Quick Boys wint zware uitwedstrijd van ASWH

Voor de rust kwam Quick Boys verdiend op voorsprong, de blauwwitten vergaten de voorsprong verder uit te bouwen tegen een  tegenstander die het tempo niet kon bijbenen. In de tweede helft waren de bordjes verhangen. ASWH drong aan tegen Quick Boys, dat in de problemen zat, maar tot aan het einde van de wedstrijd toch het doel wist schoon te houden zodat de blauwwitten de wedstrijd met winst konden afsluiten en goede zaken deden op de ranglijst.

De wedstrijd begon met kansen voor beide tegenstanders. Eerst was Akin Arslan gevaarlijk voor zijn team. Na zijn tegenstander te hebben gepasseerd wist hij vanaf de achterlijn de bal in de doelmond te plaatsen waar een medespeler ontbrak om de bal het doel in te werken. Direct daarna was aan de andere kant Yordi Teijsse gevaarlijk voor Quick Boys,  zijn doelpoging ging voorlangs het doel van doelman Doedée.

Voorlopig was er sprake van twee tegenstanders die weinig onderdeden voor elkaar, beiden kwamen  nog niet tot doelkansen. Toch zou Quick Boys in de loop van de eerste helft het initiatief naar zich toetrekken. Eerst werd Quick Boys na ruim een kwartier spelen gevaarlijk toen Yordi Teijsse op aangeven van Jesse van Nieuwkerk op doel uithaalde, dat schot belandde naast het doel. In deze wedstrijdfase leek ook ASWH gevaarlijk te worden uit een vrije schop waaruit Jerry Tieleman werd bereikt. Door alert reageren voorkwam doelman Jesper Hogedoorn schade voor zijn team al ging dat ten koste van een blessurebehandeling voor beiden die daarna de wedstrijd konden vervolgen.

Halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. Yordi Teijsse zag zijn doelpoging door doelman Doedée gekeerd worden. De afvallende bal kwam in de voeten van Jese van Nieuwkerk die alsnog het net wist te vinden.

De voorsprong smaakte naar meer. Quick Boys drong aan bij ASWH dat zich niet onder de druk van de blauwwitten kon onttrekken.  Na bijna een half uur spelen leek Jesse van Nieuwkerk de voorsprong te verdubbelen, maar  vond alsnog doelman Doedée op zijn weg die een verdubbeling van de achterstand voorkwam. Het initiatief lag inmiddels bij Quick Boys, de thuisploeg stond onder druk en kwam bij eventuele aanvallen niet verder dan het strafschopgebied van de blauwwitten.  Toch zou ASWH met nog tien minuten te spelen gevaarlijk worden toen Nick Slotboom leek te kunnen profiteren van een verkeerd geplaatste terugspeelbal. Weer stond Jesper Hogedoorn zijn mannetje en voorkwam de gelijkmaker.

Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft leek Quick Boys de voorsprong te verdubbelen. Via Jesse van Nieuwkerk kreeg Yordi Teijsse de mogelijkheid om op doel uit te halen. De doelpaal bracht uitkomst voor de thuisploeg.  In de extra tijd van de eerste helft leek ook Reda Kharchouch dicht bij de 0 – 2 voorsprong, weer bracht doelman Doedée uitkomst voor zijn team.

ASWH begon de tweede helft met Gilmaro van de Werp voor Juanito Sequeira. Al snel werden de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk.  Men wilde de eerste helft snel vergeten en zo spoedig mogelijk de schade herstellen.  Al snel bleek dat de bordjes waren verhangen. ASWH  domineerde,  de dominantie van de blauwwitten was als sneeuw voor de zon verdwenen.  Al na drie minuten spelen moest doelman Hogedoorn aan de bak om een inzet van Nick Slotboom te keren. ASWH had de toon gezet, Quick Boys moest een antwoord zien te vinden op de dadendrang van de thuisploeg.  Pas na een kwartier spelen wist Quick Boys voor het eerst gevaarlijk te worden in het doelgebied van ASWH, Jesse van Nieuwkerk plaatste de bal over het doel.

ASHW drong aan maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die niet het gewenste resultaat opleverden. Nog meer wissels werden gebracht. Eerst werd Ismail Yildirim gebracht voor Akin Arslan. Daarna werd ook nog Lars Bosscha gebracht voor Mels van Driel. Van de kant van Quick Boys werden Tim Bloemendaal en Reda Kharchouch naar de kant gehaald voor Tenta Maeda en Madjer Lukoki.

Quick Boys werd teruggedrongen op de eigen speelhelft, in de punt van de aanval stond Yordi Teijsse moederziel alleen. Het initiatief lag bij ASWH dat  druk zette op het centrum van de verdediging. Daar lag volgens hen het zwakke punt van Quick Boys. Dat zwakke punt wisten de Ambachters die overduidelijk de bovenliggend partij waren geworden en de meeste onderlinge duels in winst wisten om te zetten echter niet te vinden. Meerdere malen leek de thuisploeg gevaarlijk te worden, maar tot scoren kwam men niet waardoor Quick Boys de wedstrijd met een 0 – 1 overwinning afsloot.