Quick Boys verspeelt winst in de slotminuten

Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. In de extra kwam Quick Boys door een strafschop op voorsprong. HSV Hoek rechtte de rug en wist in de resterende tijd alsnog langszij te komen. Na tegen Odin’59 in de extra tijd langszij te komen ervaarde Quick Boys hoe het voelt om in de extra tijd alsnog duur puntverlies te leiden.

Quick Boys startte met Dennis Kaars in de basis, hij nam de spitspositie over van Bert Steltenpool. HSV Hoek ging direct op zoek naar de voorsprong. De doelpogingen van de thuisploeg waren geen probleem voor doelman Paul van der Helm. Al na tien minuten spelen werd de eerste wisselspeler gebracht bij HSV Hoek. Jelle Klap raakte geblesseerd en werd vervangen door Ruben de Jager.

Na een kwartier spelen werd Quick Boys voor het eerst gevaarlijk in de wedstrijd. Dennis Kaars rondde af op doel maar zag zijn inzet door doelman De Jonghe gekeerd. De bal bleef in bezit van de blauwwitten waardoor de aanval vervolgd kon worden daarbij werd de bal met de hand beroerd door één van de verdedigers van de thuisploeg. Arbiter Thijs wees gedecideerd naar de stip van waar Kelvin Maynard aanlegde. Hoewel doelman De Jonghe zijn vingers nog tegen de bal kreeg was hij niet bij machte de inzet te keren.

Lang kon Quick Boys niet de voorsprong van genieten. HSV Hoek ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Weer constateerde arbiter Thijs een handsbal, nu aan de andere kant van het veld. Rik Impens mikte bal in de hoek. Paul van der Helm zat nog in de buurt maar moest zijn meerdere in zijn tegenstander erkennen. De stand was weer gelijkgetrokken.

In de komende minuten zou Quick Boys nog meerdere kansen creëren, het net werd niet gevonden. Ook HSV Hoek was op zoek naar de voorsprong maar wist de blauwwitte verdediging niet te verschalken. Toch kwam Quck Boys op voorsprong. Daarbij kreeg het assistentie van Reguillo Vandepitte die halverwege zijn speelhelft zijn eigen doelman verraste met een fraaie onhoudbare terugspeelbal. Weer stond Quick Boys op voorsprong. Na ruim een half uur spelen had Marc de Kruijs op aangeven van Dennis Kaars moeten profiteren. De Kruijs had teveel tijd nodig zodat een doelpunt uitbleef. Beide tegenstanders waren op zoek naar een doelpunt, maar verder scoren bleef uit. In de extra tijd zag Dennis Kaars een doelpoging van net buiten het strafschopgebied door zijn tegenstander geblokt worden.

De eerste doelkans van de tweede helft was na vijf minuten spelen voor Quick Boys. Kay Tejan plaatste de bal nipt naast het doel. Voorlopig had Quick Boys weinig te duchten van HSV Hoek dat zich concentreerde op de verdediging en zich spaarzaam vertoonde op de speelhelft van Quick Boys. Quick Boys was de bovenliggende partij maar zag geen mogelijkheid de smalle marge te vergroten. De blauwwitten misten de creativiteit om de verdediging van HSV Hoek te verrassen. Coach Erik Assink bracht zijn eerste wissel. Marc de Kruijs werd naar de kant gehaald voor Jesse van Nieuwkerk, de matchwinner van de wedstrijd tegen Odin’59. Later werden ook nog Bert Steltenpool voor Dennis Kaars en Chima Bosman werd gebracht voor Raymond Baten.

Bijna halverwege de tweede helft leek HSV Hoek dicht bij de gelijkmaker. Kyle Doesburg wist oog in oog met doelman Van der Helm niet te profiteren. Doesburg werkte het buitenkansje over het doel. HSV Hoek had zich nog niet bij de nederlaag neergelegd en bleef op zoek naar de gelijkmaker. Met nog tien minuten te spelen lukte dat. Jonathan Constansia passeerde op links Tim Bloemendaal om vervolgens af te leggen op Fabian Wilson die Paul van der Helm kansloos liet. HSV Hoek rook bloed. Met het eind van de wedstrijd al in zicht mikte Ruben de Jager de bal op de lat. Uit de scrimmage die volgde wist HSV Hoek de bal niet over de doellijn te werken. Quick Boys kroop door het oog van de naald.

In de extra tijd leek het tij alsnog gunstig te keren voor Quick Boys. Vanaf links werd invaller Bert Steltenpool bereikt wiens doelpoging met de hand werd gekeerd door Thomas van Renterghem. Rode kaart voor hem en een strafschop tegen die Kay Tejan feilloos in de touwen werkte.

Weer rechtte HSV Hoek de rug en stoomde op richting het doel van Paul van der Helm. Via het been van Reguillo Vandepitte balandde de bal in het doel waarna er een 3 – 3 op het scorebord prijkte. Die stand bleef ongewijzigd. In de slotminuten verspeelde Quick Boys dure punten. Het kan verkeren.