Quick Boys klopt ODIN'59 in Heemskerk

Quick Boys deed goede zaken bij Odin’59. Nadat voor rust niet werd gescoord trof Max van Steen met nog een kwartier spelen het doel. Die voorsprong werd niet meer weggegeven.

De blauwwitten startten de vooraf lastig ingeschatte wedstrijd in de zelfde samenstelling als vorige week en al na een paar minuten liet Quick Boys zich gelden toen Philippe den Hartog vanaf de rechterflank de bal in de doelmond pompte, daar werd de voorzet weggewerkt door de verdediging van Odin’59. Langzaam maar zeker zou het initiatief in de wedstrijd bij de thuisploeg komen te liggen. Eerst werd Eelke de Graaf gevaarlijk op aangeven van Stefan Seijs, daarna leek Thom de Vries gevaarlijk te worden toen hij langs meerdere verdedigers soleerde om daarna zijn doelpoging door doelman Kuipers gekeerd te zien worden.

Aan de andere kant had Max van Steen halverwege de eerste helft de kans zijn team op voorsprong te zetten toen hij zich langs een aantal verdedigers werkte om daarna op doel uit te halen. Doelman Barry van Dijk wist deze doelpoging te keren. Hoewel beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden waren de beste kansen om op voorsprong te komen voor Odin’59. Jim Hulleman trachtte nog koppend op aangeven van Eelke de Graaf Raymon Kuypers te passeren maar gaf te weinig vaart mee aan de bal. Lars Boekel zag zijn doelpoging door Kuypers over de deklat getikt worden. Hoewel Odin’59 de beste doelkansen had slaagde de thuisploeg er niet in om in de eerste helft tot scoren te komen. Quick Boys had qua doelkansen voorlopig nog te weinig afgedwongen.

1617-odiqui-15102016-Opoku

De tweede helft werd door de tegenstanders in ongewijzigde vorm begonnen. Na vijf minuten spelen werd Kenneth Misa-Danso geblesseerd naar de kant gehaald. Mohamed el Osrouti was zijn vervanger. Met de komst van El Osrouti  wist Quick Boys Odin’59 eindelijk onder druk te krijgen. Amper in het veld leek el Osrouti al kansrijk te worden op aangeven van Jerghinio Sahadewsing. Een paar minuten later sneed El Osrouti langs meerdere verdedigers het strafschopgebied in om vervolgens om doelman Van Dijk te stuiten. In deze wedstrijdfase leek de opgekomen ook Jordy Groot op aangeven van Sahadewsing gevaarlijk te worden maar de bal onvoldoende gevoel meegaf waardoor deze doelkans verloren ging.

Met nog een half uur te spelen begonnen de coaches te wisselen. Voor Odin’59 werd Stefan Seijs naar de kant gehaald voor Nigel Hardenberg. Later zouden ook nog Lars Boekel en Thom de Vries worden gewisseld voor Erik Lensen en Cerillio Cijntje. Voor Quick Boys kwam Milan Hoek in het veld voor Philippe den Hartog en werd Jerghinio Sahadewsing gewisseld voor Joey Ravensbergen.

Hoewel het initiatief in de tweede helft bij Quick Boys lag, was Odin’59  gevaarlijk toen Jeffrey Klijbroek rakelings over het doel schoot. Aan de andere kant was het weer El Osrouti die zich liet gelden met een assist die in eerste instantie werd gemist door doelman Van Dijk, die zichzelf direct corrigeerde. Ook de mee opgekomen Dennis van der Plas trachtte Quick Boys naar een voorsprong te schieten, weer gold doelman Van Dijk als dwarsligger. Met nog een kwartier te spelen ontsnapte Quick Boys weer aan een achterstand. Jim Hulleman mikte een vrije schop op de doelpaal.

Juist in deze wedstrijdfase kreeg Quick Boys loon naar werken. Op aangeven van Jerghinio Sahadewsing liet spits Max van Steen zich gelden door uit een lastige positie de bal langs Barry van Dijk te schuiven. Kort daarop leek Quick Boys de voorsprong zelfs te verdubbelen, nu verdween de bal voorlangs het doel.

1617-odiqui-15102016-van_steen

Met het einde van de wedstrijd werd Mohamad Mahmoed binnen de beruchte lijnen naar de grond gewerkt. Ditmaal zat de goed leidende arbiter Huizinga ernaast. Ten onrechte kreeg Mahmoed een gele kaart voorgeschoteld. Tot het einde van de wedstrijd zou Odin’59 alles op alles zetten om alsnog langszij te komen bij Quick Boys. Dat mislukte voor de thuisploeg waardoor Quick Boys drie punten aan haar puntentotaal kon toevoegen.

Opstelling Quick Boys:

Kuypers, Opoku, Bentem, Dennis van der Plas, Den Hartog (Hoek), Jaap van der Plas, Van Steen, Groot, Misa-Danso (El Osrouti), Sahadewsing (Ravensbergen), Mahmoed.

Opstelling Odin’59:

Van Dijk, Meijer, Tiktak, Scheffer ©, De Graaf, De Vries (Cijntje), Seijs Hardenberg), Boekel (Lensen), Klijbroek, Burger, Hulleman

Gele kaarten:

Odin’59: Hulleman

Quick Boys: Mahmoed 

1617-odiqui-15102016-bedanken_supporters

Geef een antwoord