Quick Boys en AFC in evenwicht: 1-1

In een gelijkopgaande vriendschappelijke wedstrijd zijn Quick Boys en AFC een remise overeengekomen. Daar waar trainer Jan Zoutman de gelegenheid aangreep om twee verschillende formaties het veld in te sturen, wisselde zijn collega Ton du Chatinier minimaal. Max van Steen opende in de slotfase van het tweede bedrijf de score namens de thuisploeg. Enkele minuten bepaalde Melvin Grootfaam van AFC de eindstand op 1-1.

In de eerste helft ruimde de technische staf van de blauwwitten in het basiselftal plaats in voor nieuwkomers Jesper Hogedoorn, Kelvin Maynard, Jesse van Nieuwkerk én de teruggekeerde Yordi Teijsse. In een kersvers tactisch concept vormde Van Nieuwkerk en Teijsse het spitsenkoppel die als taak meekreeg om de laatste linie van de Amsterdammers continue op te jagen. Ook was een belangrijke taak weggelegd voor de vleugelverdedigers van de thuisploeg. Helaas moest Yassire Hamdani, na een stevige charge, de strijd na elf minuten staken. De 19-jarige Tim Bloemendaal, afkomstig uit de eigen jeugd, nam de plaats in van de inwoner van Gouda.
De eerste 45 minuten kenden weinig hoogtepunten voor beide doelen. Teijsse stichtte met een kopbal enig gevaar en een schot uit de tweede lijn van aanvoerder Delano a Cohen ging ruim naast. Aan de andere kant hoefde doelman Hogedoorn nauwelijks in actie te komen.

Na de doelwisseling viel meer te beleven voor de aanwezige toeschouwers. Een vlammend schot van proefspeler Tenta Maeda kon slechts met moeite worden gekeerd door Patrick Zonneveld, de sluitpost van de Amsterdammers. Even later leek Madjer Lukoki, een andere invaller in de ploeg van de blauwwitten, kansrijk te worden, maar ook zijn inzet trof geen doel. Quick Boys kreeg meer mogelijkheden. Ricardo Kuyvenhoven probeerde het van afstand en Chris Guijt mikte de bal via de vingertoppen van Zonneveld op de lat.
Vijf minuten later was het alsnog raak en kreeg de thuisploeg haar beloning. Een hoekschop van Sammy Zandbergen werd door Max van Steen met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. Helaas konden de blauwwitten niet heel lang genieten van deze voorsprong. Hoewel Martijn de Zwart met een uitstekende reflex bij de voorgaande aanval zijn doel nog schoon wist te houden, moest de doelman acht minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog capituleren op een inzet van Grootfaam.

En zo start Quick Boys de oefencampagne met een gelijkspel. Jan Zoutman heeft de nodige spelers in actie kunnen zien en zal de komende weken met zijn staf verder gaan werken aan zijn formatie. Te beginnen in Haarlem waar de blauwwitten volgende week voor een oefenduel te gast zijn bij Kon. HFC, de ploeg van oud-trainer Ted Verdonkschot.