Yuri Guijt wordt coördinator Talentontwikkeling

Gepubliceerd op: 30-03-2017 11:37

Het laten doorstromen van zoveel mogelijk eigen jeugd naar Quick Boys 1 is een belangrijk beleidsdoel van onze club.

Het Technisch Management heeft gesprekken gevoerd met Yuri Guijt, na zijn beslissing om wegens een slepende blessure te stoppen als voetballer. Daarbij is besproken welke bijdrage hij zou kunnen leveren aan genoemde doelstelling.

Yuri_GuijtYuri heeft een onverzettelijke mentaliteit en is een exponent van de Quick Boys-jeugdopleiding. Verder heeft hij gespeeld in ons eerste en tweede elftal, maar ook een periode bij FC Rijnvogels en daar een kampioenschap behaald.  

De gesprekken vormden voor het Technisch Management de bevestiging dat de voormalige nummer 10 beschikt over veel voetbalkennis en een visie die aansluit op die van Quick Boys.

In de afgelopen periode heeft Yuri een lange revalidatie doorlopen na een zware knieblessure.

Kortom: een rugzak vol bagage waarmee hij voor Quick Boys zeer waardevol kan zijn.

Als coördinator Talentontwikkeling krijgt Yuri binnen het Technisch Management primair de verantwoordelijkheid om jeugdspelers te begeleiden die doorstromen naar de seniorenselecties.
Hij rapporteert direct aan onze Technisch Manager Gert Aandewiel.

Door deze jonge ex-voetballer met het echte Quick Boys-DNA toe te voegen aan de staf verwachten we de communicatie met de jeugdige selectiespelers verder te verbeteren.
De overgang van junioren naar senioren betekent een confrontatie met veel nieuwe zaken, waaronder teleurstellingen. Een goede begeleiding van jonge spelers is dan ook cruciaal om de juiste stappen te kunnen maken die uiteindelijk moeten leiden tot goed presteren in Quick Boys 1. Yuri heeft al deze fases doorlopen en mede daardoor kan hij op dit vlak een belangrijke toegevoegde waarde zijn.

In zijn eigen woorden: “De ontwikkeling van een talentvolle speler gaat gepaard met een goede begeleiding. Met name op senioren-niveau, waar men te maken krijgt met druk en tegenslag.
Om de ontwikkeling van het individu goed te laten verlopen is het van belang dat de speler praat en leert om te gaan me dergelijke situaties.
Daarnaast is het belangrijk om de progressie in de speler te constateren en evalueren, wat moet leiden tot een volgende stap in zijn voetballoopbaan bij Quick Boys”.

Na de overgang naar de senioren treden onze jonge spelers vooral aan in Quick Boys 2 en Quick Boys 3. Daarom zal Yuri regelmatig de trainers van deze elftallen assisteren tijdens wedstrijden en aanwezig zijn bij de wedstrijdevaluaties.  

De bouwkundig calculator bij Interplan Bouwsupport wil zich na zijn huidige revalidatie verder gaan bekwamen in het trainersvak.

Wij wensen Yuri veel succes in zijn nieuwe functie.
Het Technisch Management van K.v.v. Quick Boys

Agenda

21-06-2018

22-06-2018

Haringparty vanaf 17.00 uur

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht