Quick Boys 2 verslaat XerxesDZB en bekert door

Het jonge elftal van Quick Boys 2 tegen ex-Hoofdklasser XerxesDZB. Het eerste van Quick Boys was nota bene vorig seizoen nog tweemaal de tegenstander van de huidige Eersteklasser. In Rotterdam werd het 1-3, na een wervelende eerste helft. In de return wonnen de blauw-witten op Nieuw Zuid met 2-0, waarop de volgende week het kampioenschap binnengesleept werd. Afgelopen zaterdag was het weerzien. Joey Ravensbergen, Delano a Cohen en Robert Steemers mochten opnieuw meedoen, ditmaal met het tweede elftal.

Het werd eerder omschreven als ”de jongens tegen de mannen”. Daarentegen was Quick Boys 2 ‘gewoon’ de verdiende winnaar. Het was mooi weer en het eerste elftal had een vrij weekend. Reden genoeg om op het hoofdveld te spelen. Overigens werd de wedstrijd onder grote belangstelling gevolgd door de supporters, die aandachtig de wedstrijd volgden. Een wedstrijd als deze was immers een mooie vervanger.

Quick Boys 2 startte redelijk nerveus en onwennig aan de eerste helft. Normaal gesproken speelt het elftal dan ook op kunstgras. XerxesDZB speelt zelf ook op kunstgras, maar ging hier vooralsnog beter mee om. Toch was het na 10 minuten raak door Ricardo Kuyvenhoven. Na een fantastische pass achter de Xerxes verdediging kwam hij een op een met de keeper en rondde hij af. Echter, meteen daarop bracht Xerxes de stand op 1-1 via een strafschop. Na een fout van Jan de Bruin, haalde Willem Schonenberg zijn tegenstander onderuit binnen de beruchte lijnen. Oud-Rijnsburgse Boys speler Celen maakte dankbaar gebruik van de kans.

Net voor de rust scoorde Quick Boys 2 opnieuw uit een corner. Stan Prosman schoot binnen na een corner van Huig van Duyn. Meteen daarop was het rust. In de tweede helft kregen de mannen van Quick Boys 2 meer ruimte en voldoende kansen om de marge te vergroten. Mede door het aanwezige publiek werd de wil om ten koste van alles de volgende ronde te bereiken omgezet in winst. Al met al volledig terecht. Daarmee bereikt het de volgende ronde en mag het zich deze week opmaken voor de volgende wedstrijd, ditmaal in de competitie: de thuiswedstrijd tegen Smitshoek 2 om 12:00 uur.