Slordig Quick Boys ruim onderuit tegen effectief Spakenburg

Gepubliceerd op: 30-09-2017 16:45

Quick Boys is in eigen huis ruim onderuit gegaan tegen Spakenburg. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 0-3 voor de bezoekers, na een 0-1 ruststand. Door de nederlaag zakt Quick Boys naar de negende plaats, met negen punten uit zes wedstrijden.

Kansen waren er wel degelijk voor de thuisploeg, meer en grotere dan voor Spakenburg, maar uiteindelijk toonden de bezoekers zich met drie treffers uiterst effectief. De formatie van trainer John de Wolf was volwassener en slimmer en strafte de fouten bij Quick Boys genadeloos af. 

Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen ASWH had trainer Jan Zoutman zijn basiselftal op één plek gewijzigd. Deze keer verscheen Tenta Maeda aan de aftrap, terwijl Tim Bloemendaal op de bank moest plaatsnemen. Het eerste schot op doel kwam van de voet van Delano a Cohen. De aanvoerder van de thuisploeg mocht in de zesde minuut aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging werd tot hoekschop verwerkt door doelman Leon ter Wielen. De volgende kans was voor de bezoekers. Uit een hoekschop kopte de vrijstaande Philip Ties in de handen van Jesper Hogedoorn.  
Spakenburg paste zich aan op Nieuw Zuid en loerde via de pijlsnelle Kees Tol en Olivier Pilon op de counter. Die tactiek sorteerde halverwege het eerste bedrijf effect. Na een mislukte combinatie tussen A Cohen en Arie de Vreugd schakelde Spakenburg razendsnel om. Via Pilon kwam de bal aan de linkerkant terecht bij Jasper Waalkens. De spelmaker behield het overzicht en liet spits Bert van Steltenpool voor de openingstreffer zorgen: 0-1.

Quick Boys leek meteen een antwoord te hebben op de tegentreffer. Jesse van Nieuwkerk liet een voorzet van de wederom ijverige Joey Ravensbergen lopen waardoor de bal bij Yordi Teijsse terechtkomt. De spits zag zijn inzet door de uitblinkende Ter Wielen uit het doel geranseld worden. Ook in het resterende deel van de eerste helft drongen de blauwwitten aan en kregen enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het vizier van de voorwaartsen van Quick Boys stond niet op scherp.Na de doelwisseling veranderde het wedstrijdbeeld niet. Quick Boys drong aan, maar moest beducht zijn voor de snelle omschakeling van de gasten. Nadat een listig balletje van Tol ternauwernood tot corner kon worden verwerkt door Hogedoorn, brak de fase aan waarin de thuisploeg eigenlijk had moeten toeslaan. Eerst werd Van Nieuwkerk op onreglementaire wijze binnen de beruchte lijnen tegen de grond gewerkt. De afscheidnemende arbiter M. Ritmeester weigerde echter de bal op de stip te leggen. Enkele ogenblikken later kopte Teijsse uit een voorzet van Maeda de bal snoeihard op de onderkant van de lat. Diezelfde Teijsse werd door Reda Kharchouch vrij voor doelman Ter Wielen gezet, maar de spits treuzelde te lang en zag de kans verloren gaan.

En zoals zo vaak slaat de tegenstander dan wél toe. Een dekkingsfout bij een hoekschop van de Spakenburg was de oorzaak van de tweede treffer van Steltenpool die vrijwel ongehinderd de bal tegen de touwen kon koppen: 0-2.
Trainer Jan Zoutman greep in: hij bracht Ricardo Kuyvenhoven en Hamza Boukhari voor Mohamad Mahmoed en Jesse van Nieuwkerk en schakelde over op 4-3-3. Andermaal weifelend optreden in de defensie van de thuisploeg lag ten grondslag aan de derde treffer van de bezoekers. Deze keer mocht Tol ongehinderd afstevenen op Hogedoorn. In tegenstelling tot de aanvallers van Quick Boys miste de Volendammer in Spakenburgse dienst niet: 0-3.En zo moest Quick Boys de derde nederlaag van het seizoen incasseren. De kille cijfers van een wedstrijd waarin de thuisploeg niet zozeer de onderliggende partij was, maar zich wel liet aftroeven door een volwassen spelend Spakenburg die de fouten van de blauwwitten genadeloos wist af te straffen. 

Opstelling Quick Boys
Hogedoorn, Maeda, De Vreugd, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed ('67 Kuyvenhoven), A Cohen, Kharchouch, Van Nieuwkerk ('69 Boukhari), Teijsse

Opstelling Spakenburg
Ter Wielen, S. Vreekamp, Beijer (c), Van der Neut, Van Rijn, M. Vreekamp, Ties, Waalkens ('90 Koelewijn), Tol, Pilon ('80 Supusepa), Steltenpool ('69 Oostinjen)

Scoreverloop
'26 0-1 (Steltenpool)
'64 0-2 (Steltenpool)
'73 0-3 (Tol)

Gele kaarten
Spakenburg: Ties


Agenda

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________