Quick Boys onderuit tegen DVS'33 Ermelo (0-2)

Quick Boys heeft de thuiswedstrijd tegen DVS’33 Ermelo verloren. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 0-2 voor de bezoekers. Bij rust was de stand nog 0-0. Aan het begin van de tweede helft scoorde De Ruiter de openingstreffer, waarna hij er vlak voor tijd nog 0-2 van maakte. Door de nederlaag zakt Quick Boys naar de elfde plaats, met 33 punten uit 24 wedstrijden.

Amper een week geleden zag het er nog zo goed uit. Quick Boys had drie thuiswedstrijden voor de boeg en zou goede zaken kunnen doen, zich veilig kunnen spelen waardoor men zich voor deze competitie geen zorgen meer hoefde te maken. Niets aan de hand. Dat ideaalbeeld is inmiddels in duigen gevallen, van de theoretisch te behalen 9 punten werden er slechts 3 punten behaald. Er was geen stijging op de ranglijst, de blauwwitten zijn weer in het zicht gekomen van die clubs die strijden voor lijfsbehoud in de derde divisie.

Nadat de wedstrijd was begonnen ontwikkelde Quick Boys zich al snel tot de bovenliggende partij. De blauwwitten zetten DVS’33 Ermelo, dat  zich noodgedwongen moest beperken tot verdedigen, onder druk. Het leek wachten op de voorsprong van Quick Boys. Die voorsprong bleef  uit. Er waren doelkansen, de speler die de kansen verzilverde en zijn team op voorsprong te zette ontbrak. Eerst leek Robert Steemers kansrijk te worden toen doelman Daan Huiskamp problemen kende om een doelpoging te stoppen, Steemers kwam net tekort om te kunnen profiteren. Ook Henry Opoku liet zicht gelden door vanaf de rechterflank en plaatste de bal in de doelmond, daar ontbrak een blauwwitte medespeler om deze assist te verzilveren.

In de loop van de eerste helft zou DVS’33 Ermelo uit zijn schulp kruipen en doelkansen creëren. Halverwege de eerste helft werd de boomlange opgekomen Basil Camara bereikt uit een vrije schop, dat bleef nog zonder gevolgen voor Quick Boys. Juist in deze wedstrijdfase was Quick Boys dicht bij een voorsprong toen Jerghinio Sahadewsing van buiten het strafschopgebied een doelpoging waagde. De doelpaal bracht uitkomst voor DVS’33 Ermelo waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Met nog ruim een kwartier te spelen liet DVS’33 Ermelo zich weer gelden. Frank Heus kreeg alle gelegenheid een doelpoging te wagen, maar schoot voorlangs het doel. De gasten lieten zich steeds vaker op de speelhelft van Quick Boys zien. Weer liet Quick Boys zich gelden. Jerghinio Sahadewsing zette Kenneth Misa-Danso vrij voor doelman Huiskamp, Misa-Danso kon niet profiteren. De wedstrijd kabbelde voort, beide tegenstanders kwamen in de loop van de eerste helft niet meer tot doelkansen.

Nadat de tweede helft was begonnen bleef het spelbeeld t.o.v. de eerste helft ongewijzigd Beide tegenstanders bleven onmachtig de wedstrijd naar zich toe te trekken.  Na vijf minuten spelen werd Kenneth Misa-Danso in kansrijke positie binnen het strafschopgebied naar de grond gewerkt. DVS’33 Ermelo kwam ermee weg. Er restte de blauwwitten slechts een hoekschop, één van de vele die in de loop van de tweede helft zou worden afgedwongen. Al die hoekschoppen brachten niet het gewenste resultaat.

Na bijna een kwartier spelen kwam DVS’33 Ermelo op voorsprong. Aanvoerder Maurice de Ruiter wist te profiteren van de hem geboden ruimte en plaatste de bal onhoudbaar in het doel. Nu was Quick Boys in de problemen. DVS’33 Ermelo had de gewenste voorsprong te pakken en kon zich nu focussen op het verdedigen van die voorsprong. Quick Boys mocht nu het spel maken, terwijl DVS’33 Ermelo nu kon loeren op de fouten van Quick Boys om die fouten genadeloos af te straffen en de voorsprong verder uitbreiden.

Pas ruim halverwege de tweede helft liet Quick Boys zich weer gelden. Milan Hoek schoot op doel en zag zijn doelpoging naast het doel belanden. Tot dan was het sinds Quick Boys op achterstand was gekomen gezapigheid troef, de blauwwitten zagen geen mogelijkheid de tegenstander onder druk te zetten en leken zich al bij de dreigende nederlaag te hebben neergelegd. Het venijn in de ploeg ontbrak om hoe dan ook een kentering in het wedstrijdbeeld te laten kantelen. Daarvoor werden een aantal wissels gebracht, ook die wissels konden het verschil niet maken.

Aan de andere kant deed men van de kant van DVS’33 Ermelo er allen aan om met een verhoging van de voorsprong de wedstrijd op slot te gooien. Nadat eerst invaller Deniz Sahbaz dicht bij een doelpunt was, leek kort daarna Maurice de Ruiter weer te kunnen scoren, nu plaatste De Ruiter de bal in het zijnet. Vijf minuten later was De Ruiter wel trefzeker voor zijn ploeg. Hij wist te profiteren van de hem geboden ruimte en voor de tweede maal in de wedstrijd Martijn de Zwart te passeren. Quick Boys bleef onmachtig te schade te repareren en moest met een 0 – 2 nederlaag het hoofd buigen voor DVS’33 Ermelo.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Aafjes (’79 Gillissen), D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (’68 Mahmoed), Driebergen, Misa-Danso (’68 Van Steen), Sahadewsing, Steemers

Opstelling DVS’33 Ermelo: Huiskamp, Van Santen, Al Haydar, Camara, De Vries, Velda (’79 Sahbaz), Pot, Pinarci, De Ruiter, Roemeon (’87 Epe), Heus (’57 Vloedgraven)

GEEL: Van Santen (DVS’33 Ermelo)