Vliegende start bezorgt Quick Boys drie punten

Gepubliceerd op: 02-09-2017 16:45

Quick Boys heeft de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis waren de blauwwitten te sterk voor Jong FC Twente: 2-0. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Al vroeg scoorde Yordi Teijsse uit een penalty na een overtreding op Tim Bloemendaal. Na een kwartier tekende Max van Steen uit een hoekschop voor de tweede. Dankzij de zege stijgt Quick Boys naar de zevende plaats.

De vliegende start van de blauwwitten legde een stevige basis voor de overwinning. Al na twee minuten had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen als Arie de Vreugd zijn kopbal van de doellijn gehaald ziet worden. Jong FC Twente werd in de beginfase overrompeld door het vroege storen van de drie aanvallers van Quick Boys. Toen de jeugdige Tim Bloemendaal, die opnieuw een offensieve rol had, binnen de beruchte lijnen uit balans werd gebracht, legde scheidsrechter N.B. Smit uit Huizen de bal op de stip. Yordi Teijsse, voor de eerste keer in de basis, faalde niet: 1-0. 
De gastheren lieten de teugels niet vieren. Goed doorjagen van de hardwerkende Jesse van Nieuwkerk leverde Teijsse een nieuwe kans op, maar keeper Nick Hengelman kon de inzet van de spits keren. Uit de toegekende hoekschop wist Quick Boys de voorsprong alsnog te verdubbelen. Een ingestudeerde variant werd feilloos binnengekopt door Max van Steen: 2-0.Daar waar de bezoekers weinig tot niets wisten te creëeren, was de thuisploeg in het eerste bedrijf nog enkele keren gevaarlijk. Met name over de linkerkant kwam Quick Boys een aantal maal goed door en ook tijdens de standaardsituaties was het alarmfase 1 bij de Tukkers.

Vlak na de doelwisseling lieten de blauwwitten na de wedstrijd in vroeg stadium te beslissen. Eerst wachtte Van Steen te lang met schieten in kansrijke positie, vervolgens zag Teijsse een kopbal op de doellijn geruimd worden door een verdediger en ook Van Nieuwkerk was met zijn uitschuifbare benen een tweetal keer dicht bij de derde treffer.
Daarna kwam Jong FC Twente onder leiding van Delano Grootenhuis, de uitblinker aan de kant van de bezoekers, beter in de wedstrijd. Het leverde een aantal hachelijke momenten voor het doel van Jesper Hogedoorn op, maar de doelman zijn doel schoon te houden. Ook bij een gevaarlijek scrimmage wist hij met twee achtereenvolgende reddingen de situatie meester.Zodoende won Quick Boys de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en constateerden de supporters na afloop met tevredenheid dat na twee speelronden geen enkele ploeg de volle buit wist te behalen. Volgende week gaan de blauwwitten op bezoek bij promovendus DOVO die afgelopen weekend met 2-2 gelijkspeelde bij Jong FC Groningen. Aanstaande dinsdag oefent Quick Boys in eigen huis tegen zondaghoofdklasser SJC uit Noordwijk. Het duel op het hoofdveld begint om 20:00 uur.

Opstelling Quick Boys
Hogedoorn, Bloemendaal, De Vreugd, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed, A Cohen, Van Steen ('68 Kharchouch), Teijsse, Van Nieuwkerk ('83 Lukoki)

Opstelling Jong FC Twente
Hengelman, Schmidt, Roemeratoe, Felix, Sambissa, Zerrouki ('76 Koorman), Grootenhuis, Vankan ('62 Schets), Fernandes ('70 Zinga), Bostrup, Trotman

Scoreverloop
'7 1-0 (Teijsse, pen.)
'16 2-0 (Van Steen)

Kaarten
Quick Boys: Van Steen, Mahmoed


Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________