Wedstrijd van de Week: Quick Boys JO15-1 – DSO JO15-1

Quick Boys JO15-1 – DSO JO15-1 is de Wedstrijd van de Week. En dat is niet zomaar een wedstrijd: het is het duel tussen de nummer 3 en de koploper. Wil Quick Boys JO15-1 nog een gooi doen naar de titel zal er gewonnen moeten worden. Bij een blauwwitte zege wordt de achterstand verkleind tot 5 punten. Maar lukte dat ook…? Dat lees je hieronder!

Seizoen tot nog toe
De mannen van hoofdtrainer Patrick Nutting, zijn assistent Elmer Kralt en begeleiders Michael van der Bent en Jan van Duijvenbode begonnen het seizoen voortvarend. De eerste officiële (beker)wedstrijd was er gelijk één die iedere aanwezige nog lang bij zal blijven: vanaf minuut 1 wist Quick Boys tegenstander Zwaluwen volledig te overrompelen en uiteindelijk met maar liefst 28-0 (!) te zegevieren. Deze overwinning is nog altijd de grootste van een elftal van Quick Boys dit seizoen. De anderepoulewedstrijden werden ook in winst omgezet, wat resulteerde in een eerste plaats in de bekerpoule met ‘9 uit 3’ en een doelsaldo van 36 voor en 1 tegen.

De goede lijn van de beker werd doorgetrokken naar de competitie. Ook deze werd gestart met drie overwinningen, waarbij we met name in de tweede helft uit tegen VVSB (0-6) uitstekend voor de dag kwamen. Nadat we in de vierde wedstrijd onze eerste officiële nederlaag van het seizoen moesten slikken (1-0 verlies bij DSO) volgde een periode waarin we wisselvallige resultaten boekten. Gelijke spelen (o.a. 3-3 tegen Jodan Boys, na een 0-3 achterstand met rust) werden afgewisseld met een kansloze nederlaag bij VELO (4-0) en een degelijke 0-1 overwinning uit bij nummer 2 TOGB. Tussendoor volgde ook een toch wel verrassende en onnodige bekeruitschakeling tegen een fysiek sterk Schoonhoven. Uiteindelijk wisten we de draad weer op te pakken en met bij vlagen goed combinatievoetbal 3 overwinningen op rij te boeken. De laatste 2 wedstrijden voor de winterstop eindigden echter teleurstellend; na een prima eerste helft gespeeld te hebben moesten we met name in fysiek opzicht onze meerdere erkennen in Excelsior Maassluis (3-2 nederlaag) om vervolgens in een zwakke wedstrijd van onze kant met 1-1 gelijk te spelen tegen laagvlieger VVSB.

Als we de balans opmaken zien we onszelf met 24 punten uit 13 wedstrijden terug op een mooie derde plaats. DSO heeft een aardig gat geslagen met de achtervolgers; tussen nummer 2 TOGB en nummer 7 VELO zit echter een marge van maar 5 punten. Om aan onze doelstelling – het bereiken van een top 3-klassering – te voldoen zullen we de komende maanden dus nog flink aan de bak moeten. Nadat Koning Winter een streep door de uitwedstrijd tegen HVV trok, staat gelijk de eerste zware taak op het programma: koploper DSO zal worden ontvangen op sportpark Nieuw Zuid. Zoals gezegd werd eerder dit seizoen nipt verloren van deze stugge ploeg. Eén ding is zeker, de jongens zullen gebrand zijn om revanche te nemen voor deze nederlaag en zodoende sterk uit de winteronderbreking te komen.

De wedstrijd
Eindelijk weer een competitiewedstrijd, de eerste na een lange winterstop. De afgelopen weken werd er wel geoefend tegen HBS (3-4 verlies) en UVS (1-1 gelijkspel), maar deze zaterdag begon het echte werk pas weer. Er moet vandaag gewonnen worden om de titelstrijd voor Quick Boys nog enigszins spannend te houden. Op een mistig sportpark Nieuw Zuid mochten we onze warming-up uitvoeren op het hoofdveld, om even later om 10.15 uur op veld 2 af te trappen.

In de beginfase heeft DSO de bal, al komt er niet echt dreiging voor de goal van Quick Boys. Na tien minuten spelen heeft DSO de eerste doelpoging. Na een korte corner gaat de bal uiteindelijk over het doel. Quick Boys gaat stevig de duels in en staat goed gepositioneerd en weet het het goed voetballende DSO erg moeilijk te maken. In de 15e minuut krijgt DSO een levensgrote kans. Na wat geklungel in de verdediging is het DSO dat de bal vol op de lat schiet. Deze bal was zo hard dat ze in de eventuele rebound niks meer konden doen. Sterker nog, Quick Boys kan daardoor gemakkelijk uitverdedigen.

Halverwege de eerste helft krijgt Quick Boys een fikse domper te verwerken, nadat de sterk spelende Lars Wietsma een aardige kans had op de 1-0, moest hij noodgedwongen het veld verlaten vanwege griepverschijnselen. Bryan van der Plas, normaal spelend in JO15-2, kwam in het veld op de linksbackpositie, waardoor Wouter Vroegindeweij linkermiddenvelder werd. Gelukkig veranderde aan het goede spel van Quick Boys vrij weinig door deze wissel. Ondanks het harde werken en het aardige spel werd er niet veel gecreëerd, maar ook niet door DSO. Vlak voor rust was er wederom een wissel aan Quick Boys zijde, helaas had Kai Drube nog te veel last van zijn liesblessure. Daan Luyten, normaal ook spelend in JO15-2, is zijn vervanger. Quick Boys en DSO gaan rusten met een 0-0 stand en dat is toch een compliment, want de thuisploeg werkt hard en staat goed, waardoor er weinig wordt weggegeven.

In de tweede helft is het spelbeeld eigenlijk hetzelfde als in de eerste helft. DSO is niet voor niets koploper, in deze ploeg zit veel kwaliteit en er zijn weinig zwakke plekken. Wederom geeft de ploeg uit Zoetermeer geen kansen weg. Sterker nog: ruim tien minuten na rust komen de mannen van DSO uit twee counters heel snel op een 0-2 voorsprong. Een mokerslag voor de blauwwitten.

Na deze goals mocht Sten Schaap invallen en hij kwam in het veld om de hard werkende en moegestreden Matthijs Heeringa te vervangen. DSO is wederom gevaarlijk, door een redding weet Jack Ouwehand het nog tot een corner te verwerken, maar hij raakt daardoor ook geblesseerd aan zijn knie. Uit de corner weet DSO ook nog de 0-3 aan te tekenen. Zo ging het ineens heel snel en was de wedstrijd ook wel gespeeld. Jack geeft aan dat hij niet verder kan en moet gewisseld worden. Dit is wederom een tegenvaller, want dit betekende al de derde wissel door een blessure. David Aanhane, normaal spelend als middenvelder, neemt de handschoenen over van Jack, want onze wisselkeeper Lennard Messemaker mocht met de B’s mee.

Er was ook een lichtpuntje, Jim mocht na maanden blessureleed weer zijn eerste minuten maken. Hij kwam voor Jack Ouwehand in het veld. Want wat we van Jim weten is dat hij uitstekend kan verdedigen en daar gaan wij als team nog veel plezier aan beleven in de tweede seizoenshelft. Ondertussen zakte DSO in en geloofde de ploeg het wel. Er gebeurde ook niet veel meer aan beide kanten, waardoor het uiteindelijk 0-3 bleef. Voorafgaand werd er verteld dat we, wanneer er balverlies werd geleden, dit als team op moeten pakken door te vechten en te strijden. En als het aan een ding niet gelegen heeft dan is het de strijdlust van de mannen! Ze hebben geknokt en gestreden voor iedere meter, maar als je eerlijk bent, dan moesten we vandaag onze meerdere erkennen in DSO.

Als pleister op de wond hadden we ‘s avonds een teamuitje. We zijn met JO15-1 en JO15-2 naar FC Utrecht – PEC Zwolle geweest. Dit was een zeer gezellige en geslaagde avond!

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.