Nieuwjaarsspeech van de voorzitter

Gepubliceerd op: 15-01-2018 08:49

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van donderdagavond 11 januari jl. nam voorzitter Henk-Jan van Maanen het woord om terug- en vooruit te kijken. Voor degenen die daar niet bij aanwezig konden zijn hebben we de belangrijkste zaken van zijn speech nog even op een rijtje gezet:

Het gaat heel goed met de vereniging en we hebben een gezonde financiële situatie. In het afgelopen jaar is weer een aantal mooie trajecten gestart, doorgelopen of afgerond. Niet alleen op voetbalgebied maar bijvoorbeeld ook het contantloos betalen. Er zijn belangrijke beslissingen genomen zoals de bouw van de koffiecorner, de verbouwing van de kantine en op termijn de noordtribune.

We zien dat de jeugdopleiding steeds professioneler wordt en dit komt ook tot uiting in het niveau waarop de teams spelen. Hopelijk kunnen we daar straks nog meer de vruchten van plukken in Quick Boys 1. Steeds meer eigen jeugd wordt al opgenomen in de A-selectie en we zien gelukkig ook regelmatig spelers uit de opleiding terug in het eerste elftal zoals Martijn, Joey, Dennis, Arie, Ricardo, Tim en Max. Mooi dat een talent als Pim van der Plas een tweejaarscontract heeft gekregen en mee mocht op het trainingskamp. Wij doen het bij Quick Boys allemaal wat anders dan andere verenigingen maar hebben de overtuiging dat dit uiteindelijk vruchten gaat afwerpen.

Door de aanstelling van Gert Aandewiel als hoofdtrainer zal de jeugd alleen nog maar meer kans krijgen. Gert is een trainer die het beste in (jeugd)spelers naar boven kan halen. Hopelijk kan hij zijn grote successen bij Quick Boys in het verleden herhalen. Voor ons als besturen van de Vereniging en de Businessclub, sponsoren, leden en supporters is het wel belangrijk dat we hem, zijn staf en zijn spelers 100% blijven steunen. Wij zijn de twaalfde man! Winnen doen we samen maar verliezen ook. Elkaar persoonlijk aanspreken is prima maar sommigen vinden het helaas nodig om de club, clubfunctionarissen of het team in het openbaar te moeten afbranden, vaak via social media etc. Laten wij met z’n allen dit groepje links laten liggen en ons richten op de positieve dingen die gebeuren.

De stijging van het aantal recreatieteams is ook een mooie ontwikkeling. Aandachtspunt is wel dat we regelmatig in de knel komen met de velden en kleedkamers.

Goed om te zien dat Quick Boys nog altijd een grote groep trouwe vrijwilligers heeft die in voor- en tegenspoed klaarstaat voor de club. Daar zijn we als bestuur dankbaar voor en bijzonder trots op. Het is goed als je op elkaar kunt rekenen!

Na zes hele mooie jaren met soms ook zware perioden heb ik de beslissing genomen om aan het einde van het seizoen te stoppen als voorzitter van deze geweldige club. Ik wil meer tijd geven aan mijn gezin en andere zaken in mijn leven. Met dankbaarheid kijk ik terug op deze periode als voorzitter. Samen met mijn medebestuursleden heb ik mooie dingen mogen doen voor deze vereniging en ik laat het met een gerust hart achter. In de volgende ledenvergadering zal ik mijn functie overdragen aan een nieuwe voorzitter. De zoektocht naar een vervanger is al gestart.

Rest mij om jullie allemaal een gezond en sportief 2018 toe te wensen! En ik spreek de verwachting en hoop uit dat ik afscheid mag nemen met het mooiste cadeau: promotie naar de Tweede Divisie.

Agenda

Alles over het Quick Boys Gala 2015

Quick Boys Gala 2015

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________