Pupillen beleven topavond bij ADO Den Haag

Gepubliceerd op: 11-04-2017 17:00

In de afgelopen maanden is er op sportpark Nieuw Zuid hard gewerkt om het "ADO-uitje" weer nieuw leven in te blazen. Nadat de Katwijkse jongens en meisjes tijdens het seizoen 2010/2011 te gast waren bij ADO – Vitesse (1-0), in het seizoen 2011/2012 bij ADO – Heerenveen (0-0) en op 27 april 2013 bij ADO – VVV-Venlo (1-1) vond de aanjager van weleer Hans Schoneveld het weer de hoogste tijd worden voor een vierde voetbalavond in het Kyocera Stadion met de Quick Boys pupillen. Het werd uiteindelijk een topavond voor de pupillen!

Vorig jaar, ergens in oktober 2016, werden de vernieuwde plannen gesmeed door het organisatiecomité bestaande uit Hans Schoneveld (coördinator van deze jeugdactiviteit), Pieter van der Plas (jeugdvoorzitter), Adrie Ros (jeugdbestuur onderbouw), Bert Kloos (jeugdbestuur bovenbouw), Dirk van Duijn en Wim Kuijt (JO11-coördinatoren), Leendert Guijt en Kevin Kloos (JO9-coördinatoren), Jacqueline van den Oever (JAC) en Adrian Schoneveld. Alle begeleiders en begeleidsters werden gevraagd om binnen hun teams de animo te inventariseren hiervoor. Dat iedereen die hiermee bezig is geweest puik werk heeft afgeleverd is af te leiden uit het recordaantal van ruim 600 deelnemers voor dit evenement. Dit stimuleerde iedereen dusdanig dat alles uit de kast werd getrokken om dit evenement tot in de puntjes te organiseren. Saignant detail is dat er nog nooit zoveel kinderen van een voetbalclub een wedstrijd van ADO bezocht hebben! Dit is een typisch voorbeeld van een Quick Boys-activiteit.Eén van de eerste “drivers” was om een zo hoog mogelijk aantal deelnemers te motiveren door de kosten per kind zo laag mogelijk te houden. Dit was weer gelukt met de hulp van een flink aantal welwillende sponsoren, te weten: Bouwbedrijf de Lange-van der Plas, Potters, Vooijs & Van der Plas Makelaardij , Beachclub Wantveld Katwijk, Maurice Loonstijn, Willy Noord Strandpaviljoen Katwijk, Fietsspecialist Profile Paul Katwijk, Wolthaus Witgoed, Schildersbedrijf Van Beelen en Hazenoot , Architectenbureau Studiozo, ITControl ICT dienstverlening, Stukadoorsbedrijf Henk-Jan Vooys, Eenhoorn Financieel Advies, Schildersbedrijf Hans van der Plas, De Supporters Vereniging van Quick Boys, Soed Bouwadvies Ontwerp en Uitvoering, het Ondernemershuis Katwijk (Jan Remmelzwaal), en Van der Meij groenten en fruit (Peter van der Meij). De organisatie wil deze sponsoren hartelijk bedanken voor hun support om veel jonge voetbal talenten hun (eerste) ervaring in een echt voetbalstadion te kunnen geven. Er werd voor deze avond ook aan de inwendige mens gedacht met de hulp van VOF Verdoes Groothandel in Levensmiddelen. Hiervoor was de organisatie op donderdagavond voor de wedstrijd druk bezig om tasjes samen te stellen met daarin een zakje chips, een banaan, een appel en twee pakjes drinken. Ieder kind werd van dit verantwoord tasje voorzien en met ADO Den Haag was afgestemd dat deze producten de ingangscontrole konden passeren. Kortom, aan alles was gedacht!

De wedstrijddag is uiterst nauwkeurig geselecteerd om deze voetbaldag en –avond zo compleet mogelijk te maken. Eerst werd ’s middags op het mooiste amateurcomplex van Nederland, sportpark Nieuw Zuid in Katwijk, de derby Quick Boys tegen Rijnsburgse Boys gespeeld. Ondanks de nipte en ongelukkige nederlaag (3-4) bleek dit een voorbode te zijn op wat er ’s avonds in het Kyocera stadion zou gaan gebeuren. ADO Den Haag tegen FC Groningen was de wedstrijd die door de Quick Boys JO9/11/13 pupillen zou worden bezocht. De aanvang was om 19.45 uur, het was dus haasten om op tijd te zijn bij de vertrekplaats van de bussen. Om 17.30 uur was het verzamelen op het parkeerterrein Noordduinen, dit was de meest geschikte locatie om 10 (!) bussen keurig naast elkaar op te stellen. Ieder team was vooraf op de hoogte gebracht welk busnummer er voor hen gereserveerd was en het bleek daardoor geen verrassing dat de bussen iets voor schematijd om 17.50 uur het parkeer terrein verlieten. Bij dit vertrek werden alle deelnemers natuurlijk uitgezwaaid door heel veel familie en vrienden.

Om kwart voor zeven bereikten de bussen de halte Donauweg op loopafstand van het stadion. Alle kinderen en begeleiders hadden hun toegangskaartje in de bus al in ontvangst genomen. Na een korte wandeling bij een lekker avondzonnetje naar poort 22/23 en 27/28, kon de Lex Schoenmaker Familietribune worden gevuld met dolenthousiaste kinderen en begeleiders/-sters van Quick Boys. Doordat alles keurig volgens het draaiboek verliep was iedereen in de gelegenheid om rustig een mooi plekje te zoeken in de vakken V en W. Zaterdag 8 april 2017, kwart voor acht, stadion lampen aan, de stadionspeaker heeft Quick Boys inmiddels welkom geheten, ADO Den Haag – FC Groningen op het toneel: Quick Boys was er klaar voor!Het hoofdstuk uit het draaiboek wat nu werd opengeslagen gebeurde geheel zonder de invloed van onze organisatie. Alle Quick Boys pupillen stonden eensgezind als twaalfde man achter ADO Den Haag, er werd gezongen, aangemoedigd, gelachen en gestraald. “Waar het groene veld ons wacht, waar supporters staan, vangen met vereende kracht wij de wedstrijd aan…”, zo klinkt de aanvang van ons clublied en dit was nu toebedeeld aan de mannen van ADO. ADO was duidelijk geholpen met deze support en betaalde de massale support meteen uit met mooie aanvallen en veel doelpunten. Al vroeg in de wedstrijd, om precies te zijn de 13de minuut, opende ADO de score. Op aangeven van Aaron Meijers rondde Danny Bakker keurig af. De ban was gebroken! Iedereen ging er maar eens goed voor zitten, want Sheraldo Becker had het vandaag op zijn heupen. Onnavolgbaar voor de defensie van FC Groningen kwam hij een aantal keer gevaarlijk opdraven. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij aan de basis stond van de 2-0 in de 21ste minuut. Na een mooie aanval over links kwam de bal via Edouard Duplan voor de voeten van Dion Malone. Laatstgenoemde wist hier wel raad me en zorgde voor de 2-0 op het scorebord. Ondertussen stonden alle Katwijkse fans op de stoelen, wat een opening! Sheraldo Becker kreeg hier duidelijk nog meer energie van en ging maar door, FC Groningen was nog steeds net wakker en nu verzorgde de smaakmaker een voorzet vanaf rechts, en wel precies op het hoofd van Mike Havenaar, die tegendraads onhoudbaar binnen kopte. 3-0 in de 23ste minuut! Slechts 23 minuten bezig en nu al hetzelfde aantal doelpunten als de drie voorgaande ADO – uitjes, fantastisch!

In het resterende deel van de eerste helft bleef ADO het overwicht houden maar werd er niet meer gescoord. Tijd om even een kwartiertje bij te komen en de nodige toiletbezoekjes af te leggen. Alle begeleiders hielpen onze talenten zodat zij niet alleen onder de tribunes hun weg hoefden te vinden.

De tweede helft was slechts twee minuten onderweg en ADO had het net wèèr gevonden. Door een misverstand tussen Samir Memisevic en keeper Sergio Padt van FC Groningen kon Dion Malone kinderlijk eenvoudig de 4-0 en zijn tweede treffer van de avond binnen tikken. Een 4-0 voorsprong voor ADO na 47 minuten, vandaag moest het gewoon zo zijn. De fanatieke ADO-aanhang scandeerde luidkeels “10!, 10!, 10!”, het was een prachtige sfeer!

Deze sfeer werd in de 52ste minuut een beetje de kop ingedrukt, want het was FC Groningen dat een strafschop kreeg van scheidsrechter Jeroen Manschot. Jesper Drost van FC Groningen werd door Dion Malone vastgehouden en de strafschop was dus terecht. Mimoun Mahi wist hier wel raad mee en bracht de spanning een klein beetje terug. Deze 4-1 zorgde toch weer voor een beetje geloof bij FC Groningen en nadat Oussama Idrissi bij de groenwitten binnen de lijnen was gebracht werd het steeds drukker voor het ADO-doel. Een mooie actie van deze invaller leidde tot een corner waaruit Bryan Linssen zeer bekwaam de tweede Groningse treffer binnen werkte. 4-2 met nog ruim 25 minuten op de klok. FC Groningen had nu duidelijk het betere van het spel en de krachten leken bij de Hagenezen gaandeweg af te nemen. Ondanks dat ADO stand leek te houden bepaalde Bryan Linssen in de vierde minuut van de extra speeltijd de eindstand op 4-3. Dat laatste mocht de pret niet drukken, en de drie o zo belangrijke punten in de strijd tegen degradatie konden de thuisploeg niet meer worden afgenomen.

Na afloop van de wedstrijd bedankten alle spelers van ADO Den Haag, vergezeld door de Haagse ooievaar “Storky”, het publiek op de Lex Schoenmaker Familietribune, waarna iedereen weer terug naar de bussen kon gaan. Zo was het dat iets na tienen de bussen vanaf de Donau in Den Haag de motoren weer startten voor de terugreis naar Katwijk. Alle ouders en verzorgers werden via de team-WhatsAppgroepen keurig op de hoogte gehouden om de kinderen iets over half elf ’s avonds weer op te halen. Zaterdag 8 april 2017 was voor de pupillen van Quick Boys een hele mooie dag!

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen onze vereniging is deze gelegenheid met beide handen aangegrepen om ook even stil te staan bij degenen in onze maatschappij waar dergelijke evenementen niet mogelijk voor zijn. Er is gekozen om even stil te staan bij Stichting Juul. Stichting Juul heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om het Prinses Maxima Centrum in Utrecht te ondersteunen ten behoeve van het onderzoek en de behandelingen van en naar kinderkanker. De inzamelingsactie onder alle deelnemers heeft een mooi bedrag van 750 EURO opgeleverd om aan deze stichting te doneren. Iedereen bedankt daarvoor! Degenen die deze actie gemist hebben of nog iets meer willen bijdragen wil de organisatie graag doorverwijzen naar https://www.geef.nl/actie/timo-remmelzwaal-van-spijs-naar-parijs. Timo Remmelzwaal is jeugdlid bij Quick Boys en heeft uw hulp nodig om zijn doel ten gunste van www.stichtingjuul.nl te behalen.

Namens de organisatie van dit evenement: iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen voor deze dag wordt heel erg bedankt. Het was in één woord: FANTASTISCH!


De foto's zijn gemaakt door Leo Mol. Meer foto's zijn te vinden via de fotomap.

Agenda

21-06-2018

22-06-2018

Haringparty vanaf 17.00 uur

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht