Quick Boys 2 speelt bekerwedstrijd tegen eerste elftal van XerxesDZB

Het eerste elftal heeft aankomende zaterdag geen competitieverplichtingen en geniet van een vrij weekend. De reserves van Quick Boys, getraind door Derek van der Plas, komen wel in actie in het districtsbekertoernooi van West II. Op het hoofdveld van sportpark Nieuw Zuid staan de jeugdige blauwwitten tegenover zaterdageersteklasser XerxesDZB uit Rotterdam, vorig seizoen nog een van de tegenstanders van het eerste elftal van Quick Boys. Het bekerduel staat onder leiding van scheidsrechter M. van Ekelenburg. De inwoner van Naaldwijk fluit om 14:30 uur voor de aftrap. De toegang tot deze wedstrijd is gratis. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys 2 in het bekerduel met XerxesDZB!

Xerxes De Zomerhof Boys is een Rotterdamse fusieclub die is ontstaan na een fusie tussen RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. De oprichtingsdatum is 1 maart 1904. In het verleden heeft XerxesDZB diverse grote voetbalnamen voortgebracht, zoals Leo Beenhakker, Willem van Hanegem, Rob Jacobs, Coen Moulijn, Eddy Treitel én Faas Wilkes. De Zebra’s werken hun thuiswedstrijden af op sportpark Faas Wilkes. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. Het eerste elftal wordt getraind door Joop Hiele. De ex-international en oud-doelman van Feyenoord is bezig aan zijn eerste seizoen in Rotterdam.
Quick Boys 2 kende geen problemen in de poulefase van het districtsbekertoernooi van West II. Bij Nieuwkoop werd met 3-1 gewonnen, terwijl in het thuisduel met Aarlanderveen zelfs de dubbele cijfers op het bord verschenen: 10-0.

In de reserve Hoofdklasse A bezet de formatie van trainer Derek van der Plas momenteel de gedeelde vijfde plaats op de ranglijst. Ook XerxesDZB kent een wisselvallige competitiestart en bevindt zich momenteel op de negende plaats in de Eerste Klasse B met zeven punten uit zeven duels.
Voor de talenten van Quick Boys, aangevuld met spelers die ritme kunnen opdoen na blessures, is het bekerduel met XerxesDZB een uitstekende test. Wie weet kunnen zij de stunt van het seizoen 2007-2008 herhalen en uiteindelijk weer tot de finale van het bekertoernooi te reiken. Die prestatie was goed voor een deelnamebewijs voor het prestigieuze KNVB-bekertoernooi waar Quick Boys 2 in de tweede ronde het onderspit delfde tegen eerstedivisionist FC Eindhoven (0-3). 

Geef een antwoord