Column Tim Bloemendaal: "Een nieuw seizoen"

Ook dit seizoen zullen enkele Quick Boyzers een column gaan schrijven voor de website van Quick Boys. Na de mooie columns van Jim Gillissen, Delano a Cohen en Roos Hoek van vorig seizoen, zijn er deze jaargang opnieuw drie columnisten. De eerste van hen is Tim Bloemendaal, een 19-jarige verdediger die dit seizoen als potential deel uitmaakt van de A-selectie en vorige week in de bekerwedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo direct in de basis stond. In zijn eerste column schrijft Tim over zijn overstap van de jeugd naar de senioren en de voorbereiding met het eerste elftal.

“Een aantal weken geleden ben ik benaderd om dit seizoen columns te schrijven voor de website van Quick Boys. Omdat ik houd van uitdagingen, ga ik ook deze graag aan. Ik wil mijn ervaringen bij de A-selectie en de verschillen met de jeugdopleiding graag met jullie delen. Uiteraard voel ik mij vereerd dat ik de eerste speler ben die dit seizoen een column mag schrijven.

Na een lang en redelijk succesvol seizoen in de A1 (winnen van de beker) en de op een haar na misgelopen promotie naar de Eerste Divisie heb ik 3,5 voetbalvrije weken gehad. Dit betekende dat ik ergens tussen mijn laatste schooldag en de eerste training van de voorbereiding, er zaten zo’n zes dagen tussen, een vakantie moest plannen. Er zat maar één ding op: tijdens de herkansingsweek van school op vakantie gaan en hopen dat ik mijn tentamens in één keer zou halen. Als jeugdspeler doorschuiven naar de A-selectie is een eer en daarom moest ik absoluut bij de voorbereiding aanwezig zijn. Van zeven dagen vakantie heb ik genoten, maar ik kon niet wachten tot de voorbereidingen op het nieuwe seizoen eindelijk weer van start zouden gaan.

Als speler is het niet gebruikelijk om (een deel van) de voorbereiding te missen, en zeker niet als er een overstap bij komt kijken van de jeugd naar de senioren. Aangezien mijn zomerstop kort was, heb ik een aantal keer doorgetraind om fit aan de voorbereiding te beginnen. Niettemin is de overstap van de jeugd naar de senioren groot. Er wordt meer van je gevraagd, het tempo ligt hoger en zeker fysiek gezien moet je vanuit de jeugd flinke stappen maken om aan te haken bij de spelers die al langer meelopen in de top van het amateurvoetbal. De zes oefenwedstrijden in de voorbereiding waren wat dat betreft wel prettig.

In de voorbereiding hebben we gespeeld tegen (op papier) sterkere tegenstanders, met vooral teams uit de Tweede Divisie. Daarom was het gelijk een goede testcase om te zien hoe je er als team en individu voorstaat. Tevens was de voorbereiding een mooie gelegenheid om een nieuwe formatie erin te slijpen, namelijk de 5-3-2 formatie. Of 3-5-2. Hoe je de formatie ook wilt noemen, het gaat uiteindelijk om de veldbezetting in het aanvallen en het verdedigen. In deze speelwijze zul je bijvoorbeeld aanvallend met 3 verdedigers en 5 middenvelders spelen omdat de backs dan vooruit meevoetballen. In het verdedigen zul je sneller met 5 man achterin komen te staan omdat de backs dan verder terug staan. Deze formatie maakt tegenstanders aan het twijfelen en, als wij de ruimtes goed benutten, ligt er zeker veel ruimte voor aanvallend en dominant voetbal. Dat is ook waar Quick Boys voor staat en logischerwijs wil het publiek dit zien. Hoewel in de oefencampagne niet altijd het aanvallende en dominante spel goed werd uitgevoerd, was er wel de passie en doorzettingsvermogen die hoort bij een club als Quick Boys.

Naarmate de voorbereiding vorderde, ging het spel er wel steeds beter uitzien. Om als voorbeeld de uitwedstrijd tegen Hercules (1-3 winst, red.) te nemen: we zijn bijna geen moment in gevaar geweest en domineerden vrijwel de gehele wedstrijd, tegen een ploeg uit de Derde Divisie. De bekerwedstrijd tegen DVS’33 was ook het levende bewijs van het feit dat er genoeg mogelijkheden liggen om in de huidige formatie de ruimtes (in de hoeken) te benutten. Zo zijn wij tenslotte regelmatig gevaarlijk geworden in de bekerwedstrijd. Dit seizoen zal de onverzettelijke passie van Quick Boys zeker tot uiting komen. In tegenstelling tot Raily Ignacio, heb ik in de voorbereiding al wél genoten van de Quick Boys supporters! 😉

Gedurende de voorbereiding op dit seizoen heb ik veel vertrouwen gevoeld vanuit de Technische Staf tijdens mijn speelminuten met het eerste. Ik zal wekelijks mijn uiterste best doen om mijn persoonlijke- en het niveau van Quick Boys 1 naar een hoger plan te tillen en kijk ernaar uit om er samen met het Quick Boys publiek een geweldig seizoen van te maken waarbij sportpark Nieuw Zuid een onneembare vesting wordt voor onze tegenstanders. Ik hoop jullie in groten getale langs de lijn te mogen zien bij de wedstrijden van Quick Boys. Laten we hier aanstaande zaterdag gelijk goed mee beginnen. Tot snel!”

Tim Bloemendaal

Geef een antwoord