Voorbeschouwing ACV – Quick Boys

Gepubliceerd op: 12-01-2018 16:58

Morgen (zaterdag) staat de eerste speelronde van 2018 op het programma voor de clubs uit de Derde Divisie. Quick Boys maakt zich op voor de verre uitwedstrijd tegen promovendus ACV Assen. Het is inmiddels 26 jaar geleden dat beide teams elkaar voor de laatste keer troffen in een officiële wedstrijd. Het duel op het Catawiki Sportpark begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.N. de Cock uit Tilburg. Reis mee en steun de blauwwitten tegen ACV Assen!

Promovendus
Met veertien punten uit zestien duels ging nieuwkomer ACV Assen als nummer 16 de winterstop in. De vier winstpartijen werden telkens in eigen huis behaald. Harkemase Boys (3-1), Spijkenisse (5-3), Scheveningen (5-2) en Jong FC Volendam (2-1) werden aan de zegekar gebonden. De inmiddels vertrokken Romano Djabadoe is de clubtopscorer met zeven treffers, gevolgd door Marco van der Heide die zes keer trefzeker was.Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de Eerste Klasse in de jaren zeventig van de vorige eeuw stonden Quick Boys en ACV Assen twaalf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen vier onderlinge wedstrijden en trokken tweemaal aan het kortste eind. Zes duels leverden geen winnaar op. De twee duels in de strijd om de zaterdagtitel staan de oudere Katwijkse fans nog goed bij. De heenwedstrijd in Assen eindigde in een nipte nederlaag (1-2). Op 30 mei 1992 wonnen de blauwwitten de beslissende terugwedstrijd op Nieuw Zuid met 2-0.

Rentree
Gert Aandewiel maakt in Assen zijn rentree als trainer van Quick Boys. De oefenmeester heeft in de winterstop een contract voor 1,5 jaar ondertekend bij de blauwwitten. Na een geslaagd trainingskamp in Torremolinos hoopt Quick Boys klaar te zijn voor de herstart in de Derde Divisie. Kenny Anderson, in de winterstop toegevoegd aan de A-selectie, is speelgerechtigd en zal deel uitmaken van de groep die naar Drenthe afreist. Voor Dennis van der Plas komt de confrontatie met ACV Assen nog te vroeg. De verdediger kampt sinds enige tijd met een knieblessure. Joey Ravensbergen is nog geschorst.  Busreis
Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een gezellige busreis naar Assen tegen een zeer voordelig tarief. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten bedragen slechts € 15,00 voor leden van de Supportersvereniging en € 17,50 voor niet-leden. Hierbij zit een lunchpakket inbegrepen. De bussen vertrekken om 11:30 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan. Stuur een email naar sv@quickboys.nl voor deelname aan de busreis.

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag in 2018 luidt het overige programma als volgt:
DOVO – Magreb’90
Jong FC Volendam – Scheveningen
Spijkenisse – Capelle
VVOG – DVS’33 Ermelo
ASWH – Harkemase Boys
Jong Almere City FC – Spakenburg
ONS Sneek – Jong FC Groningen
Jong FC Twente – ODIN’59

 

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________