Quick Boys wint bij DOVO (1-2)

Quick Boys heeft op bezoek bij de nog ongeslagen promovendus DOVO met 1-2 gewonnen. Binnen tien minuten bracht aanvoerder Delano a Cohen de blauwwitten op voorsprong, maar luttele minuten later was het alweer gelijk. Dankzij een strafschop van Yordi Teijsse kwam Quick Boys tien minuten na rust opnieuw aan de leiding, een voorsprong die ditmaal niet werd weggegeven.

Beide ploegen kozen vanaf het begin voor de aanval. Al snel mocht Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen die niet het gewenste resultaat bracht. Aan de andere kant werd DOVO via de linkerflank gevaarlijk. Mitchell de Zwart, die zich in de eerste helft veelvuldig vanaf de linkerflank liet gelden, wist een medespeler te vinden die de bal naast het doel werkte. Kort daarop zou DOVO nog eens gevaarlijk worden uit een hoekschop. Quincy Arends werkte de bal net naast het doel.

Na bijna tien minuten spelen kwam Quick Boys op voorsprong. Reda Kharchouch zette via Jesse van Nieuwkerk een aanval op waaruit Delano a Cohen werd bereikt, die verwoestend op doel uithaalde en doelman Koen Hagelstein kansloos liet. Quick Boys zou niet lang van die voorsprong genieten. Binnen een kwartier spelen trok DOVO de stand weer gelijk. Weer lag De Zwart aan de basis van een doelkans. Die doelpoging werd ten koste van een hoekschop weggewerkt. Uit die hoekschop werkte Nando Wormgoor de bal langs doelman Jesper Hogedoorn.

Na die gelijkmaker ging DOVO op zoek naar meer. Quick Boys stond in deze wedstrijdfase onder druk en kreeg een aantal hoekschoppen te verwerken die gevaar opleverden. Na een halfuur spelen had Quincy Arends DOVO op voorsprong kunnen en misschien wel moeten zetten. Arends miste op aangeven van (wederom) De Zwart een opgelegde kans, waardoor Quick Boys aan een achterstand ontsnapte.

In de loop van de eerste helft herstelde Quick Boys zich. Zowel Quick Boys als DOVO leek nog dicht bij een doelpunt. Eerst zette Delano a Cohen Joey Ravensbergen aan het werk, wiens doelpoging tot hoekschop werd verwerkt die zonder gevolgen voor DOVO bleef. Aan de andere kant leek Quincy Arends in de extra tijd van de eerste helft nog gevaarlijk te worden. Arends’ doelpoging was echter een prooi voor doelman Hogedoorn.

Beide teams kwamen na de rust in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Al snel bleek dat Quick Boys het initiatief naar zich toe had getrokken. Na een paar minuten spelen bereidde Yordi Teijsse voor op de rechterflank, legde af op Tim Bloemendaal die vervolgens Rheda Kharchouch in stelling bracht, maar zonder succes. Kort daarna kwam Quick Boys verdiend op voorsprong. Aldi Mahdadi maakte hands in het strafschopgebied. Arbiter Cantineau wees gedecideerd naar de penaltystip, vanwaar Yordi Teijsse zich met de afwikkeling bemoeide, doelman Hagelstein kansloos liet en zijn team op een 1-2 voorsprong zette.

De honger naar meer was bij Quick Boys nog niet gestild. Vlak nadat DOVO weer op achterstand was gezet zette Jesse van Nieuwkerk een actie op met Reda Kharchouch. Ditmaal voorkwam door de doelpaal een vergroting van de voorsprong. Quick Boys bleef druk zetten, maar kwam niet meer tot scoren. Halverwege de tweede helft claimden de blauwwitten nog een strafschop na een overtreding op Jesse van Nieuwkerk, maar de arbiter ging hier niet in mee. Met het einde van de wedstrijd in zicht deed DOVO er nog alles aan om tenminste een punt aan de wedstrijd over te houden. Daarin slaagde de promovendus niet, waardoor Quick Boys de wedstrijd met een 1-2 winst kon afsluiten, een uitslag die gezien het vertoonde spel van de blauwwitten in de tweede helft een magere afspiegeling was van de verhoudingen op het veld.

Foto’s van de wedstrijd zijn te vinden in de Fotomap!