Quick Boys revancheert zich tegen VVOG

Op bezoek bij VVOG heeft Quick Boys zich knap gerevancheerd voor de 1-5 nederlaag in het thuisduel eerder dit seizoen. In Harderwijk werd het 2-3 voor de blauwwitten. Een 0-2 voorsprong bij rust werd uit handen gegeven, maar vlak voor tijd werd door invaller Max van Steen alsnog de winnende treffer gemaakt. Dankzij de zege klimt Quick Boys weer een plekje naar de negende plaats, met 37 punten uit 26 wedstrijden.

Trainer Jan Zoutman kon in Harderwijk geen beroep doen op de geblesseerde Anthony Bentem, Philippe den Hartog, Herman Kabasele en Jerghinio Sahadewsing. De technische staf deed een beroep op dezelfde elf namen die een week eerder in Groningen een punt overhielden aan de confrontatie met de beloften van de noorderlingen.
Quick Boys had duidelijk geleerd van de heenwedstrijd tegen VVOG. De blauwwitten wisten het gevaar Jeremy de Graaf – de clubtopscorer van de Harderwijkers was op Nieuw Zuid liefst viermaal (!) trefzeker – volledig te neutraliseren. De bezoekers hadden in het eerste bedrijf het betere van het spel. De voorsprong van de blauwwitten kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Nadat Delano a Cohen met een goede schietkans voor het eerste gevaar van de wedstrijd had gezorgd, scoorde Jason Oost uit een ouderwetse scrimmage de openingstreffer voor Quick Boys: 0-1.
Aan de treffer van de ex-prof ging een goede actie van Jesse Driebergen vooraf. De aanvallende middenvelder verscheen halverwege de eerste helft in kansrijke positie, maar zijn schot ging over het doel van doelman en aanvoerder Frans Koornberg.
De thuisploeg kreeg van Quick Boys weliswaar uitgebreid de gelegenheid om op te bouwen, de ploeg van trainer Ed Engelkens wist zich geen raad met het balbezit. VVOG moest bovendien op haar hoede zijn op de snelle tegenstoten van de blauwwitten. Zo kon Robert Steemers een goede counter niet tot doelpunt promoveren omdat het schot van de buitenspeler over het doel verdween.
Toch moest de meegereisde fans van Quick Boys, die hun favorieten wederom op hartstochtelijke wijze ondersteunden, nog voor het rustsignaal voor de tweede keer juichen. Een schot van A Cohen uit de tweede lijn leek een simpele prooi voor Koornberg, maar de sluitpost moest lossen en zag tot zijn afgrijzen Driebergen de rebound verzilveren en daarmee zijn achtste treffer van het seizoen aantekenen: 0-2.

Nadat trainer Engelkens reeds voor de thee had ingegrepen – Jaime Bruinier kwam in het veld voor niet geheel fitte Jeffrey Snijders – maakte hij in de pauze van de gelegenheid gebruik om een tweede wissel toe te passen. Het leek lange tijd een gouden wissel te worden. De speler in kwestie, Samir Merraki, bracht al heel snel de spanning terug in de wedstrijd. Uit een makkelijk gegeven vrije trap scoorde de spelverdeler de aansluitingstreffer: 1-2. Heel even leek Quick Boys van slag, maar de blauwwitten pikten de draad na enkele minuten weer op. Het resulteerde in een 100% kans voor de opnieuw sterk spelende Oost die op aangeven van Steemers de hoek voor het uitzoeken had. De spits plaatst de bal echter naast het lege doel.
De bezoekers leken het duel onder controle te hebben. VVOG kon nauwelijks een vuist maken en wist alleen met een vlammend schot van De Graaf gevaar te stichten. Balverlies op het middenveld leidde alsnog de gelijkmaker in. Met een snoeiharde pegel schoot wederom Merraki de bal tien minuten voor het eindsignaal via de onderkant van de lat achter Martijn de Zwart en kreeg daarmee het thuispubliek op de banken.

In de slotfase golfde het spel op en neer. Uiteindelijk wist Quick Boys toch nog aan het langste eind te trekken. Een snelle ingooi van Joey Ravensbergen bereikt A Cohen die invaller Max van Steen wist te bereiken. De spits wist in twee instanties de bal op het vijandelijk doel af te vuren waardoor de blauwwitten drie belangrijke punten mochten bijschrijven: 2-3.
Volgend week speelt Quick Boys weer eens een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is Harkemase Boys de tegenstander die vandaag de noordelijke derby tegen Jong FC Groningen met 2-2 gelijkspeelde.

Opstelling VVOG: Koornberg, Van der Sluijs (’70 Braam), Muller, Hop, Labari (’46 Merraki), De Graaf, Biya, De Groot, Arends, De Klein, Snijders (’40 Bruinier)

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Opoku, Aafjes, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Driebergen, Steemers (’90+2 Hamdani), Oost (’74 Gillissen), Misa-Danso (’63 Van Steen)

Geef een antwoord