Dirk Kuijt koninklijk onderscheiden op Nieuw Zuid

Gepubliceerd op: 29-10-2017 15:22

Voor de aftrap van Quick Boys-VVOG is door de Katwijkse burgemeester Cornelis Visser een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Dirk Kuijt. Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd de voormalig profvoetballer te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Dirk1

Burgemeester Visser nam vlak voor aanvang van de wedstrijd het woord en sprak een verraste Dirk Kuijt toe: “In zijn jarenlange loopbaan als profvoetballer bij het Nederlands elftal, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe heeft Dirk Kuijt de gemeente Katwijk steeds op een positieve manier op de kaart gezet. Dirk is het boegbeeld geworden van Katwijk, niet alleen door zijn tomeloze inzet en doorzettingsvermogen, maar ook vanwege het feit dat hij altijd met twee benen op de grond is blijven staan. Dit uit zich onder andere in zijn inzet voor de Dirk Kuyt Foundation, waar hij al jarenlang probeert mensen met een handicap toch de kans te geven te laten sporten. Daar zijn wij als gemeente ontzettend trots op.” Vervolgens werd de Koninklijke Onderscheiding opgespeld en de bloemen overhandigd.

Na de wedstrijd vond een korte receptie plaats in de bestuurkamer voor familie, vrienden en genodigden. Aansluitend was er voor de supporters en overige belangstellenden gelegenheid om Dirk te feliciteren in het clubhuis.

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht