Quick Boys neemt punt mee uit hoge noorden

Onder het toeziend oog van enkele honderden meegereisde fans is Quick Boys er niet in geslaagd om te winnen bij Jong FC Groningen. In Groningen stond na afloop van de wedstrijd de brilstand op het bord: 0-0. Quick Boys stijgt ondanks het gelijkspel wel één plaats, naar de tiende positie.

De blauwwitten maakten de reis naar het verre noorden zonder Jerghinio Sahadewsing. De spelmaker kampte met een blessure en liet het duel Jong FC Groningen aan zich voorbij gaan. Anthony Bentem en Philippe den Hartog waren evenemin inzetbaar en aanschouwden de wedstrijd vanaf de kant. Spits Jason Oost was wel weer fit en startte in de basis.
Diezelfde Oost kreeg in de openingsfase meteen de beste kans van de hele wedstrijd. Na een vlot lopende aanval via de rechterkant vond Henry Opoku met een strakke voorzet de ex-prof, maar Oost mikte rakelings over het doel van Stefan van der Lei, de tweede doelman in de pikorde van FC Groningen.

Het was een uitstekende kans in een fase waarin de thuisploeg het meeste balbezit had. De technisch vaardige beloften, die zevenmaal per week een training afwerken, lieten het speeltuig makkelijk rondgaan, maar vonden geen opening in de hechte defensie van Quick Boys. Eenmaal leek aanvalsleider Tim Waterink een gaatje te vinden, Martijn de Zwart hield met een knappe reflex zijn doel schoon. Het was ook het enige wapenfeit van Jong FC Groningen en omdat ook de blauwwitten het net niet wisten te vinden, werd het eerste bedrijf zonder doelpunten afgesloten.

Na de doelwisseling, met twee ongewijzigde formaties uit de kleedkamers van het enigszins kale complex van zondageersteklasser GRC, veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet. Jong FC Groningen had het initiatief en Quick Boys loerde op de tegenstoot. De laatste linie van de blauwwitten, met een uitblinkende Dennis van der Plas, gaf geen krimp en als de gastheren het eens van afstand probeerden vonden zij telkens doelman De Zwart op hun weg.

Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Quick Boys steeds meer grip op de wedstrijd. Een vrije trap van aanvoerder Delano a Cohen werd met een fraaie zweefduik door Van der Lei onschadelijk gemaakt. Zowel trainer Alfons Arts als zijn collega Jan Zoutman wisselde volop in de hoop het verschil te kunnen forceren. Met Max van Steen als extra aanvaller leken de blauwwitten de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken in de slotfase. Linksback Joey Ravensbergen, die opnieuw heel veel energie in het duel stak, stond aan de basis van de laatste aanval van de blauwwitten. Zijn voorzet was echter te scherp voor Van Steen en Robert Steemers.

En zo eindigde het duel in Groningen zoals het begon en mocht Quick Boys een punt toevoegen aan het totaal. Gezien de kansenverhouding konden beide ploegen daarmee leven.
Volgende week speelt Quick Boys opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaan de blauwwitten op bezoek bij VVOG in Harderwijk. Op sportpark De Strokel, een van de mooiste complexen van Nederland, zal de ambiance rondom het veld heel anders zijn dan in Groningen.

Opstelling Jong FC Groningen: Van der Lei, Baas, Bijl, Hrustic, Amakodo, Absalem, Browne (’89 De Leeuw), Postma, Waterink (’70 Jasper), Zakir (’70 Veldman), Riksman

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Aafjes, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (’80 Mahmoed), Driebergen, Steemers, Oost (’85 J. van der Plas), Misa-Danso (’80 Van Steen)

GEEL: Bijl (Jong FC Groningen), Hoek, Aafjes, Ravensbergen (Quick Boys)

Geef een antwoord