Collecte Longfonds voorafgaand aan Quick Boys – SteDoCo

Ademen, voor de meeste mensen is dat heel gewoon. Maar voor ruim één miljoen longpatiënten is ademen een voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. Van 8 t/m 13 mei is de huis aan huis collecte van het Longfonds. Dan gaan bijna 40.000 vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor longonderzoek. Zaterdag, voorafgaande de wedstrijd Quick Boys – SteDoCo zijn de collectanten aanwezig op sportpark Nieuw Zuid.  Geef aan de collectant en steun onze strijd voor gezonde lucht en gezonde longen.

Kinderen met astma zijn vaak buiten adem. Elk jaar belanden duizenden kinderen benauwd in het ziekenhuis. Sherano is 6 jaar oud en heeft astma. Hij ligt regelmatig in het ziekenhuis en hoopt dat er snel een medicijn tegen astma komt: ‘Mijn longen doen het soms niet goed en dat vind ik stom’

Astma is nog steeds niet te genezen. Daarom werkt het Longfonds hard aan een medicijn tegen astma. Het geld dat we ophalen met onze collecte wordt geïnvesteerd in onderzoek naar astma bij kinderen. De 100.000 kinderen met astma hebben recht op een normaal leven, vindt onderzoeker Martijn Nawijn van het UMC Groningen. Met een team van specialisten zoekt hij naar de oorzaken van astma. Waardoor worden de longen van kinderen die de ziekte ontwikkelen plotseling stijf en dik? Het is nog grotendeels een mysterie hoe astma ontstaat. Onderzoeker Martijn Nawijn zoekt uit of een medicijn astma kan voorkomen of zelfs genezen.

Geef aan de collectant en steun onze strijd voor gezonde lucht en gezonde longen.

Meer lezen: www.longfonds.nl.

Geef een antwoord