Hattrick matchwinner Yordi Teijsse vloert ACV Assen

De eerste wedstrijd in competitieverband van 2018 is door Quick Boys met winst afgesloten. In Assen werd ACV met 2-4 verslagen. Na al snel op voorsprong te zijn gekomen, wisten de blauwwitten de score in het begin van de tweede helft verder te vergroten. ACV knokte zich terug in de wedstrijd, maar kwam tekort om Quick Boys de zege te ontnemen.

Onder leiding van de nieuwe coach Gert Aandewiel startte Quick Boys de wedstrijd met drie spelers waarvan onlangs bekend werd dat zij Quick Boys na dit seizoen gaan verlaten. Al snel leek ACV gevaarlijk te worden: doelman Jesper Hogedoorn zag er niet goed uit maar ACV kon niet profiteren. Toch was het Quick Boys dat de toon aangaf. Binnen tien minuten spelen werden de blauwwitten hiervoor beloond. Vanuit het middenveld pompte Delana a Cohen de bal naar voren. Doelman Bart Woering dacht de bal uit de lucht te plukken, maar rekende buiten Yordi Teijsse, die Woering het nakijken gaf en de bal in het lege doel plaatste.

ACV rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een aantal afgedwongen hoekschoppen die Quick Boys niet in de problemen brachten. Na ruim een kwartier spelen was er weer een prima kans voor Quick Boys toen Jesse van Nieuwkerk vanaf de rechterflank Yordi Teijsse bereikte, die de voorzet ditmaal voorlangs het doel kopte.

Voor ACV kwam het gevaar vooral vanaf de linkerflank waar Erik Eleveld regelmatig zijn spitsen Pascal Huser en Saber Hendriks wist te vinden. Zij hadden hun vizier echter nog niet op scherp staan. Met nog ruim tien minuten te spelen werd Hendriks vanaf de rechterflank bereikt, hij kopte de voorzet over het doel. Met de rust in zicht liet Quick Boys zich weer vaker zien in het doelgebied van ACV. Vanaf de linkerflank werd Hamza Boukhari gevonden, die de voorzet over het doel plaatste. ACV kreeg nog een uitstekende gelegenheid de score gelijk te trekken. Marco van der Heide plaatste de bal op Pascal Huser, die zijn meerdere moest erkennen in Jesper Hogedoorn die met een prima redding zijn doel schoonhield. In de extra tijd mocht Quick Boys in de buurt van het strafschopgebied nog een vrije schop nemen die zonder gevolgen voor ACV bleef.

Beide tegenstanders kwamen in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Quick Boys startte sterk en trok direct het initiatief naar zich toe, de beloning liet niet lang op zich wachten. Vanaf rechts wist Mohamad Mahmoed Yordi Teijsse te vinden die in de vloeiende beweging de bal onhoudbaar in de uiterste hoek van het doel plaatste: 0-2. Een paar minuten later leek de schade voor ACV nog groter te worden, de doelpaal voorkwam dat een vrije schop van Kelvin Maynard in het doel belandde.

Toch betekende deze voorspong niet dat Quick Boys de wedstrijd op slot kon gooien en de teugels kon laten vieren. ACV weigerde zich bij de dreigende nederlaag neer te leggen en ging op zoek naar de aansluittreffer. Na een kwartier spelen plaatste Saber Hendriks de bal rakelings langs het doel van Jesper Hogedoorn. ACV bleef aandringen, maar zag voorlopig geen kans de score een draaglijker gezicht te geven. Met nog een klein kwartier te spelen bracht Marco van der Heide, op aangeven vanaf rechts, de achterstand terug. ACV kreeg weer hoop, maar moest toezien hoe Quick Boys aan de andere kant van het veld doelkansen creëerde. Met nog tien minuten te spelen kwam doelman Woering in de problemen bij een vrije schop van Hamza Boukhari, Kelvin Maynard verzuimde de afvallende bal alsnog het doel in te werken. Een paar minuten later was doelman Woering weer in de problemen bij een vrije schop van Delano a Cohen, nu wist Yordi Teijsse niet te profiteren van de afvallende bal.

Met de moed der wanhoop plaatste ACV alsnog een slotoffensief maar kreeg het deksel op de neus toen Yordi Teijsse met nog vijf minuten te spelen de bal het doel in frommelde en de voorsprong van Quick Boys verder vergrootte. Nog had ACV zich niet bij de dreigende nederlaag neergelegd. In de slotminuut van de wedstrijd bracht coach Fred de Boer drie wissels tegelijk om daarna va banque op zoek te gaan naar doelpunten. Dat leek zowaar te lukken, toen in de extra tijd  Dennis Molema de 2-3 op het scorebord liet aantekenen. ACV bleef aandringen en mocht nog hoop putten uit een hoekschop. Massaal trok ACV, inclusief doelman Woering naar voren. De hoekschop werd een prooi voor de blauwwitte defensie. Noah Barendse kreeg alle ruimte richting het doel van de tegenstander om vervolgens de bal simpel over de doellijn te schuiven en de eindstand op 2-4 te bepalen.