Quick Boys overklast Achilles’29

Na al snel op voorsprong te zijn gekomen wist Quick Boys in de eerste helft nog twee keer te scoren. Na de rust werd nog drie keer het net gevonden. Een eenvoudige winst voor de blauwwitten die geen kind hadden aan de bezoekers uit Groesbeek.

Achilles’29, ooit een grote naam in het amateurvoetbal, heeft na het mislukte avontuur in de betaalde voetbal nog steeds moeite te wennen aan de nieuwe situatie. Ook in de Derde Divisie heeft Achilles’29 het moeilijk en bevindt de ploeg zich na een verblijf van amper een jaar in de Tweede Divisie in de onderste regionen van de ranglijst.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Achilles’29. Een van de spelers van Achilles’29 zag doelman Paul van der Helm ver voor zijn doel en probeerde hier met een afstandsschot van te profiteren. De eerste doelpoging van de wedstrijd werd onderschept door Van der Helm. Direct hierna zou Quick Boys gevaarlijk worden uit een vrije schop, ter hoogte van de middenlijn, van Kay Tejan waaruit jubilaris Joey Ravensbergen werd bereikt. De score bleef nog uit. In ieder geval was overduidelijk dat Quick Boys op zoek was naar de voorsprong.

Daarin slaagden de blauwwitten na amper tien minuten spelen. Binnen de beruchte lijnen werd Jesse Driebergen ten koste van een strafschop naar de grond gewerkt. Bij afwezigheid van Kelvin Maynard mocht Kay Tejan vanaf elf meter doelman Poul Nas testen. De laatste zag geen kans de inzet van Tejan te keren waardoor Quick Boys al snel in de wedstrijd leidde.

Quick Boys wilde meer en ging direct op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Jesse van Nieuwkerk had na een kwartier spelen de 2 – 0 op zijn slof maar schoot over. Een paar minuten later kon de 2 – 0 alsnog worden aangetekend. Hoog opspringend wist Ivailo Staal een hoekschop het doel in te koppen. Quick Boys bleef druk zetten, creëerde meerdere kansen tegen Achilles’29 dat alles uit de kan haalde om niet overlopen te worden en daarin voorlopig nog slaagde.

Met nog een kwartier te spelen wist Quick Boys nogmaals het doel te vinden. Dennis Kaars zag zijn doelpoging gekeerd, de afvallende bal kwam in de voeten van Ricardo Kuyvenhoven die doelman Nas alsnog kansloos liet. In de resterende minuten van de eerste helft ontspon zich weer een kat en muisspel tussen beide tegenstanders. Achilles’29 zette alles op alles om de achterstand een zo draaglijk mogelijk uitzicht te geven. De combinatie van doelman Poul Nas in goeden doen en Quick Boys dat al bezig was met de komende wedstrijd voorkwam nog meer doelpunten in de eerste helft.

Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Achilles’29 kwam tekort tegen Quick Boys. Zat er een monsterscore aan te komen? Al snel wist Ricardo Kuyvenhoven de score naar 4 – 0 te tillen. Weer stond Achilles’29 met de rug tegen de muur. Alle hoop was gevestigd op doelman Poul Nas, die zijn doel schoon moest zien te houden. Dat lukte ondanks de door Quick Boys gebrachte wissels tot ruim halverwege de tweede helft. Toen kopte invaller Bert Steltenpool de 5 – 0 uit een hoekschop in het doel.

Achilles’29 spartelde nog tegen maar zag tegen het einde van de wedstrijd dat captain Jeffrey Ket uit een vrije schop van invaller Cem Sahin het doel vond en de uitslag bepaalde op 6 – 0. De komende week kunnen de blauwwitten zich richten op de uitwedstrijd bij medekoploper vv Noordwijk.