Wedstrijd van de Week: FC Oudewater MO13-1 – Quick Boys MO13-1

Na een week afwezigheid is ‘ie er weer: de Wedstrijd van de Week. Deze week is dat het duel tussen FC Oudewater MO13-1 en Quick Boys MO13-1. Niet zomaar een duel, maar eentje op het hoogste regionale niveau.

Quick Boys MO13-1 is ontstaan na de overgang van twee E-teams (7×7) naar de D-pupillen. Bij de start in augustus 2015 bestond het team uit 14 meiden. Keepster Iris Zuiderduin, verdedigers Anouk van Rijn, Maud Zandbergen, Naomy Kuyt, Norah Hoek, Mariska Kuyt en Lotte de Haas, de middenvelders Louise van Beelen, Anne-Sophie Pluimgraaff en Norah Buis, en tot slot de aanvallers Jacintha de Jong, Melanie Vooys, Ilse Schwanenberg en Vera Timmer. In de loop van het seizoen werden Iris de Lange en Caroliene Jonker toegevoegd aan de selectie. De vaste begeleiders zijn Hans Kuyt en Hans Schwanenberg, grensrechter is Cock Zuijderduin en de trainer is Jaco van Rijn. Naast het voetbal vermaken de meiden zich ook prima naast het veld. Voorbeelden zijn een avondje bioscoop, de teambarbecue en een uitje naar Jump-In Noordwijk.

Vorig jaar mocht de kampioensvlag gehesen worden in de tweede klasse na een ware strafexpeditie over de velden in de regio. Een logisch gevolg hiervan was dat de meiden de bekercompetitie in het seizoen 2016-2017 zouden beginnen in de eerste klasse. Ook hier werden alle wedstrijden, zij het soms met wat moeite, gewonnen. Helaas werden de meiden in de kwartfinale uitgeschakeld. Als “beloning” voor de prestatie werden de meiden voor de competitie ingedeeld in de enige hoofdklasse (hoogste niveau voor MO13-teams) in district West II, met onder andere wedstrijden in Barendrecht, Capelle, Berkel en Rodenijs en Oudewater. Het begin was ook hier voortvarend met 9 punten uit 3 wedstrijden. Hierna kwamen de sterke tegenstanders op bezoek, teams die al jaren samen spelen. En dat was te merken, met een aantal verliespartijen op rij als resultaat. Het niveau is behoorlijk hoog en de meiden moeten iedere week aan de bak. De Quick Boys meidenteams timmeren in een relatief korte periode echter al aardig aan de weg. De laatste competitiewedstrijd werd weer in winst omgezet, zodat de meiden nu op een keurige vijfde plaats staan. Het doel is om dit jaar veel te leren en een plaats in de middenmoot te bemachtigen.

Dan naar de wedstrijd. Zaterdag 11 maart, de temperaturen gaan eindelijk omhoog, de meiden konden uitslapen. De uitwedstrijd tegen FC Oudewater stond gepland voor 12.30 uur. Om 11 uur werd verzameld op de vaste plek op het marktplein. Helaas waren Maud en Ilse afwezig. Met 14 meiden vertrokken we richting Oudewater, bekend van de Waag en woonplaats van sportjournalist Johan Derksen. Zouden de meiden vandaag gewogen worden en te licht bevonden worden? Of zouden ze de test zonder problemen doorstaan?

Vlak voor de warming-up moest helaas ook Mariska afhaken. Hierdoor hielden we slechts 2 wissels over. Na een korte warming-up mochten de meiden hun kunsten vertonen op echt gras. Iris verdedigde zoals gewoonlijk de goal. Voor haar vormden Anouk, Naomy, Lotte en Norah Hoek de verdediging. Op het middenveld stond het blok van Norah Buis, Caroliene en Louise. Voorin het aanvalstrio Jacintha, Melanie en Iris, zij moesten voor de goals gaan zorgen. Vera en Anne-Sophie mochten de bank warmhouden, samen met de onfortuinlijke Mariska. Direct vanaf de aftrap lieten de blauwwitten hun intenties zien: binnen 10 seconden kreeg Melanie een prima kans, maar de keepster van Oudewater was goede bij de les en ranselde de bal uit de hoek. Deze kleine keepster zou deze middag wel vaker een sta in de weg zijn. In de tegenaanval waren de voorwaartsen van FC Oudewater gevaarlijk. Helaas voor hen was ook Iris goed bij de les en keerde vakkundig de inzet van de spits. FC Oudewater bleef aandringen en dit resulteerde in een aantal corners. Uit één van deze spelhervattingen volgde een scrimmage, op het moment dat Quick Boys de bal dacht te veroveren, sloegen de roodwitten hard toe. Vanaf de zijkant werd Iris met een schot in de verre hoek verrast. Binnen drie minuten stonden de blauwwitten al op achterstand. De meiden beseften dat er meer nodig was vandaag en ging op jacht naar de gelijkmaker, die al snel viel: na zes minuten spelen was de keepster van FC Oudewater kansloos op een inzet van Louise. Een lage corner van Carolien belandde plots voor haar voeten. Zonder na te denken haalde zij de trekker over en zorgde zo voor de gelijkmaker. Quick Boys probeerde direct hierna een voorsprong te forceren. In de drang naar voren werden de verdedigende taken wel eens vergeten. FC Oudewater profiteerde hiervan en kwam een aantal maal gevaarlijk voor de goal van Iris. Maar zoals vaker de laatste weken kwam Iris alle keren als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant waren Iris en Melanie gevaarlijk, maar zij vonden de keepster op hun weg of het vizier stond niet goed afgesteld. Na de eerste wissels was het wel direct raakt. Melanie speelde Iris aan, die op haar beurt de vrijstaande Caroliene bereikte. Met een bekeken schuiver zorgde zij voor een 1-2 voorsprong. Deze stand kwam niet meer in gevaar in het restant van de eerste helft zodat er met een voorsprong aan de limonade kon worden begonnen.

De tweede helft begon stormachtig. FC Oudewater ging vol op de aanval spelen en daarbij werd het fysieke spel niet geschuwd. Wat de roodwitten waren vergeten, was het feit dat Quick Boys dit spelletje ook uitstekend beheerst. Vol overgave werden de duels uitgevochten en de verdediging, onder leiding van Lotte, was onder geen beding bereid een goal toe te staan. Wat FC Oudewater ook probeerde, het lukte niet. Steeds zat er een blauwwitte voet tussen een pass of werd een schot geblokkeerd. En wanneer de roodwitten toch door de verdediging glipten, dan was daar altijd Iris nog. De keepster keepte een prima partij en leek onpasseerbaar. Door al het aanvallen van FC Oudewater kregen de aanvallers van Quick Boys ook de nodige ruimte. De eindpass was echter niet zuiver en ook de keepster van FC Oudewater was in vorm. Zo bleef het lange tijd spannend in Oudewater. De scheidsrechter had er ook zin in en liet vrolijk doorspelen. Uiteindelijk was het Melanie die Iris wegstuurde aan de linkerkant. Met een subtiele voetbeweging wist zij Caroliene aan te spelen. Caroliene kapte eerst een verdediger uit om de bal vervolgens hoog tegen de touwen te jagen. Eindelijk was daar de bevrijdende 1-3. Vlak hierna floot de scheidrechter af voor het einde van de wedstrijd. Wederom konden 3 punten worden bijgeschreven. Met 15 punten uit 10 wedstrijden staan de meiden blijven de meiden op een stevige vijfde plaats in de hoofdklasse.

Komend weekend komt koploper Forum Sport op bezoek. Met een wedstrijd minder gespeeld en de aankomende wedstrijd in het vooruitschiet is er nog een en ander mogelijk. Kom gerust kijken en steun de meiden op jacht naar een nieuwe overwinning. De aanvang aanstaande zaterdag is 10.15 uur. Tot dan!

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.

  Datum Wedstrijd Uitslag
1. 20-08-2016 Quick Boys JO15-1 – Zwaluwen JO15-1 28-0
2. 26-11-2016 Quick Boys MO15-1 – Kagia MO15-1 22-0
3. 17-09-2016 UDO JO11-5 – Quick Boys JO11-8 0-20
4. 08-10-2016 Quick Boys JO11-7 – RCL JO11-9 19-0
5. 31-08-2016 DoCoS JO11-6 – Quick Boys JO11-8 1-19
6. 01-10-2016 Meerburg JO11-12G – Quick Boys JO11-8 1-18
7. 11-03-2017 Van Nispen JO9-2 – Quick Boys JO9-10 0-16
8. 08-10-2016 Valken’68 JO11-3 – Quick Boys JO11-5 1-16
9. 27-08-2016 Quick Boys JO9-8 – DoCoS JO9-7 15-0
  03-09-2016 Katwijk JO11-5 – Quick Boys JO11-5 0-15
  17-12-2016 Quick Boys 18 – SEV 8 15-0

Geef een antwoord