Pim van der Plas kijkt ogen uit op trainingskamp in Torremolinos

Gepubliceerd op: 07-01-2018 20:36

Op advies van Tom van der Niet, lid van de Technische Commissie en oud-doelman van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys, is Pim van der Plas aan het begin van het seizoen vervroegd doorgeschoven naar de senioren. Het doel van de vervroegde promotie is om zijn ontwikkelingsproces te versnellen. De jonge sluitpost (18) heeft in de voorbereiding al de nodige minuten mogen maken in het eerste elftal en recentelijk is Van der Plas een nieuw contract voor twee jaar overeengekomen met de clubleiding.Quick Boys heeft een heldere, beleidsmatige keus gemaakt met betrekking tot de invulling van de A-selectie die niet louter uit spelers van buitenaf dient te bestaan. Graag kijkt de Technische Commissie allereerst in de eigen keuken voordat zij versterkingen van buitenaf aantrekt. Uiteraard is de aanwezigheid van niet-zelfopgeleide toppers noodzakelijk om een bepaald niveau te kunnen nastreven, maar dat mag niet ten koste gaan van alles.
Gegeven het hoge (landelijke) niveau waarop de jeugdteams spelen en de relatief hoge investeringen die zijn gedaan in de eigen opleiding is het huidige beleid dan ook een logische keuze. De weg naar de top is dan wellicht iets langer, maar de clubleiding is ervan overtuigd dat Quick Boys erin zal slagen om op deze wijze uiteindelijk de geformuleerde doelstellingen te realiseren. Met de aanstelling van Gert Aandewiel als hoofdtrainer is de voortzetting van deze beleidslijn in elk geval verzekerd. Het doet de Technische Commissie deugd om te constateren dat zelf-opgeleide spelers als Joey Ravensbergen, Dennis van der Plas, Ricardo Kuyvenhoven, Tim Bloemendaal en Arie de Vreugd met enige regelmaat acte de présence geven in hoofdmacht van de blauwwitten.

Wellicht zal Pim van der Plas op termijn zich hierbij kunnen aansluiten. De talentvolle doelman heeft zijn ogen uitgekeken op het trainingskamp in Torremolinos. ,,Het was supergaaf. Ik had niet verwacht dat ik dit al op deze leeftijd zou mogen meemaken. Er werd de hele week hard getraind, maar er was ook voldoende tijd en ruimte voor ontspanning. Leuk om te zien hoe de ploeg ook buiten de trainingen om met elkaar omgaat,’’ reageert Van der Plas op de dag van vertrek richting Nederland.

De keeper merkt dat hij de afgelopen week in Spanje stappen heeft gemaakt. ,,Het was voor mij zeker even wennen aan de snelheid en het niveau van de trainingen. Ik moest ook weer even omschakelen na de feestdagen. Toch denk ik dat ik goed gewerkt heb. Ik heb daarnaast geleerd om mijn lichaam goed te onderhouden. Op je voeding letten, op tijd je rust pakken. Het is voor mij heel leerzaam om met ervaren keepers als Jesper Hogedoorn en Martijn de Zwart te werken. Jan Nederburgh is ook een uitstekende keeperstrainer.”

Van der Plas heeft ook nog een aantal tips voor de jeugdspelers die in de toekomst de stap naar de A-selectie hopen te maken. ,,Train hard, doe goed je best. Let op je voeding en verzorg je lichaam goed. Je moet meer dan voorheen met jezelf bezig zijn om je concurrenten voor te kunnen blijven,” aldus de ambitieuze doelman die zich deze week kan opmaken voor een voetbalweekend naar Engeland met het tweede elftal waarin hij een vaste waarde is.

De komende jaren blijft de deur van de hoofdmacht openstaan voor jeugdspelers als Pim van der Plas die de ambitie, het talent en de wil hebben om te slagen in het eerste elftal van de blauwwitten.

Agenda

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________