Quick Boys 2 wint ook laatste duel in poulefase Districtsbeker

Quick Boys 2 heeft zich ongeslagen geplaatst voor de knock-outfase van de Districtsbeker West II. De reserves wonnen met 1-3 bij Nieuwkoop, dat alleen bij een overwinning nog kans maakte op een plaats in de volgende ronde. Een kort verslag van de drie gespeelde wedstrijden in de poule:

Quick Boys 2 – Aarlanderveen 1: 10-0
Op zaterdag 20 augustus begon Quick Boys met de eerste van drie wedstrijden in de poule, thuis tegen Aarlanderveen. Met fris, aanvallend voetbal werd de vierdeklasser van de mat geveegd en getrakteerd op een enorme nederlaag: 10-0. Voor Quick Boys 2 scoorden Corstiaan Paap, Huig van Duijn en Jim Gillissen allen drie keer, en Jan de Bruin één keer.

Roodenburg 1 – Quick Boys 2: 0-4
Dinsdag 23 augustus was Roodenburg, ooit eens van de betere clubs van Leiden, de tegenstander. Tegenwoordig speelt de club in de vierde klasse. Met een heel jeugdig team binnen de lijnen werd er wederom aanvallend en goed gevoetbald, ondanks de tropische temperaturen. Na een 0-1 ruststand (schitterende pegel Huig van Duijn), werd Roodenburg na de thee definitief over de knie gelegd door goals van Arco Houwaart (twee keer) en wederom Huig van Duijn. Door de twee overwinningen was de volgende ronde al een feit.

Nieuwkoop – Quick Boys 2: 1-3
Afgelopen zaterdag stond wedstrijd drie op het programma. De jonge blauwwitten gingen op bezoek bij derdeklasser Nieuwkoop. Op een mooi, maar zeer warm sportpark ging Quick Boys 2 voortvarend van start. Al vroeg was het Arco Houwaart die Quick Boys op voorsprong zette. Na zo’n twintig minuten voetballen verloor Quick Boys 2 de controle over de wedstrijd, en kon Nieuwkoop gelijk maken. Na de rust controleerde Quick Boys weer, en werd er niet meer weggegeven. Door twee goals van Jim Gillissen werd ook de derde wedstrijd in de poule gewonnen.

Start competitie
Voor Quick Boys 2 begint volgende week, zaterdag 3 september, de competitie. De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd: om 12.30 uur treden de reserves aan bij FC ‘s-Gravenzande 2.