Quick Boys pakt op de valreep punt bij Capelle (2-2)

Quick Boys heeft op bezoek bij Capelle met 2-2 gelijkgespeeld. Al vroeg kwamen de blauwwitten dankzij Jason Oost op voorsprong. Nog binnen het kwartier kwam Capelle op gelijke hoogte via aanvoerder Kai Fens. Vlak na rust nam de thuisploeg de leiding na wederom een goal van Fens. In blessuretijd werd het toch nog gelijk: Quick Boys’ aanvoerder Delano a Cohen schoot de ploeg met een mooie streep op gelijke hoogte.

De blauwwitten kenden een prima start van de wedstrijd. Al in de vierde minuut passeerde Jason Oost op aangeven van Jesse Driebergen doelman Bradly van der Meer. Een paar minuten later leek Delano a Cohen te voorsprong te verdubbelen, a Cohen schoot over. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Quick Boys dat op zoek bleef naar een verhoging van de score maar het net voorlopig niet meer wist te vinden.

Na een kwartier spelen deed Capelle eindelijk iets terug. Halverwege de speelhelft van Quick Boys mocht de thuisploeg een vrije schop nemen waaruit aanvoerder Kai Fens werd bereikt die de gelijkmaker liet aantekenen. De eerste beste doelpoging van Capelle werd omgezet in een doelpunt. Nadat de gelijkmaker was gescoord zakte de wedstrijd weg naar een bedenkelijk niveau, er was overduidelijk een impuls nodig om de wedstrijd weer tot leven te laten komen. Dat gebeurde ruim halverwege de eerste helft toen Gert-Jan Rothman een vrije schop op de deklat mikte, het aluminium voorkwam een achterstand voor Quick Boys. Met nog een kwartier te spelen tastte doelman Van der Meer mis bij een hoekschop, dat bleef zonder gevolgen voor Capelle. In deze wedstrijdfase trok Quick Boys het initiatief weer naar zich toe. Eerst kon aanvoerder a Cohen op aangeven van Kenneth Misa-Danso niet profiteren van de geboden kans, even later rondde Jason Oost een aanval af door de bal over te schieten.

Een paar minuten later leek Jason Oost de score voor Quick Boys te verdubbelen, tergend langzaam verdween de bal naast de voor Quick Boys verkeerde kant van de paal. Met de rust in zicht bleef Quick Boys op zoek naar meer aandringen maar kwam niet tot scoren. Eerst leek Jesse Driebergen op aangeven van Henry Opoku te kunnen scoren, Driebergen moest in doelman Van der Meer zijn meerdere erkennen. Capelle zat overduidelijk in de problemen maar kwam goed weg toen een doelpoging van Milan Hoek op de doelpaal uiteen spatte. Weer bracht het aluminium uitkomst, nu voor de thuisploeg. Wat dat betreft stonden beide tegenstanders weer gelijk. Uit de tegenaanval die hieruit volgde leek Capelle nog gevaarlijk te worden. Reserve doelman Kuypers stond zijn mannetje en wist ten koste van een hoekschop het gevaar te neutraliseren.

Capelle startte de tweede helft zonder Bram de Bruin, hij werd vervangen door Quincy Oosterom. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Weer velde Kai Fens het vonnis, koppend wist hij een hoekschop langs doelman Kuipers het doel in te werken. Weer bracht coach Van Loon een wissel, nu werd Tim Vincken naar de kant gehaald voor Joey Klein. Capelle kon zich gaan richten op het verdedigen van de voorsprong, men trok zich terug op de eigen helft en loerde op de counter. Quick Boys mocht komen, fouten zouden snoeihard worden afgestraft. Dat leek een keer te lukken toen Olaf van der Sande zijn tegenstander het nakijken gaf, uiteindelijk voorkwam Joey Ravensbergen alsnog verdere schade voor Quick Boys.

Weer drong Quick Boys aan. Jason Oost kopte op aangeven van Jesse Driebergen net naast het doel, terwijl ook Jesse Driebergen op aangeven van Delano a Cohen niet tot scoren kom komen. Quick Boys bereikte niet meer het niveau van de eerste helft en had geen antwoord op de tactiek van Capelle. Met nog twintig minuten te spelen werd Robert Steemers naar de kant gehaald voor Philippe den Hartog. In die wedstrijdfase zag Gerard Aafjes zijn afstandsschot door doelman Van der Meer over het doel getikt worden. Met nog een kwartier te spelen werd bij Capelle de laatste wissel gebracht, Gert-Jan Rothman werd naar de kant gehaald voor Wilmar Kousemaker. Coach Jan Zoutman bracht zijn tweede wissel, Kenneth Misa-Danso werd gewisseld voor Max van Steen.

Capelle kraakte in haar voegen en deed er alles aan om Quick Boys, dat furieus op zoek was naar tenminste de gelijkmaker, uit haar ritme te halen. Met nog ruim vijf minuten te spelen werkte invaller Joey Klein indraaiende bal uit een hoekschop weg van de doellijn, waarmee hij de gelijkmaker voorkwam. Tot het einde van de wedstrijd plaatste Quick Boys een spervuur van aanvallen op het doel van het massaal verdedigende Capelle dat van geen wijken wist. Milan Hoek zag zijn vrije schop aan de rand van het strafschopgebied in de handen van doelman Van der Meer verdwijnen. Bij weer een aanval claimde Quick Boys een handsbal, die claim werd door de scheidsrechter Augustin niet gehonoreerd.

Toch slaagde Capelle er niet in de wedstrijd in winst om te zetten. In de extra tijd plaatste Delano a Cohen dat onhoudbaar voor doelman Van der Meer in de touwen verdween. Nog was Quick Boys tevreden en ging op zoek naar meer. Daar slaagden de blauwwitten niet meer in. Bij één van de laatste acties van de wedstrijd was er een akkefietje tussen Gerard Aafjes en Kai Fens. Na overleg met zijn assistent trok de scheidsrechter Augustin een gele kaart voor Kai Fens terwijl Gerard Aafjes met een rode kaart op zak strompelend het veld moest verlaten.

Opstelling Quick Boys: Kuipers, Opoku, Aafjes, D. vd Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (c), Driebergen, Steemers (’70 Den Hartog), Oost, Misa-Danso (’78 Van Steen)

Opstelling Capelle: Karreman, Fens, Van der Sande, Rothman (Kousemaker), Vincken (Kleijn), Avdic, De Bruin (Oosterom), Dams, Attobra, Van der Meer, Jaliens,

Rood: Aafjes (Quick Boys)

Geel:  Fens (Capelle)