Quick Boys hard onderuit tegen Scheveningen (2-4)

Quick Boys heeft in eigen huis weer een pijnlijke nederlaag geleden. Scheveningen, nummer 16 van de ranglijst opende in de eerste helft de score. In de loop van de eerste helft kwam Quick Boys weer langszij om vervolgend in de loop van de  tweede helft het onderspit te delven.

Totaal onverwacht zochten de gasten, die tot dusverre in uitwedstrijden maar een magere oogst binnenhaalden, het initiatief in de wedstrijd. Scheveningen drong aan maar wist voorlopig nog niet gevaarlijk te worden, verder dan een aantal plaagstootjes kwam men nog niet. Aan de andere kant manifesteerde Quick Boys zich maar zelden op de speelhelft van Scheveningen.

Na bijna een kwartier spelen mocht Quick Boys vanaf ca. 20 meter van het doel van de tegenstander een vrije schop nemen na een overtreding op Jesse van Nieuwkerk. Captain Dalano a Cohen mikte de bal rakelings langs het doel. Een paar minuten later werd de score alsnog geopend. Wel aan de andere kant van het veld. Op aangeven vanaf de rechterflank van Mehmet Aldogan passeerde Barry Rog doelman Hogedoorn. Die voorsprong smaakte voor wat betreft Scheveningen naar meer. De gasten weigerden zich in te graven en bleven druk zetten op Quick Boys dat geen antwoord had op het spel van Scheveningen. De blauwwitten schoten offensief tekort om de defensie van Scheveningen te laten wankelen. De gasten wisten zich eenvoudig te handhaven totdat Tim Bloemendaal na bijna een half uur spelen een afstandsschot op doel waagde. Doelman Jesper Leerdam had geen antwoord op dat schot, de blauwwitten hadden de score weer gelijk getrokken.

Een paar minuten later leek Scheveningen weer op voorsprong te komen. De vrije schop van Levi Schwiebe na een overtreding net buien het strafschopgebied op Tim Peters werd langs doelman Hogedoorn het doel ingewerkt maar werd door de arbiter wegens duwen geannuleerd. In de resterende minuten van de eerste helft drong Quick Boys nog aan bij Scheveningen maar zag geen kans meer de score te kantelen. Eerst bereidde Hamdani vanaf de rechterflank nog goed voor maar vond geen afmaker die de asssist kon afronden. Daarna verdiende Yordi Teijsse meer bij de afronding van een doelkans. Met behulp van de doelpaal als de doellat bleef Scheveningen een achterstand bespaard. Met een 1 – 1 gelijke stand gingen beide teams aan de thee.

In de tweede helft leek Quick Boys alle schroom van zich af te hebben geworpen. Direct werd de aanval gezocht, weer werd een doelkans weden gecreëerd, weer ontbrak de afmaker om die doelkans te verzilveren. Scheveningen zat in de problemen bij een hoekschop van Quick Boys, weer bracht de doellat soelaas voor de gasten. Quick Boys gaf voorlopig de toon aan, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken.

Toch wist Scheveningen zich onder de druk uit te spelen. Na een kwartier spelen waren de gasten weet dicht bij de voorsprong. Quick Boys ontsnapte aan weer een achterstand. Scheveningen had zich herpakt en was op zoek naar meer. Dat kreeg Scheveningen, uit een vrije net voorbij de middenlijn werd Tim Peters bereikt die zijn team op voorsprong zette. Quick Boys zette alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Daar leken de blauwwitten halverwege de tweede helft in te slagen. Reda Kharchouch zag zijn doelpoging gekeerd, uit de rebound kwam de bal terecht bij Jesse van Nieuwkerk die zijn doelpoging van de doellijn weggewerkt zag worden. Juist in deze wedstrijdfase toonde Scheveningen zich dodelijk effectief. Waar Quick Boys teveel kansen nodig had om tot scoren te komen wist Scheveningen direct te profiteren van de geboden ruimte. Vanaf de rechterflank plaatste Mehmed Aldogan, sowieso goed bezig in deze wedstrijd, de bal in de verre hoek waardoor Quick Boys tegen een 1 – 3 achterstand aankeek. Een paar minuten later smeerde Mitchel de Vlugt nog extra zout in de blauwwitte wond door 1 – 4 op het scorebord te laten aantekenen. Het dreigde nu echt pijnlijk te worden voor Quick Boys.

Met de moed der wanhoop trachten de blauwwitten de score een draaglijker aanzicht te geven. Daarbij ging Joey Ravensbergen te ver waardoor hij met een rode kaart op zak voortijdig het veld moest verlaten. QuickBoys kreeg  hulp van de arbiter die een lichte overtreding op Yordi Teijsse in het strafschopgebied bestrafte met een strafschop die door Teijsse onberispelijk langs doelman Leerdam werd geplaatst. Zij die nog hoopten op een wonder kwamen bedrogen uit. Het”Harkemase Boys”-scenario bleef ditmaal in de kast. Vlak voor tijd tikte doelman Leerdam nog een doelpoging uit een hoekschop over de doellat. Een verdere verandering van de score bleef uit, nog steeds ontbrak bij Quick Boys de scherpte om het doel te vinden.

In de extra tijd kreeg doelman Leerdam na een domme overtreding op Jim Gillissen nog een rode kaart voorgeschoteld, beide teams deden wat dat betreft niet onder voor elkaar. Weer verloor Quick Boys een thuiswedstrijd tegen een laag geklasseerde tegenstander, dat begint zorgelijk te worden. Volgende week nog een thuiswedstrijd, weer een laag geklasseerde tegenstander…..