Quick Boys laat zich verrassen door Capelle

Gepubliceerd op: 25-11-2017 16:45

Quick Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Capelle verloren. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 0-2 voor de bezoekers, na een 0-0 ruststand.

Quick Boys en thuisoverwinningen, al een aantal seizoenen een ongelukkige combinatie. Ook dit seizoen dreigt het weer die kant op te gaan. In de zevende thuiswedstrijd van dit seizoen trok Quick Boys voor de vierde keer aan het kortste eind, terwijl er in de uitwedstrijden slechts een keer werd gelijkgespeeld en de rest van de uitwedstrijden werd gewonnen.

In de dertiende speelronde speelde Quick Boys tegen Capelle, dat na een redelijke seizoenstart al wekenlang geen punt meer behaalde en daardoor was afgezakt naar de onderste regionen van de Derde Divisie. Met een door blessures en schorsingen getekend elftal traden de Slotbewoners aan tegen Quick Boys, dat in het achterhoofd nog de aspiraties heeft om in het volgende seizoen in een hogere divisie te acteren. Quick Boys startte de wedstrijd voortvarend, zette Capelle onder druk maar kwam daarbij niet verder dan ter hoogte van het strafschopgebied van de tegenstander Daar stokte de aanval, vanaf daar ontbrak het de blauwwitten aan stootkracht en creativiteit om de gasten op een achterstand te zetten en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Pas na tien minuten spelen leek Capelle voor de eerste keer gevaarlijk te worden. Kelvin Kaliga, terug na een blessure, maakte in het strafschopgebied een actie, maar kwam niet tot scoren. In deze wedstrijdfase maakte Philippe den Hartog vanaf de rechterflank een actie waaruit hij de bal de doelmond inwerkte: daar ontbrak een medespeler om de bal het doel in te werken. Quick Boys had veel balbezit, maar wist daar tegen het massaal verdedigende Capelle geen voordeel uit te putten. Van de kant van Capelle kwam het gevaar van Kelvin Kaliga en van Angelmo Vyent die vanaf de rechterflank regelmatig de blauwwitte defensie de nodige hoofdbrekens bezorgde. Toch wist ook Capelle nog geen doelkansen af te dwingen.

Met het verstrijken van de tijd viel Quick Boys terug, Capelle kon niet beter zodat het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk peil daalde. Beide tegenstanders kwamen niet meer tot doelkansen. Pas toen de rust in zicht kwam kreeg Capelle geloof in eigen kunnen en begon aan te dringen. Eerst viel men aan maar ontbrak de speler die een doelpoging kon wagen, daarna leek Boris Letterie gevaarlijk te worden. Via een tegenstander belandde zijn doelpoging in het zijnet. Uit de hoekschop die hieruit volgde werd Jorn van Lunteren bereikt, die teveel ruimte kreeg om met een kopbal een doelpoging te wagen. Met behulp van de doelpaal wist doelman Jesper Hogedoorn een achterstand voor Quick Boys te voorkomen. Daarna leek Quick Boys eindelijk orde op zaken te stellen. Hamza Boukhari leek te kunnen profiteren van een zeldzaam foutje in de verdediging van Capelle. Boukhari gaf zijn schot te weinig vaart mee, waardoor de bal alsnog voor de doellijn weggewerkt kon worden. Nog steeds stond de brilstand op het scorebord.

1718_-quicap_Teijsse

Na de rust bleef het spelpeil ongewijzigd. Quick Boys tobde en zag geen kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na vijf minuten spelen beging Kelvin Maynard een overtreding op zijn tegenstander dat hem een gele kaart opleverde. Bovendien was Maynard door een schouderblessure niet in staat de wedstrijd te vervolgen. Jesse van Nieuwkerk werd gebracht, aanvoerder Delano a Cohen vervolgde de wedstrijd in het centrum van de defensie. Na tien minuten spelen ging het fout voor de blauwwitten. Defensief stond het niet goed, daar wist Capelle van te profiteren. Spits Kelvin Kalika bedacht zich geen moment, profiteerde volop van de geboden ruimte en zette Capelle op een 0-1 voorsprong. Nu zat Quick Boys echt in de problemen. Capelle zou zich vanaf dat moment volop kunnen richten op consolidatie van de voorsprong tegen Quick Boys, dat ongetwijfeld zou gaan aanzetten om de schade te herstellen en daarbij ruimte zou laten voor tegenstoten van de kant van Capelle.

Quick Boys zette aan. Bijna halverwege de tweede helft wist Hamza Boukhari Yordi Teijsse te bereiken, diens kopbal was een prooi voor doelman Bradly van der Meer. Even later leek Boukhari weer gevaarlijk te worden op aangeven van Jesse van Nieuwkerk, nu verdween de bal voorlangs het doel naast. Aan de andere kant kreeg Capelle meer ruimte. Met nog een kwartier te spelen leek Boris Letterie gevaarlijk te worden, doelman Hogedoorn voorkwam verdere schade voor Quick Boys. Het ging alsnog mis. Boris Letterie vergrootte de zorgen van Quick Boys nog meer door met een fraai afstandsschot doelman Hogedoorn te passeren en de stand op 0-2 te zetten.

1718-quicap_Cepelle_gescoord

Die schok kwam Quick Boys niet meer te boven. De blauwwitten zagen geen mogelijkheid meer om in de resterende tijd de schade alsnog te herstellen, waardoor opnieuw een thuiswedstrijd tegen een lager geklasseerde tegenstander verloren ging.


Opstelling Quick Boys
Hogedoorn, Hamdani, Bentem, Maynard ('53 Van Nieuwkerk), Ravensbergen, Mahmoed, A Cohen (c), Kuyvenhoven, Den Hartog ('71 Lukoki), Boukhari, Teijsse

Opstelling Capelle
Van der Meer, Jaliens (c), Pollemans, Rothman, Van Eijk, Kousemaker ('89 Simonis), Avdic, Van Lunteren, Letterie, Kalika ('78 Gomez Shee), Vyent

Scoreverloop
'56 0-1 (Kalika)
'75 0-2 (Letterie)

Gele kaarten
Maynard (Quick Boys)
Rothman, Van der Meer, Letterie (Capelle)

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Van Maanen Taarten

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________