Mooie ervaring Quick Boys JO9-4 op internationaal toernooi

Vorige week vrijdag (26 juni) vond er een bijzonder toernooi plaats in Wormerveer. Aan de StayOkay Egmond Cup in Wormerveer deden onder meer Liverpool, FC Köln en de Nederlandse topploegen Ajax, Feyenoord en PSV mee. En: Quick Boys JO9-4.

“Wekenlang keken onze mannen er al naar uit en afgelopen vrijdag was het dan zover. De boys mochten in Wormerveer strijden voor de StayOkay Egmond Cup. Met een deelnemersveld met ploegen als Liverpool, FC Köln, Fortuna Köln, Zulte Waregem, Royal Antwerp en uit eigen land Ajax, Feyenoord, PSV, Heerenveen, Sparta Rotterdam, ADO Den Haag, Roda JC, Volendam en diverse amateurverenigingen werd het toernooi op voorhand al een onvergetelijke ervaring. Dankzij de sponsoring van Meijer Rotatie mocht ook dit jaar weer een Quick Boys team deelnemen.

Na de busreis in onze eigen JO8-spelersbus, mogelijk gemaakt door PlantLab (Leon bedankt nog), mochten de mannen direct aantreden tegen Ajax. In die eerste wedstrijd werd direct duidelijk dat het tempo wel even hoger lag en binnen 3 minuten keken de boys tegen een 0-3 achterstand aan. In het tweede deel van de wedstrijd waren ons mannen wat meer gewend aan het felle spel van Ajax, maar individuele klasse bracht de eindstand op 0-5. Als dit een voorbode was…

Gelukkig ging het daarna in de poule beter, na een 2-0 overwinning op Limmen, 0-2 nederlaag tegen thuisclub Fortuna Wormerveer en tweemaal een 1-1 gelijkspel tegen Royal Antwerp en Heerenveen mochten de boys gaan lunchen. Stand van zaken na 5 wedstrijden: een zevende plek met 5 punten en nog twee wedstrijden te gaan in de poule.

Na de lunch wachtte Liverpool, een droomtegenstander voor de boys natuurlijk. De boterhammen en bananen hadden de boys duidelijk goed gedaan en fel kwamen ze na de rust pauze uit de startblokken. Het lukte om Liverpool goed weerstand te geven en kansen waren over en weer. Door een prachtige vrije trap van invaller Finn kwamen de boys zelf op voorsprong, een voorsprong doe ze niet meer uit handen gaven tegen de ploeg die toch ook Ajax op 1-1 hield. En zo kunnen de jongens zeggen dat ze van Liverpool hebben gewonnen!

De laatste wedstrijd tegen Royal Antwerp (de uiteindelijke winnaar van het toernooi) was ook een prima wedstrijd. Veel druk van de tegenstander, maar ook felle uitvallen van onze kant. De boys kleunden er waar nodig weer prima op en met wat meer geluk was de winnende 2-1 er zelfs in gegaan. Met een uiteindelijke 1-1 uitslag konden we leven en het leverde ons een mooie vierde plek in de poule op.

Zo lieten de boys FC Köln en Heerenveen toch maar mooi achter zich en mochten ze in de kruisfinales gaan strijden voor plek 9 t/m 16. In de eerste twee finales lukt het helaas niet om in de reguliere speeltijd te scoren en zowel tegen Sporting Kromme als de Rijp moesten penalty’s uitkomt bieden na de 0-0 stand. In de eerste serie misten we de derde penalty en in de tweede serie leek keeper Tijn de held te worden, maar de bal bleek net over de doellijn te zijn geweest. In de afsluitende wedstrijd tegen Zulte Waregem voor de vijftiende en zestiende plek was de koek op en liep de tegenstander in de tweede helft uit naar een 3-1 overwinning.

Uiteindelijk verloren de mannen maar drie van de tien wedstrijden en met een overwinning tegen Liverpool en een gelijkspel tegen de uiteindelijke winnaar Royal Antwerp werden mooie resultaten geboekt. Zo kijken Tijn, Tom, Thijn, Julian, Xander, Vince, Daniël, Ilyes, Cas en gastspelers Finn, Kees en Derek, maar ook de ouders en het overige meegereisde publiek terug op een schitterende dag, mooie wedstrijden en prima resultaten. We hopen dat ook volgend jaar een team van Quick Boys deze mooie ervaring mag meemaken!”

Geef een antwoord