Wedstrijd van de Week: UDO JO11-1 – Quick Boys JO11-1

De vierde editie alweer van de Wedstrijd van de Week, met net als vorige week (JO11-4) een selectieteam in de hoofdrol. De voormalige E1 is tegenwoordig JO11-1, het jongste selectie-elftal van Quick Boys. Zij speelden afgelopen zaterdag bij UDO JO11-1. Dankzij een 1-3 overwinning klom het elftal van trainer Rick de Boer naar de tweede plaats op de ranglijst.

Quick Boys JO11-1 is een een nieuwe groep spelertjes die, evenals de E1 van afgelopen jaren, meedoen aan het KNVB-experiment om de jeugd al op jonge leeftijd kennis te laten maken met een grote veld. Dus geen half veld meer, maar van box tot box, in de lengte en negen tegen negen spelers in het veld. Het ‘echte’ werk dus al, met verdedigers, middenvelder en aanvallers. De JO11-1 van dit jaar is een nieuwe team en een mix van eerstejaars ‘E’ spelers, vorig jaar nog uitkomend in de F1 (Levi van Beelen, Stijn van Rijn, Dylan van der Plas, sam van Beelen, Mart den Haas) en tweedejaars uit de diverse oud E-elftallen. Sven van der Plas en Lucas Schaap (E1), Aron Imthorn, IJsbrand van Velzen, Daan van Duijvenbode (E2), Arjan de Jong (E3) en Thomas Pitti (Ter Leede).

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begon, evenals vorig seizoen, met oefenwedstrijden en veel trainingen in de nieuwe samenstelling. En met succes, want op een gelijkspel na tegen Katwijk werden alle wedstrijden afgelopen seizoen gewonnen. Deze lijn trekken de boys ook dit jaar door en na een goede voorbereiding werd tot nu toe alleen verloren van het ongenaakbare Voorschoten’97. Maar het moet gezegd worden, met de instelling zit het wel goed. Stuk voor stuk zijn het knokkers en weten de spelers een goede instelling te combineren met prima veldspel, mooie combinaties en prima uitslagen. Wat dat betreft belooft het nog wat dit seizoen voor het team van trainer Rick de Boer, de jonge hoofdcoach die dit jaar voor het eerst de verantwoordelijkheid heeft voor zijn eigen team.

Afgelopen zaterdag speelden de jongens uit tegen het lager geplaatste UDO, een mooie kans om misschien zelfs afstand te nemen van de concurrentie. De wedstrijd begon prima met diverse aanvallen van onze mannen. Roan Kuijt (die vandaag meedoet vanuit de E3) doet het prima in de spits en is goed aanspeelbaar. Wel is duidelijk dat de mannen iets teveel op elkaar kruipen, waardoor er te weinig ruimte is om echt gevaarlijk te kunnen worden voor het doel. Achterin staat het als een huis, met Mart, Aron en Levi, die diep vallende ballen prima onderscheppen en waar nodig keeper Daan goed inschakelen. Een van de eerste kansen van de wedstrijd is direct raak. Thomas onderschept na goed jagen van IJsbrand de bal op het middenveld. De bal wordt gegeven op Sven, die doorgaat en van grote afstand de bal prachtig over de keeper heen krult. In de eerste helft blijven onze mannen de bovenliggende partij en met schoten van Sven en Thomas worden ze een paar keer echt gevaarlijk. Als er iets meer rust in het team had gezeten en iets meer controle in de eindpass, dan waren er zeker meer doelpunten gevallen. Op het moment had het eigenlijk 0-3 had moeten staan, viel plots gelijkmaker. Even is de communicatie weg en wordt onnodig een corner weggegeven. Als deze vervolgens ook niet goed wordt weggekopt, valt deze op een knullige manier binnen bij de eerste paal. In ieder geval iets om in de rust over door te praten.

In de tweede helft komen onze mannen goed uit de startblokken en is het de inmiddels ingevallen Lucas die voor continu gevaar zorgt op rechts. Een minuut of wat op weg in de tweede helft, speelt hij zijn man uit en geeft af op spits Arjan. Deze krijgt de bal er net niet in. Een paar minuten daarna is het wel raak, als Sven goed opkomt en Lucas inpasst. Deze gaat door en geeft de bal terug naar de opkomende Dylan, die prima afrondt: 1-2. Na wat kansen voor UDO, is het Quick Boys dat uit een counter doorkomt. Een niet te missen kans van Stijn wordt op miraculeuze wijze gered door de keeper met z’n rechtervoet. Vlak daarna is het Thomas die op een meter of tien de bal voor de voeten krijgt en uithaalt. Hij schiet echter op de bovenkant van de lat. Met nog een minuut of vijf op de klok valt de bevrijdende 1-3 dan toch. Het is Lucas die de bal onderschept, de achterlijn haalt en teruggeeft op Arjan, die met een diagonaal schot de prima aanval afrondt. Met nog vijf minuten te gaan lijkt de buit binnen, maar moeten onze mannen nog wel even alert blijven. En dat doen ze, met de sterk spelende Aron en Dylan en de fel jagende Sam.

Al met al een prima wedstrijd, met drie punten als resultaat. En als gevolg van de uitslagen van de concurrentie staan onze mannen op een prima tweede plek met 12 punten uit 5 wedstrijden en prima op koers naar een mooie eindnotering. Aanstaande zaterdag wacht de JO11-1 van Meerburg (4e) en kunnen onze mannen met de wedstrijd tegen hekkensluiter UVS nog in het verschiet de tweede plek proberen vast te houden.

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.