Quick Boys overklast FC Rijnvogels

Quick Boys heeft de dorpsderby bij FC Rijnvogels met ruime cijfers gewonnen. Op sportpark De Kooltuin werd het 0-3 voor de blauwwitten, na een 0-1 ruststand. FC Rijnvogels speelde ruim een uur met een man minder na een rode kaart voor Jaap van Duijn.

De eerste minuten van de wedstrijd hadden beide tegenstanders nodig om elkaar af te tasten, al trok Quick Boys snel het initiatief naar zich toe te. Na ruim vijf minuten spelen was FC Rijnvogels in de problemen gekomen na een overtreding op Jesse Driebergen. De vrije schop die hieruit volgde bleef nog zonder gevolgen voor de thuisploeg.

Quick Boys drong aan. Joey Ravensbergen kon vanaf de linkerflank opstomen om vervolgens vanaf de achterlijn de bal op het hoofd van de mee opgekomen Jesse Driebergen te plaatsen. Die doelpoging bleef nog zonder gevolgen voor FC Rijnvogels, dat inmiddels wel was wakker geschud. Quick Boys had namelijk nog wat goed te maken na de thuisnederlaag tegen deze tegenstander.

1617-RIJQUI-CohenIMG_0116

De blauwwitten hadden in de loop van de wedstrijd het initiatief naar zich toegetrokken, zelf maar weinig weggevend wist Quick Boys aan de andere kant de tegenstander regelmatig onder druk te zetten, al bleven doelrijpe kansen voorlopig nog uit.

Bijna halverwege de eerste helft moet FC Rijnvogels eraan geloven. Vanaf de linkerflank kon Joey Ravensbergen op snelheid de achterlijn bereiken om vervolgens af te leggen op Jesse Driebergen die geen moeite had deze kans te verzilveren en zijn team verdiend op voorsprong te zetten. FC Rijnvogels probeerde zich te herpakke,n maar kreeg de pin op de neus toen oude bekende Jaap van Duijn een paar minuten later zijn boekje ver te buiten ging en zijn actie beloond zag met een rode kaart. Nu was FC Rijnvogels pas echt in de problemen. Zonder hun smaakmaker Van Duijn die het verschil zou kunnen maken moest de thuisploeg de wedstrijd met een man minder vervolgen.

In die man minder situatie zou FC Rijnvogels niet meer gevaarlijk worden. Quick Boys was overduidelijk de bovenliggende partij, bracht de thuisploeg regelmatig in de problemen, maar wist de magere marge voorlopig niet te vergroten. Ondertussen moest FC Rijnvogels alles uit de kast halen om de schade in deze wedstrijd niet verder te laten oplopen. Dat moest onder andere gerealiseerd worden door de wissel van Jim Havenaar voor Mitchell Theuns. In ieder geval bleef de score in de eerste helft ongewijzigd. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft was Quick Boys nog een keer gevaarlijk toen Henry Opoku vanaf de rechterflank de bal in de doelmond plaatste, doelman Messemaker wist de bal weg te werken maar plaatste de bal in de voeten van Delano a Cohen die de bal over het doel plaatste.

1617-RIJQUI_Ravensbergen

Quick Boys startte de tweede helft zonder Henry Opoku, Milan Hoek was zijn vervanger. Al snel bleek dat FC Rijnvogels niet in staat was een kentering in de wedstrijd te forceren. De thuisploeg wist de blauwwitten geen moment in de problemen te brengen. Aan de andere kant wist Quick Boys de marge voorlopig ook niet verder uit te bouwen. Na ruim vijf minuten spelen was Quick Boys gevaarlijk toen Jesse Driebergen aflegde op Robert Steemers die zijn doelpoging door een tegenstander geblokkeerd zag.

Er dreigden slordigheden in het spel van Quick Boys te sluipen waardoor FC Rijnvogels in de wedstrijd terug leek te kunnen komen, al bleven doelkansen nog uit. Juist in deze wedstrijdfase stelde Quick Boys na een kwartier spelen orde op zaken. Uit een kort genomen hoekschop werd Milan Hoek aangespeeld die vervolgens Gerard Aafjes wist te bereiken die de bal kon plaatsen op Jesse Driebergen die geen problemen kende om doelman Messemaker voor de tweede maal in deze wedstrijd te passeren. Eindelijk was de magere marge verdubbeld. Quick Boys had de smaak te pakken en bleef druk zetten op het doel van Peter Messemaker. Terwijl FC Rijnvogels maar weinig liet zien en hard werkte om de schade zo beperkt mogelijk te houden bleven de blauwwitten hun tegenstander onder druk zetten. Quick Boys forceerde doelkansen, de afmaker ontbrak zodat de tussenstand ongewijzigd bleef.

Met het eind van de wedstrijd in zicht bepaalde invaller Kenneth Misa-Danso de uitslag op 0 – 3, na voorbereidend werk van Milan Hoek kon Misa-Danso doelman Messemaker passeren. Quick Boys had de schande van de thuisnederlaag weggewist door de uitwedstrijd in een klinkende 0 – 3 overwinning om te zetten.

Dankzij de overwinning klimt Quick Boys naar de negende plaats, met 30 punten uit 21 wedstrijden.

1617_RIJQUI_einde_wedstrijd

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku (’46 Hoek), Aafjes, D. van der Plas, Ravensbergen, J. van der Plas (’74 Hamdani), A Cohen, Driebergen, Den Hartog, Kabasele (’74 Misa-Danso), Steemers

Opstelling Fc Rijnvogels: Mesemaker, Ten Hoope, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, De Vlugt (’81 Van Veen), Van der Horst (’46 van der Breggen), Dijkstra, Spierdijk, Van der Stoep, Van Duijn, Theuns (’41 Havenaar)

Rood:  Van Duijn (FC Rijnvogels)