Quick Boys onderuit tegen Jong Almere City (0-3)

Quick Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Jong FC Almere City verloren. Nadat Quick  Boys al snel tegen een achterstand aankeek wist Jong FC Almere de voorsprong in de loop van eerste helft verder uit te bouwen. In de extra tijd van de wedstrijd bepaalden de gasten de uitslag op 0- 3.

Bij Quick Boys debuteerde Ricardo Kuijvenhoven in de blauwwitte hoofdmacht in een wedstrijd waarin Quick Boys al snel tegen een achterstand aankeek. Al in de derde minuut profiteerde Rafael Boer van de ruimte die hem werd geboden om aan te leggen voor een afstandsschot. Doelman Martijn de Zwart was kansloos. Een droomstart voor de gasten uit Almere die de laatste weken een prima serie neerzetten waardoor afstand werd genomen van de onderste regionen van de ranglijst en men zelfs mag hopen op handhaving in de derde divisie zonder zelf promotie- degradatiewedstrijden te spelen, een situatie waarvan deze tegenstander lange tijd niet van durfde te dromen.

Quick Boys was aan zet om zich te revancheren. Na bijna tien minuten spelen leken de blauwwitten de stand weer gelijk te trekken. De blauwwitten creëerden de eerste doelkans in deze wedstrijd. Jason Oost zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Roy Pistoor. Pas tien minuten later werd Quick Boys weer gevaarlijk. Nu plaatste Max van Steen de bal voorlangs het doel, nog steeds bleef de score ongewijzigd. Halverwege de eerste helft bracht Jason Oost Max van Steen weer in stelling, weer strandde de doelpoging. Quick Boys drong aan bij Jong FC Almere City dat op dat moment onder druk stond en zelfs aan de gelijkmaker ontsnapte door een doelpoging van de kant van Quick Boys van de doellijn weg te werken.

Jong FC Almere City zat in deze fase van de wedstrijd in de problemen en trok zich massaal terug op de eigen speelhelft. Quick Boys drong aan maar wist het gat in de verdediging van de gasten niet te vinden, meerdere hoekschoppen werden afgedwongen die niet het gewenste resultaat brachten.  Meerdere doelpogingen uit de tweede lijn brachten de gasten ook al niet in de problemen. Met nog ruim tien minuten te spelen plaatste Jong FC Almere City een tegenaanval. Hoewel het gevaar voor Quick Boys leek gekeerd constateerde arbiter Serik bij het afslaan van de aanval een handsbal, die wat kaarten betreft zonder sancties bleef. Echter Jong FC Almere City kreeg een strafschop cadeau om de voorsprong verder op te hogen. Dat buitenkansje werd onberispelijk benut door aanvoerder Jasper Waalkens. Van elf meter liet Waalkens doelman De Zwart kansloos, de gasten zaten op rozen en hoefden zich alleen nog maar druk te maken over het handhaven van de voorsprong.

Tot de rust trachtte Quick Boys de schade zoveel mogelijk te herstellen. Milan Hoek schoot van afstand over het doel, datzelfde overkwam Max van Steen op aangeven van Jason Oost. Jong FC Almere City kende inmiddels de weelde om zich op de eigen speelhelft terug te trekken. Quick Boys mocht het spel maken, eventuele fouten zouden middels de counter resoluut worden afgestraft. Met een 0-2 voorsprong gingen beide tegenstanders aan de thee.

Beide teams begonnen de tweede helft in een gewijzigde samenstelling. Bij Quick Boys was Yassire Hamdani gewisseld voor Jaap van der Plas, bij Jong FC Jong Almere City was Danny van Haaren in de kleedkamer achtergebleven ten faveure van Adriaan Kruisheer. Quick Boys leek al snel de aansluittreffer te scoren toen Arie de Vreugd uit een vrije schop van Delano a Cohen werd bereikt, De Vreugd zag zijn doelpoging door de doelpaal gekeerd worden. Aan de andere kant zag Jong FC Almere City een paar minuten later een vrije schop van aanvoerder Jasper Waalkens rakelings over het doel gaan. Toch zouden de gasten in de loop van de tweede helft het initiatief naar zich toe trekken en speelde het spel zich grotendeels op de speelhelft van Quick Boys af.

Als Quick Boys zich al vertoonde op de speelhelft van Jong FC Almere City konden de blauwwitten het de tegenstander niet moeilijk maken. De meeste combinaties waren te doorzichten en mislukten terwijl medespelers te weinig werden gevonden, zodat de FC Jong Almere City maar zelden in de problemen kwam. In de loop van de tweede helft bleef Quick Boys aandringen, het gewenste effect bleef ondanks de andere wissels die werden gebracht uit.

In de extra tijd wist de net ingebrachte Daan Ibrahim een voorzet vanaf de linkerflank te verzilveren waardoor de eindstand op 0 – 3 werd bepaald. Weer een thuisnederlaag voor Quick Boys dat weer niet thuis gaf en niet wist te scoren tegen een lager geplaatste tegenstander die met deze uitslag goede zaken deed.

Opstelling Quick Boys: De Zwart, Hamdani (’46 J. van der Plas), De Vreugd, D. van der Plas, Groot, Hoek, Kuyvenhoven (’86 Gillissen), A Cohen, Den Hartog, Oost, Van Steen (’72 Mahmoed)

Opstelling Jong Almere City: Pistoor, Hammouti, Lanser, Boer, Sno, Van Haaren (’46 Kruisheer), Metalsi, Waalkens (’90 Ibrahim), Van der Water, Tadmine, Vaarnold (’83 Van Hilten)

Groot en A Cohen (Quick Boys), Kruisheer (Jong Almere City)