Hans Schoneveld hoofd nieuwe Keepersschool

Quick Boys is vorig jaar genomineerd voor de beste amateurjeugdopleiding in Nederland. Een belangrijk verbeterpunt om verder te kunnen professionaliseren is een goed georganiseerde keepersopleiding. Het Technisch Hart van de jeugdopleiding en het bestuur van Quick Boys hechten daar dan ook veel waarde aan. Zeker omdat een goede interne opleiding prima past in het streven naar een groter aandeel van Katwijkse spelers in Quick Boys 1. Het is al weer 8 jaar geleden dat de jeugdopleiding een vaste keeper voor Quick Boys 1 heeft afgeleverd en dat is te lang.

De nieuwe Quick Boys Keepersschool wordt dan ook een integraal onderdeel van de jeugdopleiding met een eigen identiteit, zoals bijvoorbeeld de Dirk Kuyt Voetbalschool.

Hans_Schoneveld_keepersschoolVoormalig keeper Hans Schoneveld is aangesteld als hoofd van de Keepersschool. Hans heeft veel ervaring als keeper maar staat ook bekend als een goede organisator. Hij zal worden ondersteund in het professionaliseren van de opleiding door de voormalige eerste elftal-keepers Tom van der Niet (keeperstrainer talentenkeepers) en Theo Guijt (hoofd bovenbouw). Verder zullen de voormalige keepers Kees Guijt, Gert Jan van Klaveren en Hennie Guijt een actieve rol gaan spelen bij de Quick Boys Keepersschool. Binnenkort hopen we nog twee versterkingen te kunnen melden.
 
De Keepersschool gaat ook gebruik maken van externe experts op het gebied van moderne trainingsmethoden voor jeugdkeepers. Daarbij gaat het niet alleen om de feitelijke keeperstrainingen maar ook om het ontwikkelen van een goede fysiek en sterke mentaliteit: belangrijke kenmerken voor een topkeeper.
 
We wensen Hans en zijn team veel succes en plezier met deze mooie uitdaging, en hebben er alle vertrouwen in dat de Quick Boys Keepersschool even succesvol kan worden als de Dirk Kuyt Voetbalschool.

Technisch Hart Jeugdopleiding Quick Boys

 

Geef een antwoord