Voorbeschouwing Quick Boys – Jong FC Twente

Afgelopen zaterdag kwamen de blauwwitten net te kort tegen de jonge profs van FC Volendam. Tijdens het interlandweekend treft Quick Boys opnieuw een beloftenteam. Op sportpark Nieuw Zuid is Jong FC Twente te gast, het team waarmee trainer Jan Zoutman enkele seizoenen geleden actief was in de Jupiler League. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter N.B. Smit uit Huizen. De aftrap, met de wedstrijdbal die is geschonken door hoofdsponsor Ouwehand Visverwerking, is om 15:00 uur.

Oude bekende
Jong FC Twente degradeerde vorig seizoen uit de Tweede Divisie. De Enschedeërs eindigden op de laatste plaats met 25 punten uit 34 wedstrijden. Vóór het financiële debacle van FC Twente speelde het beloftenteam haar wedstrijden in de Jupiler League.
De ploeg van trainer Dennis Demmers, twee seizoenen geleden nog even eindverantwoordelijke van Go Ahead Eagles, is het nieuwe voetbaljaar in de Derde Divisie echter goed begonnen. Op het trainingscomplex in Hengelo won Jong FC Twente met 2-1 van Capelle dankzij treffers van spits Jari Oosterwijk en de Deense aankoop Joel Felix. In de selectie van de Tukkers zit ook Henk van Schaijk, een oude bekende. De talentvolle verdediger was in het verleden enkele seizoenen actief in de jeugdopleiding van Quick Boys. Via de beloften van ADO Den Haag is hij bij Jong FC Twente beland.

Primeur
Quick Boys en Jong FC Twente stonden nog niet eerder tegenover elkaar in competitieverband. Vandaag vindt op sportpark Nieuw Zuid derhalve de primeur plaats.
Op 6 augustus 2005 stonden de blauwwitten tegenover de hoofdmacht van de Tukkers in het kader van het KNVB-bekertoernooi. Quick Boys, destijds met slechts enkele trainingen in de benen, bood de eredivisionist meer dan goed partij en wist de ploeg van toenmalig trainer Rini Coolen zelfs een verlenging af te dwingen op een kolkend Nieuw Zuid. Uiteindelijk bespaarden de invallers Kennedy Bakicioglü en Jeroen Heubach de bezoekers een regelrechte blamage door in de extra speeltijd te scoren (0-2).

Kuijt vs. Boschker
Zowel bij Quick Boys als bij Jong FC Twente zit een oud-international bij de staf. Bij de blauwwitten loopt Dirk Kuijt stage, terwijl Sander Boschker als keeperstrainer verbonden is aan de bovenbouw van de jeugdopleiding van de Tukkers.

Onzekerheid
Vanwege de interlandperiode ligt de competitie in de Eredivisie stil. De verleiding voor hoofdtrainer René Hake is groot om enkele A-selectiespelers ritme op te laten doen met de beloften in Katwijk. Er zijn echter bepaalde regels verbonden aan de inzetbaarheid van dergelijke krachten. Niettemin blijft de vraag welke spelers aan de aftrap op Nieuw Zuid zullen verschijnen. Eén ding is zeker: de voertaal binnen de selectie van de Tukkers is Engels gezien het aantal talenten dat is aangetrokken uit diverse Europese landen. De bekendste naam bij Jong FC Twente is die van Jari Oosterwijk, de 22-jarige spits die al meer dan 100 duels in het profvoetbal speelde. 

Revanche
Quick Boys wil zich revancheren voor de nipte nederlaag tegen Jong FC Volendam. De blauwwitten speelden voor rust zeer gedisciplineerd, maar kregen na de doelwisseling snel een tegentreffer te verwerken. Max van Steen (strafschop) en Jesse van Nieuwkerk scoorden voor de bezoekers die uiteindelijk aan het kortste eind trokken in het Kras Stadion (2-3). Saillant details: enkele uren later werd Quick Boys in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi gekoppeld aan het eerste elftal van de oranjehemden. Het bekerduel vindt plaats op dinsdag 19 september om 19:45 uur.

Rentree
Yordi Teijsse maakt zich op voor zijn terugkeer op sportpark Nieuw Zuid. De spits miste de eerste competitiewedstrijd tegen Jong FC Volendam vanwege heuglijke familieomstandigheden. Na zijn dubbele buitenlandse avontuur speelt de Amsterdammer naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen.

Oh Oh Nieuw Zuid
Na afloop van de wedstrijd gaat het dak eraf op Nieuw Zuid. Meteen na de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen wordt in samenwerking met Timeless Events de muzikale kick-off van het seizoen 2017-2018 georganiseerd. Matsoe Matsoe en Tony Star doen oude tijden herleven tijdens “Oh Oh Nieuw Zuid”. De toegang is gratis!

Geef een antwoord