Column Roos Hoek: "Winnaarsmentaliteit"

Gepubliceerd op: 06-04-2017 18:00

"Dit is alweer mijn derde en laatste column van dit seizoen. Het voetbalseizoen telt nog maar drie officiële wedstrijden voor ons. Aanstaande zaterdag moeten we tegen UDO, onze concurrent wat betreft degradatie. Als we deze wedstrijd winnen, stellen we ons in ieder geval veilig voor directe degradatie, maar moeten we helaas nog wel nacompetitie spelen.

Er is gelukkig ook goed nieuws. We hebben onlangs een nieuwe sponsor gevonden. Elektro Assist zal de komende drie jaar als sponsor aan ons team verbonden zijn. We hebben mooie nieuwe trainingspakken en tassen gekregen. Daarnaast hebben we ook twee nieuwe speelsters mogen verwelkomen. Hier zijn we heel blij mee.

Naast het voetballen met Quick Boys Vrouwen 1, voetbal ik ook meerdere keren per week met de kinderen van mijn werk. Ik werk met kinderen met psychiatrische stoornissen, zoals autisme. Juist op de momenten als ik met hen speel word ik me ervan bewust hoe mooi voetbal is, maar ook hoe complex het is. Voor ons is een potje voetbal heel normaal. Voor hen kan het heel moeilijk zijn. Zij hebben constant sturing en begeleiding nodig. Bij voetbal gaat het om samen spelen, overschieten, duels, doelpunten maken, tegendoelpunten incasseren en ga zo maar door. De kinderen waarmee ik werk kunnen al boos worden als iemand per ongeluk een bal tegen hen aan schiet. En wanneer een jongen met klassiek autisme voor het eerst meedoet met een potje voetbal, 'per ongeluk' scoort en schrikt van zijn eigen doelpunt, dan is dat fantastisch om te zien. Dat zijn momenten waarop ik echt geniet. Voor hen zijn deze speelse voetbalwedstrijdjes een goed leermoment, dat ze mee kunnen nemen in het dagelijks leven. Ik zie de kinderen groeien in hun spel. Na een tijdje bieden ze zich aan en ze spelen naar elkaar over.

Tijdens het voetballen geef ik hen mee dat het niet gaat om winnen of verliezen en dat degene die het meeste plezier heeft wint. Hier kan ik zelf best nog weleens wat van leren als ik verlies tijdens een training of een wedstrijd. Die winnaarsmentaliteit is natuurlijk ook goed, maar dat zeg ik niet tegen de kinderen ;-)"

Roos Hoek


Agenda

21-06-2018

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________