Quick Boys treft Excelsior Maassluis tijdens midweekse test op Nieuw Zuid

Na de geslaagde testcase in Haarlem tegen Kon. HFC komt Quick Boys morgen (dinsdag) opnieuw in actie. Op sportpark Nieuw Zuid is Excelsior Maassluis de sparringpartner van de blauwwitten. De aftrap op het hoofdveld is om 20:00 uur. 

Onder trainer Jeroen Rijsdijk hebben de Tricolores een paar succesvolle jaren achter de rug. Excelsior Maassluis won in het seizoen 2015-2016 het (laatste) kampioenschap in de toenmalige Topklasse en legde vervolgens ook beslag op de algehele amateurtitel na een tweestrijd met FC Lienden. Afgelopen seizoen finishte Excelsior Maassluis op een keurige vijfde plaats in de Tweede Divisie. Vorig weekend openden de Westlanders hun oefencampagne met een 1-1 gelijkspel tegen zaterdaghoofdklasser Noordwijk. 

Quick Boys heeft één wedstrijd meer in de benen. In eerdere confrontaties met AFC (1-1) en Kon. HFC (2-1) bleven de blauwwitten ongeslagen, maar de uitslagen zijn in deze fase van het seizoen van secundair belang. Trainer Jan Zoutman gebruikt de eerste weken van de voorbereiding volop om te experimenteren met verschillende spelsystemen. Nagenoeg alle selectiespelers hebben de kans gekregen zich te laten zien. De eerste indrukken zijn goed en vormen een degelijke basis om verder te bouwen aan een succesvolle formatie.

 

Geef een antwoord