Quick Boys door late tegentreffers uitgeschakeld in KNVB-beker

Quick Boys is uitgeschakeld in de KNVB-beker. Op een sfeervol sportpark Nieuw Zuid werd in de tweede kwalificatieronde met 0-2 verloren van IJsselmeervogels. Het onderhoudende bekerduel leek op een verlenging uit te draaien, maar twee Spakenburgse invallers deden de blauwwitten in de slotfase alsnog de das om: 0-2.

Hoe anders had deze wedstrijd verlopen als Quick Boys in het eerste bedrijf zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen? Een vraag die menigeen na afloop van de wedstrijd bezighield. De formatie van trainer Jan Zoutman was in de openingsfase zoekende, maar na tien minuten had de thuisploeg de touwtjes stevig in handen. Achtereenvolgens Jerginihio Sahadewsing, Max van Steen en Jesse Driebergen (2x) hadden de score kunnen openen. Met name doelman Raymon van Emmerik was een sta-in-de-weg voor de voorwaartsen van de blauwwitten die om uiteenlopende redenen geen beroep konden doen op Henry Opoku, Delano a Cohen, Yuri Guijt, Mahamad Mahmoed, Mohamed el Osrouti en Jason Oost. Aan de andere kant was IJsselmeervogels af en toe dreigend, maar grote kansen konden niet genoteerd worden voor de bezoekers.

Ook in de eerste fase na de doelwisseling moest Quick Boys even alle zeilen bijzetten. Het eerste kwartier was voor de bezoekers die via Ali Akla en Ferry Meijdam gevaarlijk werden voor het doel van Martijn de Zwart. De blauwwitten knokten zich vervolgens terug in de wedstrijd, al waren zij minder dominant dan voor de theepauze. IJsselmeervogels had een overwicht, maar verder dan een grote kans voor Sherwin Grot kwamen de gasten niet.
Net nadat iedereen zich leek op te maken voor de noodzakelijke verlenging sloeg de equipe van trainer Sandor van der Heide alsnog toe. Invaller Maikel den Harder, koud in het veld, opende vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de score in het voordeel van de bezoekers: 0-1. Quick Boys zette nog één keer alles op alles en stuurde verdediger Dennis van der Plas mee naar het front. Het slotoffensief leverde bijna de gewenste gelijkmaker op. Een handsbal van Dennis Hollart van IJsselmeervogels werd over het hoofd gezien door scheidsrechter W. Bronsvoort. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Van Steen die uit de draai doelman Van Emmerik op zijn pad vond. Enkele ogenblikken later schoot een andere wisselspeler aan de kant van IJsselmeervogels, te weten Bryan Burgerhout, zijn ploeg in veilige haven en beëindigde daarmee het kortstondige bekeravontuur van Quick Boys: 0-2.