Quick Boys speelt gelijk tegen Harkemase Boys (1-1)

Weer wist Quick Boys in een thuiswedstrijd niet de volle buit binnen te halen. Quick Boys speelde gelijk tegen Harkemase Boys, op sportpark Nieuw Zuid werd het 1-1. Na tien minuten in de tweede helft kwam Harkemase Boys op voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Delano a Cohen voor de gelijkmaker.

Harkemase Boys startte de wedstrijd furieus. Direct na het begin van de wedstrijd zochten de friezen het doel van Quick Boys. Al snel bracht de doelpaal uitkomst voor Quick Boys, Heine Uuldiks kopte de bal op de paal. Diezelfde Uuldiks zou binnen een kwartier nog een keer gevaarlijk worden voor zijn team. Weer bracht het aluminium uitkomst voor de blauwwitten toen een omhaal een Uuldiks op de lat belandde. Jorco van Hezel kon niet profiteren toen de bal uit de rebound voor zijn voeten kwam. Quick Boys bood in deze fase van de wedstrijd teveel ruimte, het leek wachten op de openingsgoal van Harkemase Boys. Na ruim een kwartier spelen was Quick Boys weer in de problemen gekomen toen Matthijs Hordijk in scoringspositie kwam, Joey Ravensbergen wist het gevaar voor Quick Boys alsnog te neutraliseren. Weer mocht Quick Boys niet klagen over de afloop van een door de tegenstander ingezette aanval.

Bijna halverwege de eerste helft leek een kentering in het wedstrijdbeeld zichtbaar. Eindelijk manifesteerde Quick Boys zich op de speelhelft van de gasten. Vanaf de rechterflank bereidde Robert Steemers een aanval voor, plaatste de bal in de doelmond van Harkemase Boys waar een medespeler ontbrak om deze assist te verzilveren. Kort daarna zetten Jason Oost en Jesse Driebergen een actie op die niet het gewenste resultaat bracht. Quick Boys leek zich te hebben hersteld van de matige start van de wedstrijd, maar moest alert blijven op de aanvallende acties van Harkemase Boys.

In de loop van de eerste helft zouden beide tams zich nog laten gelden. Jason Oost werd in stelling gebracht, zag zijn doelpoging gekraakt. De hoekschop die hieruit volgde bleef zonder gevolgen voor Harkemase Boys. Een paar minuten later had doelman Erik Jansema de nodige problemen met een vrije schop van afstand van Milan Hoek, niettemin hield Jansema zijn doel schoon. Vlak voor rust leek Quick Boys in de problemen te komen maar hield doelman Raymon Kuijpers zijn doel toch schoon. Direct daarop leek Quick Boys aan de andere kant dicht bij een voorsprong, weer bleef de score uit waardoor beide teams gingen rusten met de brilstand op het scorebord.

Direct na de rust, waarbij beide teams in ongewijzigde samenstelling in het veld terug keerden, trachtte Harkemase Boys weer om Quick Boys onder druk te zetten en de score te openen. Net als in de eerste helft slaagden de gasten daar niet in. Aan de andere kant drong Quick Boys aan bij Harkemase Boys, de blauwwitten kwamen niet verder dan een aantal kansjes die geen naam mochten hebben, men wist Harkemase Boys niet in de problemen te krijgen.

Na tien minuten spelen kwam Quick Boys alsnog in de problemen toen Heine Uuldriks een vanaf de linkerflank opgezette aanval afrondde en doelman Kuipers koppend kansloos liet. De blauwwitten lieten zich niet kennen door deze tegenvaller en gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten na op achterstand te zijn gekomen kreeg captain Delano a Cohen alle ruimte om op te trekken richting het doel van Harkemase Boys om vervolgens op doel uit te halen. Die doelpoging leek door een handsbal te worden gekeerd door tegenstander, de claim voor een strafschop werd niet gehonoreerd door arbiter Prooi. Een paar minuten leek Jesse Driebergen dicht bij de gelijkmaker, Driebergen kopte de bal net naast het doel.

Met nog een kwartier te spelen kwam Quick Boys weer op gelijke hoogte met Harkemase Boys. Delano a Cohen werd weer alle ruimte geboden om richting het doel van doelman Jansema op te trekken om vervolgens Jansema kansloos te laten. Daarvoor leek Robert Steemers al gevaarlijk te worden, zijn doelpoging belandde net naast het doel.

Beide tegenstanders gingen alsnog volop voor de winst. Direct na de gelijkmaker probeerde Matthijs Hardijk vanaf de rechterflank Heine Uuldriks te bereiken die een teenlengte tekort kwam om de bal het doel in te werken. Kort daarop leek invaller Max van Steen na zijn tegenstander op het verkeerde been te hebben gezet Quick Boys op voorsprong te zetten, Van Steen plaatste de bal net naast het doel. Met het eind van de wedstrijd al in zicht leek Jason Oost te kunnen scoren, via een tegenstander werd de bal tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop kopte Oost de bal op de vuisten van doelman Jansema, weer bleef een verandering van de score uit. De wissels hadden in ieder geval het gewenste effect, qua spel was Quick Boys er op vooruit gegaan. Een verdere verandering van de score bleef uit, waardoor beide tegenstanders genoegen moesten nemen met een puntendeling.

Opstelling Quick Boys: Kuipers, Opoku, Aafjes, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (c), Driebergen (’76 Van Steen), Steemers, Oost, Misa-Danso (’68 Den Hartog)

Opstelling Harkemase Boys: Jansema, IJzerman, Streutker, Renken, Jongeling, De Groot (’66 Bouius), Schotanus, Schokker (c), Hardijk, Uuldriks (’89 Stelpstra), Van Hezel (’84 Musliu)

GEEL: A Cohen (Quick Boys), Streutker, Schotanus (Harkemase Boys)