Quick Boys wint nipt van Magreb'90 (1-0)

Gepubliceerd op: 04-11-2017 16:45

Quick Boys heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Magreb'90 met de hakken over de sloot gewonnen. Uiteindelijk werd het 1-0, dankzij een benutte penalty van Yordi Teijsse laat in de tweede helft. Dankzij de zege klimmen de blauwwitten naar de derde plaats, met 21 punten uit 11 wedstrijden. 

De blauwwitten hadden er direct zin, meteen werd het doel van de tegenstander gezocht. Al in de eerste minuut leek Quick Boys de score al te openen. Reda Kharchouch zag zijn kopbal tot hoekschop verwerkt worden, die corner bleef zonder gevolgen. Een paar minuten later leek dezelfde Kharchouch topscoorder Yordi Teijsse in staat te stellen de score te openen, Teijsse kreeg de bal niet onder controle waardoor de score uitbleef. In deze wedstrijdfase leken ook de gasten dichtbij de openingsscore. Na tien minuten spelen mocht Magreb’90 op de rand van het strafschopgebied een vrije schop nemen. Sydney Schmelz plaatste de bal over het doel.

1718-quimag_Mahmoed

Voorlopig bleef Quick Boys het antwoord schuldig op de defensieve instelling van Magreb’90 dat naar Nieuw Zuid was afgereisd in de hoop om tenminste een puntje af te snoepen van Quick Boys dat dit seizoen al vaker inde thuiswedstrijd punten had laten liggen. Het wedstrijdtempo van de blauwwitten lag voorlopig te laag om de Utrechtse gasten te verontrusten, door dat lage tempo kreeg Magreb’90 alle tijd om tijdig de defensie te organiseren. Vooralsnog was het verschil op de ranglijst tussen beide tegenstanders niet te zien in deze wedstrijd. Quick Boys zwoegde om op voorsprong te komen maar zag geen kans om de tegenstander op de knieën te dwingen. Op zoek naar een doelpunt manifesteerde Magreb’90 zich regelmatig op de speelhelft van Quick Boys. En dat voor een tegenstander met een gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd.

In de loop van de eerste helft leek Quick Boys meerdere malen dicht bij de opening van de score. Hoewel de blauwwitten het betere van het spel leken te hebben lukte het maar niet de finale klap uit te delen en een wijziging op het scorebord aan te brengen. Met de rust in zicht leek Magreb’90 ook kansrijk te worden. Uit een vrije schop vanaf de rechterflank leken de gasten gevaarlijk te worden, maar de score bleef uit. Met een 0 – 0 stand gingen beide tegenstanders aan de thee.

1718-quimag__Kharchouch

Beide tegenstanders startten de tweede helft in ongewijzigde samenstelling. Weer ging Quick Boys op zoek naar de voorsprong, weer zagen de blauwwitten geen kans om Magreb’90 te verrassen en de score te openen. De weersomstandigheden werkten niet echt mee, maar beide tegenstanders hadden met dit euvel te kampen. Quick Boys zag geen kans het wedstrijdbeeld te laten kantelen en moest gelaten toezien hoe Magreb’90 met uitzicht op tenminste een punt uit deze wedstrijd geen moeite had om zich te handhaven en steeds verdere leken te groeien in deze wedstrijd.

Om het wedstrijdbeeld te laten kantelen werden de eerste wissels gebracht. Madjer Lukoki werd naar de kant gehaald voor Philippe den Hartog. Bij Magreb’90 werd de geblesseerde Samir Aamri naar de kant gehaald voor Jabir. Met nog een kwartier te spelen werd bij Quick Boys Ricardo Kuijvenhoven naar de kant gehaald voor Jesse van Nieuwkerk. De wissels waren broodnodig om Quick Boys nieuwe impulsen te geven. Door het uitblijven van de voorsprong speelde Quick Boys meer tegen zichzelf en leek het uitzicht op een goed resultaat steeds verder uit zicht.

Juist in die wedstrijdfase kreeg Quick Boys hulp aangereikt door een  tegenstander. Aan de uiterste grens van het strafschopgebied beging Dylian Ahinful een overtreding op Yordi Teijsse die door arbiter Kloet met een strafschop werd bestraft. Teijsse bemoeide zich met deze klus, liet doelman Yahia Belhadj kansloos waardoor Quick Boys eindelijk op voorsprong was gekomen.

1718-quimag_Teijsse

Die voorsprong gaven de blauwwitten niet meer weg. Magreb’90 drong nog aan maar zag een kans de score gelijk te trekken. Aan de andere kant zag Quick Boys door de ruimte die Magreb’90 nu wel weggaf geen kans de score verder te verhogen. Tot aan het einde van de wedstrijd bleef het spannend of Quick Boys deze thuiswedstrijd wel tot een goed einde zou brengen. Na ruim vijf minuten extra speeltijd maakte arbiter Kloet een einde aan die spanning. Quick Boys gaf rode lantaarndrager met een 1 – 0 uitslag het nakijken.


Opstelling Quick Boys
Hogedoorn, Hamdani, Bentem, D. van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed, A Cohen (c), Kuyvenhoven ('73 Van Nieuwkerk), Kharchouch, Lukoki ('60 Den Hartog), Teijsse

Opstelling Magreb'90
Belhadj, Bourazma, Prijor, El Ghazouani, Aamri ('60 Jabir), Schmeltz, Ouja (c), Ahinful, Akrouh ('78 Zouzou), Yagou, Berenstein ('88 Tarik)

Scoreverloop
'76 1-0 (Teijsse, pen.)

Gele kaarten
Quick Boys: A Cohen, Mahmoed

Agenda

 

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________