Quick Boys Vrouwen 1 – De eerste maand

Quick Boys Vrouwen 1 komt, na het kampioenschap van vorig seizoen, dit seizoen uit in de Tweede Klasse. De eerste maand met competitievoetbal zit erop, dus tijd om terug te kijken op de eerste vier wedstrijden op een hoger niveau.

September nadert zijn einde en Quick Boys Vrouwen 1 is de nieuwe competitie met wisselend succes gestart. Vóór de start van de competitie werd de bekercompetitie gespeeld. Het lukte niet om door te dringen tot de volgende ronde, omdat tegen zondagtweedeklasser Barnardus Vrouwen 1 (1-2) tegen de verhouding in werd verloren. De wedstrijden tegen FC Rijnvogels Vrouwen 2 (0-5) en Football Factory Vrouwen 1 (9-0) werden ruimschoots gewonnen, maar dat was niet voldoende om door te bekeren.
Inmiddels zijn we een aantal competiewedstrijden verder en heeft Vrouwen 1 laten zien een meerwaarde te zijn voor de Tweede Klasse waarin het nu uitkomt.

3 september: Quick Boys VR1 – Oostkapelle VR1 (2-3)
Het begin was stroef thuis tegen Oostkapelle. Deze ploeg liep afgelopen seizoen nipt promotie mis naar de Eerste Klasse, maar dit was in het veld niet te zien. Het verschil werd gemaakt in het afmaken en creëren van kansen. Waar een gelijkspel verdiend was geweest, werd er onnodig verloren met 2-3. Het was duidelijk dat de meiden nog moesten wennen aan het hogere niveau.

10 september: RKAVV VR1 – Quick Boys VR1 (2-2)
De tweede wedstrijd tegen RKAVV was er een met twee gezichten. De eerste helft was matig, de tweede helft was sterk van Quick Boys zijde. Bij de rust stonden de meiden 2-0 achter. In de tweede helft lukte het om die achterstand ongedaan te maken. Een derde treffer had er op het einde van de wedstrijd nog ingezeten. Helaas kwam het niet verder dan een gelijkspel, het eerste punt in de Tweede Klasse.

17 september: Quick Boys VR1 – Brielle VR1 (2-3)
In de derde wedstrijd, tegen Brielle Vrouwen 1, moest het gaan gebeuren: de eerste zege in de nieuwe competitie. De vrouwen hadden een sterk begin waarbij er in de eerste tien minuten drie grote kansen werden gecreëerd. Helaas is het afwerken nog een probleem voor het team en wisten de bezoekers wel twee keer te scoren. De achterstand werd weer omgebogen, maar een punt was Quick Boys niet gegund. Vlak voor tijd scoorde Brielle, tegen de verhouding in, de winnende.

24 september: Barendrecht VR3 – Quick Boys VR1 (1-5)
Dan de eerste overwinning maar behalen bij Barendrecht 3, dat nog puntloos was in de Tweede Klasse. En dat lukte! Het was een sterke wedstrijd van de kant van Quick Boys, met heel goed voetbal. Er werden mooie aanvallen opgezet, waarbij Quick Boys tot vijf keer toe het net wist te vinden.

Met de zege bij Barendrecht werd een wisselende eerste maand in de Tweede Klasse afgesloten. De vrouwen weten te domineren, alleen nog niet altijd te winnen. Het lijkt erop dat het niveau het probleem niet is. Bovendien staan de ploegen waartegen (nipt) werd verloren bovenaan op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wordt speelronde vijf gespeeld. Voor Quick Boys Vrouwen 1 is dan RVVH Vrouwen 2, middenmoter in de Tweede Klasse, de tegenstander. Die wedstrijd op sportpark Nieuw Zuid begint zaterdag om 14:15 uur.