Spelregelbewijs JO17/MO17

Nog niet alle JO17/MO17 (tweedejaars B-Junioren) voldoen aan het spelregelbewijs. Zonder spelregelbewijs kan en mag vanaf september een speler niet deelnemen aan de competitie en beker. Bij overtreding wordt er een schorsing opgelegd en een boete berekend aan de betreffende speler.

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

Met ingang van het seizoen 2014-2015 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

Bewijs halen via Voetbalmasterz
De KNVB heeft voor het halen van het spelregelbewijs de website www.voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Het is een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Dit alles gebeurt aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Alle JO17- en MO17-spelers die het spelregelbewijs nog niet hebben gehaald, wordt opgeroepen dit alsnog te doen via bovenstaande website.

Geef een antwoord