Quick Boys trekt aan het kortste eind in Volendam

Onnodig. Zo kon de nederlaag van Quick Boys tegen Jong FC Volendam het beste omschreven worden. De blauwwitten kregen in de tweede helft enkele grote kansen op tot scoren te komen. Bovendien werden de bezoekers enkele strafschoppen onthouden doordat scheidsrechter Teuben tot twee keer toe een zuivere handsbal binnen de beruchte lijnen over het hoofd zag. En dus bleef de formatie van trainer Jan Zoutman opnieuw met lege handen achter, aangezien matchwinner Kay Tejan in de tweede minuut na rust wél trefzeker was: 1-0.

In aanloop naar de competitiewedstrijd in het Kras Stadion was er goed nieuws voor technische staf van de blauwwitten. Henry Opoku en Mohamed el Osrouti waren hersteld van blessures en keerden terug in de wedstrijdselectie.

In het eerste bedrijf was Jong FC Volendam de bovenliggende partij. De ploeg had het meeste balbezit en was dreigend via de zijkanten. Quick Boys speelde erg onzorgvuldig. Het kostte de ploeg veel kracht en energie om de foute passes te herstellen. In de twaalfde minuut deed het eerste discutabele moment zich voor wanneer een verdediger van de thuisploeg overduidelijk de bal met de hand beroerde in het strafschopgebied. Arbiter Teuben oordeelde anders en liet doorspelen.

Naarmate de eerste helft vorderde beet Quick Boys meer van zich af. Philippe den Hartog kon een aantal keer doorbreken aan de rechterkant en een dubbele mogelijkheid voor Max van Steen en Jaap van der Plas leverde niet het gewenste resultaat op.

Na de doelwisseling speelden de blauwwitten richting de eigen aanhang die de ploeg onder luide aanmoedigingen ondersteunde. Toch kwamen de Volendammers beter uit de kleedkamer. Een aanval via de linkerkant werd in de tweede minuut na rust tot doelpunt gepromoveerd door Kay Tejan: 1-0. Nadat Martijn de Zwart attent reageerde op een nieuwe inzet van de thuisploeg greep Quick Boys het initiatief en ging de formatie van trainer Jan Zoutman hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker. Met het inbrengen van Jason Oost – de aanvaller verving Kenneth Misa-Danso – kregen de blauwwitten meer grip op het spel. Een vlammend schot van Den Hartog werd door doelman Jordi van Stappershoef uit de korte hoek geranseld. Uit de eerstvolgende aanval werd een voorzet van Jaap van der Plas met de hand geblokt door doelpuntenmaker Tejan. Opnieuw verwachtte alles en iedereen een elfmetertrap voor Quick Boys, maar wederom liet scheidsrechter Teuben doorspelen. De aanval was nog niet voorbij en Bentem leek alsnog te scoren, maar zijn kopbal werd door Van Stappershoef op de doellijn gekeerd.

Diezelfde Bentem had in de loop van de tweede helft nog twee keer de mogelijkheid om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar de verdediger was ongelukkig in de afwerking. Ook El Osrouti, in de ploeg gekomen voor Den Hartog, kwam een teenlengte te kort om een voorzet binnen te glijden. In de laatste tijd van de officiële speeltijd werd een treffer van Dennis van der Plas afgekeurd door de arbitrage, omdat zijn collega Van Steen geduwd zou hebben.

Quick Boys leed zodoende de tweede competitienederlaag van het seizoen. Na afloop van de wedstrijd hadden de blauwwitten wederom het gevoel dat er meer ingezeten had. Over een week mag de ploeg zich revancheren voor het puntverlies als Jong FC Groningen naar Nieuw Zuid komt.

Uiteraard was huisfotograaf Hans van Duijn aanwezig in Volendam. Zijn foto’s zijn te bekijken in het Fotoalbum.

Opstelling Jong FC Volendam: Van Stappershoef, Klinkenberg, Esseboom, Smal, Lo Fo Sang, El Hamdi, Owusu Asare (’79 Hilterman), Veerman, Steltenpool, Smorenberg (’59 Vlak), Kay Tejan (’67 Stroo)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, Aafjes (c), J. van der Plas, Sahadewsing, Den Hartog (’79 El Osrouti), Van Steen, Misa-Danso (’59 Oost)

Scoreverloop:’47 1-0 (Tejan)

Tejan, Asare (Jong FC Volendam), D. van der Plas (Quick Boys)