Voorbeschouwing Quick Boys – DVS’33 Ermelo

De fans van de blauwwitten hebben de afgelopen tijd weinig kilometers hoeven te maken om hun favorieten in actie te kunnen zien. Aanstaande zaterdag speelt Quick Boys, na de eerdere confrontaties op eigen bodem met Jong FC Volendam (2-3) en ODIN’59 (3-2), de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd in acht dagen. Op sportpark Nieuw Zuid is DVS’33 Ermelo te gast. Beide ploegen zijn de derde periode begonnen met een klinkende overwinning. Het duel tussen Quick Boys en DVS’33 Ermelo staat onder leiding van scheidsrechter J. Sanders. De inwoner van Doetinchem fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Basis Bedrijfshuisvesting. Kom naar sportpark Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen DVS’33 Ermelo!

Algemeen
Op 1 september 1933 werd Door Vereniging Sterk ’33 opgericht. De club van voorzitter Aart Goossensen telt circa 1.500 leden. De club heeft haar thuisbasis aan de Sportlaan in Ermelo. Trainer Roeland ten Berge werd aan het begin van vorige maand aan de kant gezet vanwege de matige resultaten van zijn elftal. Willem Leushuis (64), oud-trainer van o.a. IJsselmeervogels, zwaait nu de scepter bij de geelzwarten tot aan het einde van het lopende seizoen.

Vorig seizoen
Vorig seizoen eindigden de geelzwarten met 39 punten uit 30 duels op de negende plaats in de Topklasse. Daardoor misten zij de boot naar de Tweede Divisie. Ali Akla, nu spelend voor IJsselmeervogels, was met zeventien doelpunten de clubtopscorer van DVS’33 Ermelo.

Mutaties
Akla was niet de enige speler die vertrok bij de Ermeloërs. Mike Ahrens vertrok naar Spakenburg. Daartegenover bleef sterspeler Maurice de Ruijter behouden voor DVS’33 Ermelo en kondigde de club de komst van Dennis Folkers (FC Horst), Frank Heus (Hercules), Mohammed el Haydar (Hoogland), Joran Pot (Excelsior’31), Benjamin Roemeon (Babberich), Deniz Sahbaz (SVZW), Thodorie Velanas (Feyenoord), Coen Vloedgraven (Go Ahead Eagles) en Rico Wolven (SVZW) aan.

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de landelijke eerste klasse (later hoofdklasse) in 1970 speelden Quick Boys en DVS’33 Ermelo slechts drie keer eerder tegen elkaar in competitieverband. Met een overwinning, gelijkspel en nederlaag boekten de blauwwitten wisselende resultaten tegen de geelzwarten. De heenwedstrijd in Ermelo eindigde in een 1-2 overwinning voor de Katwijkers. Op 19 november 2016 bracht Dennis van der Plas zijn ploeg uit een ouderwetse scrimmage op voorsprong. Kay Velda schoot een onberispelijk binnen. Uiteindelijk zorgde Robert Steemers voor het slotakkoord door zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een vlijmscherpe counter tot doelpunt te promoveren: 1-2.

Stand van zaken
Met 28 punten uit 24 duels presteert DVS’33 Ermelo beneden alle verwachtingen. Sommige insiders zagen in de geelzwarten voorafgaand aan het seizoen een outsider voor de bovenste plaatsen, maar de met ONS Boso Sneek gedeelde dertiende plaats is momenteel de realiteit. De ploeg van interim-trainer Willem Leushuis staat twee punten boven de spreekwoordelijke streep.
Ook DVS’33 Ermelo kwam midweeks in actie. Op eigen veld gingen de Ermeloërs met 1-2 ten onder tegen directe concurrent Capelle. Olaf van der Sande en Carlo de Reuver brachten de ploeg uit de Rijnmond op een comfortabele 0-2 voorsprong. De aansluitingstreffer van Benjamin Roemeon kwam te laat voor de geelzwarten, waardoor zij de tiende nederlaag van het seizoen leden.
Quick Boys behaalde tot nu toe 33 punten en had daarvoor 23 wedstrijden nodig. De blauwwitten zijn terug te vinden op de achtste plaats op de ranglijst. Hoewel de achterstand op de kopgroep groot is, kan de formatie van trainer Jan Zoutman de komende tijd nog enkele plaatsen stijgen. Ook hopen de blauwwitten nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de strijd om de derde periodetitel.
De overwinning op ODIN’59 kwam als geroepen voor Quick Boys. Nadat een paar dagen eerder een nederlaag geleden werd tegen Jong FC Volendam (2-3), werden de Heemskerkers in een vermakelijke wedstrijd met 3-2 aan de kant geschoven. In de eerste helft, waarin keeper Martijn de Zwart zijn ploeg meerdere keren op de been hield, liepen de blauwwitten uit naar een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Jason Oost en Jesse Driebergen. Na een discutabele tegentreffer aan het begin van de tweede helft leek de spanning terug te zijn. Delano a Cohen vergrootte de marge opnieuw tot twee doelpunten, maar eindelijk kwamen de bezoekers in de slotfase wederom dichterbij (3-2). Tot grote opluchting van de hondstrouwe fans bleef de voorsprong in het resterende deel van de wedstrijd intact waardoor Quick Boys uiteindelijk goede zaken deed.

Het scoutingsrapport
Paul Eppink en Daan Huiskamp, volgend seizoen uitkomend voor Spakenburg, vechten dit seizoen om een plaats onder de lat. Laatstgenoemde heeft de strijd in zijn voordeel beslist. In de laatste linie vormen Basil Camara en Rico Wolven het centrale verdedigingsduo. Linkervleugelverdediger Roald de Vries was al driemaal trefzeker dit seizoen. Op het middenveld zorgen Kay Velda en Hayri Pinarci doorgaans voor de balans. Voorin zijn alle ogen gericht op Maurice de Ruijter, de technisch begaafde aanvaller van de geelzwarten. Met twaalf doelpunten is de linkspoot de clubtopscorer van de geelzwarten.

Kijkje in eigen keuken
Jan Zoutman wordt met steeds meer luxeproblemen opgezadeld. De terugkeer van Delano a Cohen, Jason Oost en Jerghinio Sahadewsing hebben de mogelijkheden van de oefenmeester sterk vergroot. Ook is de verwachting dat Hermann Kabasele, die afgelopen dinsdag ontbrak in het duel met ODIN’59, terugkeert in de wedstrijdselectie. Het meespelen van Anthony Bentem is uitgesloten. De verdediger zit nog altijd in het gips vanwege een gebroken middenvoetsbeentje.

Het programmablad
Deze week in het programmablad: Jesse Driebergen. De aanvallende middenvelder is momenteel topscorer en in bloedvorm. Zo scoorde hij in de afgelopen vier wedstrijden vijf (!) keer. Bovendien is voetbal op gras niet de enige vorm van voetbal waar hij goed in is. Zo komt hij met een uitdaging: ,,Ik ben vaak met mijn vrienden wat altijd erg leuk is. Vaak spelen we FIFA, kijken we voetbal of gaan we uit eten. Verder zit ik zelf ook regelmatig achter de PlayStation om FIFA te spelen. Mochten er nog mensen zijn die een keer een pak slaag willen hebben met FIFA dan hoor ik dat graag, haha!”
Verder is er in het programmablad te lezen welke spelers concurreren in het Speler van het Jaar-klassement. Wie bemachtigt dit jaar een plek op de Wall of Fame? Het programmablad is aanstaande zaterdag te verkrijgen bij het toegangshek. Voor het geld hoef je het niet te laten: een programmablad kost slechts € 0,50.

Rondje langs de velden
Op speeldag 25 luidt het overige programma in de Derde Divisie A als volgt:
Capelle – FC Rijnvogels
Harkemase Boys – IJsselmeervogels
ODIN’59 – Jong Almere City FC
Rijnsburgse Boys – Scheveningen
SteDoCo – ONS Boso Sneek
VVOG – Huizen
ASWH – FC Lisse
Jong FC Groningen – Jong FC Volendam

Geef een antwoord