Quick Boys verliest ruim van effectief Barendrecht

Het vijfde oefenduel van Quick Boys is geëindigd in een geflatteerde nederlaag. De formatie van trainer Jan Zoutman ging op veld 2 van sportpark Nieuw Zuid met 1-4 onderuit tegen tweededivisionist Barendrecht. Met name in de eerste helft kregen de blauwwitten de nodige kansen op doelpunten, maar de bezoekers toonden zich uiteindelijk een stuk effectiever.

Aan de zijde van de thuisploeg was Madjer Lukoki opnieuw trefzeker. De Amsterdammer, goed voor drie doelpunten in de voorbereiding tot nu toe, scoorde in de dertiende minuut op koelbloedige wijze de gelijkmaker, nadat Bas Mourits namens de bezoekers enkele ogenblikken daarvoor de score had geopend. Ook in het restant van het eerste bedrijf kreeg Lukoki nog eend drietal scoringskansen. Ook Van Nieuwkerk, zijn aanvalspartner voor de pauze, had zijn vizier niet op scherp staan. Halverwege de eerste helft was opnieuw Mourits wel scherp toen hij aan het einde stond van een vlotlopende aanval van de bezoekers: 1-2.

Bij de start van de tweede helft was Lukoki achtergebleven in de kleedkamers. Max van Steen kwam voor hem in de ploeg. Een knap schot op de lat van de invaller verdiende meer. Quick Boys wist na de thee beduidend minder mogelijkheden te creëeren, alleen Van Nieuwkerk was nog gevaarlijk met een mislukte inzet.
Aan de andere kant wist Barendrecht, dat over een goed ingespeeld team met veel beweging beschikt, nog twee keer te scoren. Invallers Oranje en Driesse verschalkten doelman Jesper Hogedoorn en bepaalde de eindstand op 1-4. Qua kansenverhoudingen een beetje te veel van het goede, maar Barendrecht was wel degelijk de verdiende winnaar van de vriendschappelijke wedstrijd.

Quick Boys sluit aanstaande zaterdag de oefencampagne af met een uitwedstrijd tegen zondagderdedivisionist Hercules. In Utrecht is de aftrap om 15:00 uur.