Jaap van der Plas vertrekt na elf seizoenen bij K.v.v. Quick Boys

Gepubliceerd op: 06-05-2017 20:22

Aan het einde van het lopende seizoen zal Jaap van der Plas afscheid nemen van sportpark Nieuw Zuid. De 29-jarige middenvelder, die elf jaar deel uitmaakte van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys, heeft besloten de club te gaan verlaten.

De uit de jeugdopleiding afkomstige Van der Plas was negentien jaar oud toen hij zijn officiële basisdebuut maakte in de hoofdmacht. In het voetbaljaar 2014-2015 werd hij gehuldigd voor zijn honderdste basisoptreden. In hetzelfde seizoen werd de tot middenvelder omgeschoolde Van der Plas verkozen tot speler van het jaar. Als overige persoonlijke hoogtepunten noemt de rechtspoot het kampioenschap van afgelopen seizoen, de ambiance in aanloop en rondom de beslissingswedstrijd tegen Noordwijk en zijn doelpunt in de Katwijkse derby op De Krom twee jaar geleden. In het lopende seizoen kwam de eigen kweek tot nu toe tot dertien basisoptredens in het elftal van trainer Jan Zoutman.,,Het liefst had ik mijn carrière op Nieuw Zuid willen afsluiten. Ik heb lang moeten nadenken voordat ik de keuze maakte om de club te verlaten,” licht Van der Plas toe. ,,In het huidige seizoen is er een aantal besluiten genomen die niet in mijn voordeel zijn geweest. Ik merkte dat ik daardoor het plezier in het spelletje een beetje aan het verliezen was. Plezier staat voor mij op de eerste plaats, ik heb nooit voor het geld gevoetbald. Daarnaast is er in mijn privéleven het nodige veranderd de afgelopen tijd met de geboorte van mijn dochtertje en een nieuwe baan. Het is daarom niet erg om een keertje minder in de week te hoeven trainen, een stapje terug te doen en te spelen bij een club met oude bekenden en andere doelstellingen.”
De langst dienende speler van de huidige selectie trekt de deur niet voor altijd achter zich dicht. ,,Ooit hoop ik weer terug te keren op Nieuw Zuid. Hier ligt mijn hart, ik heb niet voor niets 23 jaar lang het blauwwitte shirt gedragen. Daarom wil ik nu ook door de voordeur vertrekken. In de toekomst wil ik graag weer mijn steentje bijdragen, in welke hoedanigheid dan ook.”

Langs deze weg wordt Jaap van der Plas hartelijk bedankt voor zijn inzet in de afgelopen elf seizoenen. De club zal binnenkort op gepaste wijze afscheid nemen en wenst hem veel succes en plezier toe bij zijn nieuwe club. 

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________