Quick Boys sluit eerste seizoenshelft winnend af

De eerste helft van dit seizoen zit erop. In de laatste wedstrijd voor de winterstop versloeg Quick Boys in eigen huis Spijkenisse met 3-1, na met rust nog 0-1 achter te hebben gestaan. Dankzij de zege overwinteren de blauwwitten op de vierde plaats.

De wedstrijd moest worden gespeeld op een grasmat die voor beide partijen lastig te bespelen was. Na een voor Quick Boys turbulente week was het voor Quick Boys zaak eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, na het vertrek van Jan Zoutman onder leiding van Laurens Mouter in winst om te zetten. Het laag geklasseerde Spijkenisse leek hiervoor de ideale kandidaat al hadden de blauwwitten zich in de laatste thuiswedstrijden al eerder stuk gelopen op laag geklasseerde tegenstanders die sportpark Nieuw Zuid bezochten.

Quick Boys leek de wedstrijd te starten met een licht voordeel al bleven doelkansen voorlopig uit voor beide tegenstanders. Pas na bijna een kwartier spelen leek Quick Boys gevaarlijk te worden uit een vrije schop na een overtreding op Yordi Teijsse, die vrije schop bracht niet het gewenste resultaat voor de blauwwitten. Gedurende langere tijd ontspon zich een wedstrijd tussen tegenstanders die oogden niet beter te kunnen en geen kans zagen het doel van de tegenstanders te vinden.

Met nog een kwartier op de klok begon zich eindelijk iets van een wedstrijd te ontwikkelen. Quick Boys zette druk op het doel van doelman Dyron Bijl, met kunst- en vliegwerk wist men van de kant van Spijkenisse te voorkomen dat Quick Boys op voorsprong zou komen. Een doelpoging van Kelvin Maynard werd met moeite verwerkt door doelman Bijl, zowel Yordi Teijsse als Hamza Boukhari konden niet profiteren uit de rebound. Een paar minuten liet Spijkenisse aan de andere kant van het veld haar tanden zien. Vanaf de rechterflank werd een aanval opgezet, de uit zijn doel gekomen doelman Hogedoorn werd gepasseerd, de aanvaller van Spijkenisse kon de bal niet voor het doel krijgen waardoor succes voor Spijkenisse uitbleef. Spijkenisse bleef aandringen. Weer werden de gasten gevaarlijk, ditmaal uit een vrije schop die door Jesper Hoogedoorn naast het doel werd gewerkt. Uit de hoekschop die hieruit volgde kon een doelpoging worden gewaagd die door Tim Bloemendaal van de doellijn werd weggewerkt.

Spijkenisse kwam in deze wedstrijdfase alsnog op voorsprong. Doelman Hogedoorn kreeg een terugspeelbal te verwerken die hij in de voeten schoof van Marvin van der Pluijm die bedacht zich geen moment om dit buitenkansje te verzilveren. Quick Boys keek vanaf dat moment aan tegen een 0 – 1 achterstand. Donkere wolken pakten zich letterlijk en figuurlijk samen boven sportpark Nieuw Zuid.

Spijkenisse raakte geïnspireerd door deze voorsprong en bleef op zoek naar meer. Met nog vijf minuten te spelen leek Spijkenisse weer gevaarlijk te worden, ditmaal uit een afstandsschot. Een verandering van de score bleef in dit geval uit. Met de rust in zicht zette Quick Boys alles in het werk om de score te wijzigen maar kwam niet verder dan een hoekschop. In de extra tijd van de eerste helft leken de blauwwitten alsnog langszij te komen. Ricardo Kuijvenhoven kreeg de bal niet over de doellijn waarna nog meerdere doelpogingen volgden. Op wonderbaarlijke wijze ging de bal niet over de doellijn, waardoor beide tegenstanders de rust ingingen met een 0 – 1 voorsprong voor Spijkenisse.

Het begin van de tweede helft oogde als de eerste helft, weer twee tegenstanders die de tijd namen elkaar af te tasten maar geen scoringskansen wisten te creëren. Na tien minuten spelen bracht Tim Bloemendaal daar met een afstandsschot verandering in. Doelman Bijl zag er niet goed uit bij deze doelpoging, Quick Boys was weer langszij gekomen. Toch had Spijkenisse de hoop op een goed resultaat nog niet opgegeven. Na een kwartier spelen werd Spijkenisse vanaf de rechterflank gevaarlijk, Marvin van der Pluijm kon niet profiteren waardoor Quick Boys een nieuwe achterstand bespaard bleef. Juist in deze fase trokken de blauwwitten de wedstrijd naar zich toe. De zojuist voor Reda  Kharchouch ingevallen Jesse van Nieuwkerk wist vanaf rechts topscoorder Yordi Teijsse te bereiken die wel raad wist met deze doelkans en de 2  – 1 liet noteren op het scorebord. Quick Boys bleef druk zetten, Ricardo Kuijvenhoven zag een doelpoging op aangeven van Yordi Teijsse rakelings langs het doel gaan.

Halverwege de tweede helft kwam Quick Boys weer tot scoren, op aangeven van Yordi Teijsse liet Jesse van Nieuwkerk de 3 – 1 voorsprong aantekenen. Spijkenisse trachtte de schade nog te herstellen, plaatste nog een slotoffensief maar liep zich stuk op de blauwwitte verdediging en op doelman Hogedoorn die ervoor zorgden dat Spijkenisse niet verder kwam dan een aantal hoekschoppen die niet zorgden voor het door Spijkenisse gehoopte resultaat. Hoewel Spijkenisse met haar aanvallende intenties Quick Boys volop ruimte bood wisten de blauwwitten daar niet van te profiteren. In de extra tijd was de beste kans nog voor captain Delano a Cohen, zijn lob op het doel verdiende beter maar de deklat bracht uitkomst voor de gasten die de wedstrijd met 3 – 1 verloren. In de laatste wedstrijd van het jaar 2017 hadden de blauwwitten eindelijk weer eens een thuiswedstrijd met winst afgesloten.