Column Delano a Cohen: "Het elftal achter de schermen"

Gepubliceerd op: 11-05-2017 18:30

"Het einde van het voetbalseizoen is weer in zicht. Doelstellingen worden geëvalueerd, resultaten worden besproken, speelminuten opgeteld, nieuwe spelers aangetrokken en er vertrekt ook een aantal spelers. Over dit seizoen is eigenlijk al genoeg gezegd, trainer en spelers zijn al voldoende in de schijnwerpers geweest, dus we gaan het dit keer over een heel ander elftal hebben. Het elftal achter Quick Boys 1. Laten we beginnen met de opstelling.

We starten met de keeper van dit elftal: Jan Cees van Duijn. Wat heb jij ontzettend veel gedaan voor de selectie! De kleding ligt altijd klaar, andere randvoorwaarden zijn altijd goed geregeld, je bent er altijd als eerste en gaat vaak als laatste weg. Hoe je het volhoudt met sommige zeikers (ik noem geen namen, maar met de grootste reis ik samen ;-)), petje af! Gelukkig blijf je volgend jaar, want voor ons ben je van onschatbare waarde!
Dan het centrale duo, Stefan van Rijn en Dick ‘the Click’ van Rijn. Voetballend misschien wat minder, maar verdedigend ijzersterk. Een centraal duo waar je op kan bouwen, wat er altijd staat en er altijd op tijd is om ons rugdekking te geven. Altijd goed voor een drankje, maar dat kan soms wel een tandje minder hoor, Steef!
Onze backs zijn net als in het eerste soms onnavolgbaar, maar wel stabiel. Broodje kaas of kipfilet, soep of pasta op de wedstrijddagen, koekje erbij en natuurlijk wat fruit. Aan de linkerkant Familie Van der Poel: bedankt voor jullie geduld en aanwezigheid! Aan de rechterzijde staat iemand op eenzame hoogte. Een QB’er in hart en nieren, kritisch en met enorm veel voetbalkennis: Niels van Duijvenbode, bedankt voor het in zicht brengen van gehele seizoen, voor de trainer ben je goud waard!

De voorhoede bestaat uit Jan de Jager, Peter van Duijn en Marshall van Basten - Batenburg. Elkaar afwisselen in de voorhoede en samenstelling is dit jaar een gouden greep gebleken. Waar Jan de Jager de energie vandaan haalt om elke dag ons te helpen, moed in te praten en landingsbanen uit te zetten, is ons nog steeds een raadsel. Dag in en dag uit luchten spelers bij jullie hun harten. Hoe lastig dat ook moet zijn om in goede banen te leiden, het gaat jullie goed af. Waar Marshall de beul is door geblesseerde spelers weer topfit te krijgen, is Peter misschien wel de creatieve geest. Beetje fysiek behandelen, beetje mentaal behandelen, beetje tips geven over dat de bal rond is aan sommigen. Het is mooi meegenomen. Namens de groep, bedankt trio!

Nu komen we aan bij onze illustere duo op het middenveld. De schakel tussen trainer en selectie, tussen basisspelers en wissels, tussen aanval en verdediging. Onze breker Patrick ‘Waar is Hazes in de kleedkamer gebleven’ de Groot en de man van het technische vernuft Martin ‘voetvolley’ Steenvoorden. Op eigen wijze zijn jullie jezelf gebleven. In voor- en tegenspoed wonnen jullie duels voor ons en hebben jullie menig belangrijk doelpunt gescoord. Jullie hebben de boel bij elkaar gehouden op momenten dat het nodig was en waren, om in voetbaltermen te blijven spreken, het verlengstuk voor de trainer. Hoe pijnlijk ook, aan alles komt een eind. Wat ons betreft gezamenlijk met een publiekswissel!
Als laatste onze nummer 10. De centrale middenvelder. Overal aanwezig, maar voor het oog misschien onderschat. Scoort, verdedigt en bepaalt het spel. Alle vrijwilligers: bedankt! Dat het er teveel zijn om op te noemen, dat maakt Quick Boys uiteindelijk tot wat het is. Bestuur, stewards, de mensen van de kaartverkoop, in het sponsorhome, Quick Boys TV, de websitebeheerders, de fotograaf, achter de bar, de jeugdtrainers en weet ik veel wat nog meer. Namens Quick Boys 1 bedankt en tot…

Tot slot: de twaalfde man, zoals altijd het hondstrouwe Quick Boys-publiek. Dat het dit jaar minder was, dat weten we allemaal. Dat het voetballend niet goed genoeg was, daar werken we elke training aan. Dat er voor volgend jaar nog een aantal plekken opgevuld moeten worden, daar zijn veel mensen druk mee bezig. Neem van mij aan dat er volgend jaar minimaal elf spelers opgesteld staan die wedstrijden willen en gaan winnen. Tijd om revanche te nemen. Maar nu eerst vakantie vieren. Tot ergens in de kantine, sponsorhome of elders in Katwijk. Mij zien jullie volgend seizoen weer terug!"

Delano a Cohen


Deze column van Delano a Cohen was de laatste column van dit seizoen. Benieuwd naar eerdere columns van Delano a Cohen of een van de andere columnisten Jim Gillissen of Roos Hoek? Hieronder vind je ze allemaal terug!

Column Delano a Cohen (20 oktober 2016): "Nieuwe ronde, nieuwe kansen"
Column Delano a Cohen (26 januari 2017): "Jeugd na 1984"
Column Jim Gillissen (11 augustus 2016): "Keuzes"
Column Jim Gillissen (16 november 2016): "Blessure"
Column Jim Gillissen (2 maart 2017): "Het nieuwe amateurvoetbal"
Column Roos Hoek (15 september 2016): "Vrouwenvoetbal"
Column Roos Hoek (15 december 2016): "Omgaan met tegenslag"
Column Roos Hoek (6 april 2017): "Winnaarsmentaliteit"


Agenda

29-06-2018

BC sponsortoernooi

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht