Wedstrijd van de Week: VVSB JO11-3 – Quick Boys JO11-6

Quick Boys JO11-6 beleefde een druk weekend. Zaterdagavond ging de ploeg, tezamen met honderden andere Quick Boys-spelers en begeleiders, naar de Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag – FC Groningen (4-3). Maar eerst werd er gevoetbald: de ploeg ging op bezoek bij VVSB JO11-3.

Achtergrondinfo
“Dit team is een superleuk recreatieteam met een forse knipoog gericht op resultaat, wat de luxe heeft om in het bezit te zijn van een heuse staf. Hebben we de aandacht? Natuurlijk hebben we nu de aandacht!”

Staf
“De taken op de achtergrond zijn als volgt verdeeld:
• Veldtrainer: Dolf
• Wedstrijdcoaches: Dirk, Adrie en Pieter
• Regelneef, organisatie en faciliteiten: Frans
• Techniektraining op vrijdag: Luuk en Bas
• Dirk Kuijt trainers periodiek op woensdagen
Daarnaast zijn alle ouders bereid om hand en spandiensten te verrichten (o.a. limonade in de rust, zo nodig de arbitrage) en zorgen vaak een aantal moeders (incidenteel vaders) voor koffie en een koekje aan de zijlijn. Ongekend! En allemaal brengen zij iedere keer maar weer hun gezelligheid mee, waarvoor dank en hier dan eindelijk een waardig podium om ook hun een keer de aandacht te geven die zij verdienen.”

De resultaten tot nog toe
“We hebben een tijdje meegedaan om de koppositie, maar haken naar het einde van de competitie daarvoor af. Je zou het team kunnen betitelen als een stevige middenmoter die in staat is om het de bovenin meedraaiende teams meer dan lastig te maken. Sterker nog, met een vaste keeper en iets meer spirit had er qua resultaat meer in gezeten dit jaar. Momenteel zijn we in de race voor een derde / vierde plek.”

Doel voor de rest van het seizoen
“Lang leve de lol! Natuurlijk ook dat en daarnaast is de staf (vooral Dolf) bezig om de jongens voor te bereiden op het volgend jaar waarin zij als 1e jaars JO13-spelers te maken krijgen met zaken als een volledig veld, een groter team, meer linies en andere regels (o.a. buitenspel).”

De wedstrijd
“Voor alle fans die ons nog niet kennen: de JO11-6 bestaat uit 10 spelers, verdeeld onder 9 spitsen en een verdediger. We hebben geen keeper, dus iedere wedstrijd staat een speler een helft op doel. Het team bestaat uit Dirk Hoek, Tygo van Beelen, Bas Vooijs, Pascal Wagemaker, David Zuijderduijn, Lucas van Aalst, Tim Lange, Emiel van der Plas, Rik van den Oever en Olivier van der Plas. Daarnaast is er een vaste trouwe aanhang van ouders, opa’s, oma’s en andere aanverwanten die wekelijks, uit en thuis, ons team komen ondersteunen. En iedere week kunnen onze volgers genieten van het verslag en dito foto’s via Facebook!

Deze zaterdag spelen onze helden tegen VVSB JO11-3 in Noordwijkerhout om een plaats in de top drie. Deze plek is wat dichterbij gekomen na een lekkere overwinning op DOCOS vorige week. Het is een kraker van jewelste. De thuiswedstrijd was een uiterst spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 2-1 wonnen. Koploper SJC is niet meer in te halen en ons team wil aan het eind van de competitie zo hoog mogelijk eindigen. Ons rest nog twee wedstrijden: VVSB en Katwijk.

Het is ditmaal een vroegertje. Om 8.30 uur moeten we aftrappen, dus we verzamelen ons om 7.45 uur op het marktplein. Als we compleet zijn verplaatsen we ons in colonne richting Noordwijkerhout. Op het marktplein en in de auto’s zijn de jongens een beetje uitgelaten. Waarschijnlijk speelt de wedstrijd van het eerste tegen Rijnsburgse Boys, de team van de week nominatie én het ADO uitje mee in de hoofden.

In de kleedkamer geeft trainer Dirk de laatste aanwijzingen. Vandaag zijn David en Tygo respectievelijk eerste- en tweede helft gelegenheidskeepers. Helaas voor ons wil onze gastheer geen acht tegen acht spelen. Dat betekent dat het weer even een wiskundige berekening wordt met drie wissels.

Normaliter volgt een uitgebreid verslag, maar voor deze keer passeren alleen de hoogtepunten de revue. Beide teams gaan vanaf minuut een voor de winst. In de combinatie is VVSB iets verder dan ons team, maar met de nodige portie inzet compenseren onze mannen het verschil. Het spel golft op en neer en beide teams krijgen kansjes. Na zo’n tien minuten zorgt een misverstandje met een uitbal ervoor dat we op een 1-0 achterstand komen. Als het publiek twee keer met hun ogen knippert ligt nummer twee in het verkeerde doel. Het is werkelijk een prachtig doelpunt, maar onze jongens hadden deze wedstrijd iets anders voorgesteld. In alle drukte om een doelpunt te maken vergeten de mannen zichzelf te belonen. Het gevolg is dat nummer drie in het mandje ligt. Gelukkig heb je halverwege zo iets als pauze. De mannen krijgen nog een peptalkje. Ze hebben het ook even nodig.

De tweede helft wordt er gestreden, geploegd, geworsteld en gebuffeld. Er is aan inzet geen gebrek. We hebben… mag ik dat zeggen…. ja, dat mag ik zeggen… vandaag erg veel pech. Het harde werken wordt niet beloond. Helaas voor ons maakt VVSB ook nog eens de 4-0. Dat terwijl wij nog de paal raken en een paar keer een teentje tekort komen. Het is ons vandaag niet gegund dat we scoren.

Uiteindelijk klinkt het fluitsignaal en richten wij ons dan maar op de kraker tegen Katwijk van volgende week. U komt toch ook?!”

Grootste overwinningen dit seizoen
Vooral in de jeugd halen teams van Quick Boys regelmatig de dubbele cijfers. Maar wat zijn tot nog toe de grootste overwinningen van dit seizoen? Je vindt het hieronder.

  Datum Wedstrijd Uitslag
1. 20-08-2016 Quick Boys JO15-1 – Zwaluwen JO15-1 28-0
2. 26-11-2016 Quick Boys MO15-1 – Kagia MO15-1 22-0
3. 17-09-2016 UDO JO11-5 – Quick Boys JO11-8 0-20
4. 08-10-2016 Quick Boys JO11-7 – RCL JO11-9 19-0
5. 31-08-2016 DoCoS JO11-6 – Quick Boys JO11-8 1-19
6. 01-10-2016 Meerburg JO11-12G – Quick Boys JO11-8 1-18
7. 11-03-2017 Van Nispen JO9-2 – Quick Boys JO9-10 0-16
8. 08-10-2016 Valken’68 JO11-3 – Quick Boys JO11-5 1-16
9. 27-08-2016 Quick Boys JO9-8 – DoCoS JO9-7 15-0
  03-09-2016 Katwijk JO11-5 – Quick Boys JO11-5 0-15
  17-12-2016 Quick Boys 18 – SEV 8 15-0

Geef een antwoord