Quick Boys onderuit tegen Jong Almere City (2-3)

Quick Boys heeft in eigen huis een nederlaag geleden tegen Jong Almere City. Op Sportpark Nieuw Zuid werd het 2-3, na een 0-2 ruststand. Dankzij 2 goals van Yordi Teijsse kwam Quick Boys nog wel op gelijke hoogte, maar vlak voor tijd maakte Jong Almere City alsnog de winnende via Van der Water.

Amper was de wedstrijd begonnen of Quick Boys keek al aan tegen een achterstand. Een poging om van ver doelman Jesper Hogedoorn te verrassen werkte maar half, de laatste wist de bal alsnog tot hoekschop te verwerken. Daarna ging het alsnog mis. De blauwwitte verdediging kon de bal maar niet wegwerken waarna Khalid Tadmine in balbezit kwam en de bal alsnog het doel inwerkte. Direct daarna leek Quick Boys de schade al te kunnen herstellen. Rheda Kharchouch kreeg een prima gelegenheid de gelijkmaker te scoren maar plaatste de bal naast het doel. De beginfase van de wedstrijd bleef spannend. Weer kreeg Jong Almere City FC een scoringskans. Quick Boys ontsnapte toen James Efmorfidis een aanval afrondde door de bal op de doelpaal te plaatsen waardoor Quick Boys aan een nog grotere achterstand ontsnapte.

Quick Boys had het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. Na tien minuten spelen was Quick Boys weer in de problemen bij een hoekschop, me moeite wist de defensie het gevaar alsnog te neutraliseren. Jong Almere City FC koesterde de voorsprong en was al overgeschakeld naar countervoetbal. Na een kwartier spelen liet Quick Boys zich weer gelden. Een voorzet van Tim Bloemendaal bereikte Yordi Teijsse die de bal over het doel kopte. De blauwwitten trokken in deze wedstrijdfase het initiatief naar zich toe, creëerden een aantal doelkansen maar zagen geen mogelijkheid de score gelijk te trekken.

Met nog een kwartier te spelen vergrootte Jong Almere City FC de problemen voor Quick Boys. Kahlid Tadmine kwam gelukkig in balbezit, zag een vrij veld voor zich en wist hiervan te profiteren. Jesper Hogedoorn was kansloos op zijn inzet waardoor Quick Boys tegen een 0 – 2 achterstand aankeek. Quick Boys had tijd nodig om deze teleurstelling te verwerken en kwam in de wedstrijdfase tekort om de schade te kunnen herstellen. Met het einde van de eerste helft in zicht leek James Efmorfidis de achterstand van Quick Boys nog verder te vergroten, met een prima redding voorkwam Jesper Hogedoorn een nog grotere achterstand voor zijn team.

Beide tegenstanders kwamen na de rust in een ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Zou Quick Boys kans zien het wedstrijdbeeld alsnog te laten kantelen en de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken? Het begin van de tweede helft zag er in ieder geval hoopvol uit. Eerst zag Yordi Teijsse zijn doelpoging over het doel belanden. Kort daarna kopte Jesse van Nieuwkerk een vrije schop van captain Delano a Cohen rakelings naast het doel. Quick Boys drong aan. Mohamad Mahmoed wist vanaf de rechterflank de bal in de doelmond te plaatsen waarna een medespeler ontbrak om vandaar een poging te wagen de bal in het doel te plaatsen. Qucik Boys bleef zich stuk lopen op de verdediging van de tegenstander.

Halverwege de tweede helft leek Quick Boys weer dicht bij de aansluittreffer. Rheda Kharchouch had zich van zijn tegenstander ontdaan en werkte af op doel, de bal ging over het doel. Quick Boys kreeg een boost toen een vrije schop op het hoofd van Jesse van Nieuwkerk belandde. Via een tegenstander werd de bal alsnog tot hoekschop verwerkt. Een van de vele hoekschoppen die in de tweede helft werden weggegeven. Uit die hoekschop werd Yordi Teijsse bereikt die de bal langs doelman Mike Grim werkte. Eindelijk had Quick Boys de aansluittreffer te pakken. De gelijkmaker smaakte naar meer. Een paar minuten later stond Jong Almere City FC weer onder druk. Weer werd een bal tot hoekschop verwerkt. Die hoekschop kon niet worden weggewerkt door de defensie van de gasten. De bal belandde in de voeten van weer Yordi Teijsse die weer zijn kwaliteiten toonde en zijn team op gelijke voet bracht met de tegenstander.

Na de gelijkmaker leek Quick Boys zelfs de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jong Almere City FC zat in de problemen maar had het geluk dat het vizier van de blauwwitten niet op scherp stond. Meerdere kansen van Quick Boys bleven onbenut. Beide tegenstanders gingen in de slotfase van de wedstrijd volop voor de winst. Daarbij was het meeste geluk weggelegd voor de gasten. Met nog een paar minuten te spelen werd Silvester van der Water vanaf de linkerflank bereikt die daarna doelman Hogedoorn passeerde. Quick Boys bleef aandringen. Invaller Tenta Maeda leek met een afstandsschot van ver doelman Grim nog te verrassen, de bal belandde aan de voor Quick Boys verkeerde kant van de paal waardoor Quick Boys voor de eerste maal dit seizoen in een thuiswedstrijd puntloos bleef.