Maandag 8 mei jl.: de keepers-slotdag

Gepubliceerd op: 12-05-2017 14:20

“Sinds dit jaar is onze zoon keeper. Met veel plezier gaat hij elke woensdag naar het veld om keeperstraining te krijgen. En elke woensdag komt hij vrolijk thuis. Via de app Keeperstraining QB worden wij op de hoogte gehouden. Hans Schoneveld en een aantal enthousiaste vrijwilligers  begeleiden de kinderen en leren ze de fijne kneepjes.  

Aan het einde van het seizoen worden we uitgenodigd voor de keepers slotdag van 18.00-19.15 uur. In de app staat dat we sportief gekleed en met goede schoenen aan verwacht worden, om mee te doen. We gaan strijden om de Bakkerij Guijt Penaltybokaal.

Die maandag staan we paraat, onwetend van wat er van ons verwacht wordt. Ik verbaas me over het publiek dat aanwezig is. Na een gezamenlijk moment moeten we ons opstellen op een lange lijn. De warming up begint: heen en weer rennen, zijwaarts, andere kant zijwaarts, hakken-billen met handen op de rug, kruispas rechts, kruispas links, dribbelen, koppen, rennen en weer terug. ‘Potverdorie, dat valt toch niet mee’ denk ik, terwijl ik aan alle kanten ingehaald wordt door kinderen. Het publiek moedigt ons aan

Na de warming up volgt de training bij het doel. Ook deze voetbaltermen en opdrachten gaan mijn verstand te boven. Ondertussen neemt de spanning toe: wanneer gaan we nou echt schieten?!! De kinderen kunnen bijna niet meer wachten en bij de ouders nemen de zenuwen toe.

Eindelijk, om 19.00 uur is het zover. Het publiek komt ook het veld op. Zij blijken vaders en moeders te zijn, die hebben begrepen dat zij niet aan de training hoeven mee te doen. Of hebben zij zich stiekem ingeschoten op een ander veldje? Het begint. Nu moedigen de kinderen hun familieleden aan. Ik krijg instructies van onze zoon: ‘Hard en laag schieten, niet door het midden of in de kruising.’  Uiteraard gaan eerst wat vaders schieten, de moeders kruipen weg achter ruggen. Helaas heeft Hans ons gezien en moeten wij er ook aan geloven.

Wat een keeperstalent loopt er rond op Quick Boys! Het lijkt zo makkelijk, maar het valt toch echt niet mee om de bal in het net te krijgen. Bal gepakt - uit de wedstrijd, bal erdoor - op naar de volgende poging. Ik behoor meteen al tot de afvallers. Maar een andere MOEDER heeft een goed schot en wint de bokaal (lees: taart).

Ter afsluiting eten de kinderen patat in de kantine. Top avond, top kinderen en TOP begeleiders.

Namens allen: hartelijk bedankt!”

(kijk hier voor alle foto's)

artikel

Agenda

25-05-2018

Voorjaarsledenvergadering

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________